stas píše:ahojte, po dlhej dobe som sa vrátil k tomuto koníčku, kúpil som sky climbera a hurá do vzduchu. Prvý pocit - všekto ok, pre začiatočníka dobrý model. Lietam to so setovým vysielačom, vlastne tak ako je to z krabice. Ale samozrejme prišli problémy, najprv čudné správanie regulátora, po zhruba 2min a 50sek sa vypol a musel som pridať a ubtať plyn aby sa zapol motor. Potom som našiel toto forum a po prečítaní vlákna som hneď kúpil nový regulátor - Roxxy BL Control 730, prosím o radu nedá sa mi aktivovať brzda, robím to podľa návodu /pomocou vysielača/, ale vrtuľa sa stále za letu točí /alebo je problém inde ...??/,
daľší problém /vyriešený/, po niekoľkých hodinách letu sa začali oddelovať krídelká od krídla, vznikla prasklina a začala sa zväčšovať, na obidvoch krídlach, to som k spokojnosti vyriešil lepiacou páskou.
A posledné, krídelká majú aj funkciu klapiek, pri ich aktivovaní sam majú vychýliť dole /ako vzt. klapky/, alebo hore /niečo ako brzdy/??????,podľa návodu hore, no u mňa dole....
ďakujem za rady
Velmi podobne som "znovuzaciatocnik"
1. problem s regulatorom - sprava sa tak isto ako opisujes, ale ja s nim lietam tak ako to je. Ked ma to napade, tak z casu na cas trochiu pretocim motor, a niekedy ho znovuaktivujem presne tak ako opisujes pridanim a ubranim plynu - toto v pripade ked uz pocujem pipanie.
2. mne sa kridielka natrhli pri havarii (aj smerovka), zalial som to CONTACTCEYS-om a zahladil. Drzi to super, nic lepsie a jednoduchsie na opravu takychto veci si
zatial neviem predstavit.
3. skusal som aj hore aj dole. Tak isto mi lepsie vychadza klapky dole. Mam pocit, ze ked su klapky hore tak len to znizuje klzavost lietadla .... t.j. nespomaluje len viac straca vysku. Ked su klapky dole zda sa mi, ze sa aj spomaluje nakolko sa zvysi vztlak kridiel.