DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Zdravim.. Uz od zacatku mam s Nazou problemy v drzeni vysky.. Na miste je to naprosto perfektni jak vsichni vite.. ale jakmile letim urcitou rychlosti tak se propada..
Letim pomalu ok, pridam a treba o 2 metry se poropadne a jakmile zastavim tak se vrati na puvodni vysku.. Nekdo podobny problem?
Regly TG plush30A, motory hextronik 2217...
Letim pomalu ok, pridam a treba o 2 metry se poropadne a jakmile zastavim tak se vrati na puvodni vysku.. Nekdo podobny problem?
dj.zig píše:Zdravim.. Uz od zacatku mam s Nazou problemy v drzeni vysky.. Na miste je to naprosto perfektni jak vsichni vite.. ale jakmile letim urcitou rychlosti tak se propada..
Hodnota vertical gain? Velkost koptery?
dj.zig píše:Zdravim.. Uz od zacatku mam s Nazou problemy v drzeni vysky.. Na miste je to naprosto perfektni jak vsichni vite.. ale jakmile letim urcitou rychlosti tak se propada..
podle noveho dnesniho manualu Naza v.2 strana 20 nahore to resi vertical gain. zvysovat hodnotu po 10% skocich dokud se neobjevi oscilace a potom snizit o 20%. Doporucuju take stahnout dnesni novy firmware 1.6, ktery je pripraven uz take pro GPS modul.
Nazu jsem bral v preorder... Takze firmware jsem menil 2x... a stale stejne.. S gainem muzu jit na 250 bez oscilaci..
Velikost motor - motor 50 cm, vaha 2kg (zkousel jsem bez fpv i s fpv) Vrtule APC 12x3.8
Zkusil jsem dat kolem jednotky plastovou krabicku aby na ni "nefoukalo" Pak to bylo idealni.. vubec neklesla.. pak jsem to predelal dal ji tam znova a uz to nepomohlo..
Velikost motor - motor 50 cm, vaha 2kg (zkousel jsem bez fpv i s fpv) Vrtule APC 12x3.8
Zkusil jsem dat kolem jednotky plastovou krabicku aby na ni "nefoukalo" Pak to bylo idealni.. vubec neklesla.. pak jsem to predelal dal ji tam znova a uz to nepomohlo..
dj.zig píše:Nazu jsem bral v preorder... Takze firmware jsem menil 2x... a stale stejne.. S gainem muzu jit na 250 bez oscilaci..
a dostanes se az k tem oscilacim? Pokud ne, porad bych zvysoval.
Nedostanu.. I kdyz dam gain na max tak stejne neosciluje...
dj.zig píše:Nedostanu.. I kdyz dam gain na max tak stejne neosciluje...
Novy firmware 1.6, je cca 2 dny stary, skutecne vyzkousen? Bez toho bych nedelal zavery.
Ja sice problem s prepadavanim nemam, ale tiez sa mi zatial nepodarilo pomocou gainov dostat nazu do stavu aby oscilovala... ci mam atty gainy na 45 alebo 250 rozdiel nevidim... mozno som slepy 
Plánuju postavit záložní model, asi v konfiguraci Y6 protože jsem ji ještě neměl. Chci tam dát Nazu, s GPS upgradem, ESC DJI opto 30, motory Tmotor 2814/10 770kv, se kterýma mám perfektní zkušenost. Váhu čekám kolem 2.5kg bez baterií. S bateriema a foťákem kolem 4-5kg. A teď k mojí otázce. Nevíte jak si Naza poradí s velkým a těžkým kopterem? Videa mají hlavně s těma malejma. Nerad bych to složil a zjistil, že je to pro FPV a především pro focení zcela nevhodný. Nemáte někdo velký kopter s Nazou? Ptám se protože WKM měl ze začátku docela problémy s velkejma modelama a abych pod to zavěsil foťák za 20t tak potřebuju jednotce věřit.
dhano6 píše:Ja sice problem s prepadavanim nemam, ale tiez sa mi zatial nepodarilo pomocou gainov dostat nazu do stavu aby oscilovala... ci mam atty gainy na 45 alebo 250 rozdiel nevidim... mozno som slepy
Pozor, Atti gainy nemusia nutne spôsobiť oscilácie. Tento parameter treba ich vnímať podobne ako napr. exponenciálne výchylky. To znamená rýchlosť reakcie koptéry na výchylky kniplov hlavne okolo stredovej polohy. Čím je parameter vyšší tým stroj reaguje na povely kniplov citlivejšie. A čo je ešte dôležitejsie, atti parametre majú vplyv aj na manuálny mód! Príliš vysoké hodnoty môžu spôsobovať horšiu ovládateľnosť (trebárs priam nemožnosť zavisieť na jednom mieste). Hodnoty atti by v zásade nemali prekračovať číslo 100.
martinre píše:Plánuju postavit záložní model, asi v konfiguraci Y6 protože jsem ji ještě neměl. Chci tam dát Nazu, s GPS upgradem, ESC DJI opto 30, motory Tmotor 2814/10 770kv, se kterýma mám perfektní zkušenost. Váhu čekám kolem 2.5kg bez baterií. S bateriema a foťákem kolem 4-5kg. A teď k mojí otázce. Nevíte jak si Naza poradí s velkým a těžkým kopterem? Videa mají hlavně s těma malejma. Nerad bych to složil a zjistil, že je to pro FPV a především pro focení zcela nevhodný. Nemáte někdo velký kopter s Nazou? Ptám se protože WKM měl ze začátku docela problémy s velkejma modelama a abych pod to zavěsil foťák za 20t tak potřebuju jednotce věřit.
Čus, takovýho vepříka asi nikdo mít nebude. Ale pokud ho budeš mít sestrojenýho, můžu ti půjčit svojí Nazu, jestli si s tím poradí, abys ji nekupoval zbytečně.
martinre píše:Plánuju postavit záložní model, asi v konfiguraci Y6 protože jsem ji ještě neměl. Chci tam dát Nazu, s GPS upgradem, ESC DJI opto 30, motory Tmotor 2814/10 770kv, se kterýma mám perfektní zkušenost. Váhu čekám kolem 2.5kg bez baterií. S bateriema a foťákem kolem 4-5kg. A teď k mojí otázce. Nevíte jak si Naza poradí s velkým a těžkým kopterem? Videa mají hlavně s těma malejma. Nerad bych to složil a zjistil, že je to pro FPV a především pro focení zcela nevhodný. Nemáte někdo velký kopter s Nazou? Ptám se protože WKM měl ze začátku docela problémy s velkejma modelama a abych pod to zavěsil foťák za 20t tak potřebuju jednotce věřit.
Moja hexa váži 3,5kg. Zvláda to v pohode. Priemer 91cm..
silcom píše:dhano6 píše:Ja sice problem s prepadavanim nemam, ale tiez sa mi zatial nepodarilo pomocou gainov dostat nazu do stavu aby oscilovala... ci mam atty gainy na 45 alebo 250 rozdiel nevidim... mozno som slepy
Pozor, Atti gainy nemusia nutne spôsobiť oscilácie. Tento parameter treba ich vnímať podobne ako napr. exponenciálne výchylky. To znamená rýchlosť reakcie koptéry na výchylky kniplov hlavne okolo stredovej polohy. Čím je parameter vyšší tým stroj reaguje na povely kniplov citlivejšie. A čo je ešte dôležitejsie, atti parametre majú vplyv aj na manuálny mód! Príliš vysoké hodnoty môžu spôsobovať horšiu ovládateľnosť (trebárs priam nemožnosť zavisieť na jednom mieste). Hodnoty atti by v zásade nemali prekračovať číslo 100.
zde je nova extra stranka DJI venovana vlastnostem gainu a jejich vlivu
http://www.dji-innovations.com/what_doe ... gain_mean/
prvni cast je pro Ace one (jejich top produkt) a ve druhe casti je vysvetleni spolecne pro WK-M a Naza
Je to ten istý text ako v manuále.
silcom píše:dhano6 píše:Ja sice problem s prepadavanim nemam, ale tiez sa mi zatial nepodarilo pomocou gainov dostat nazu do stavu aby oscilovala... ci mam atty gainy na 45 alebo 250 rozdiel nevidim... mozno som slepy
Ok, tak to bude sposobene tym, ze mam priamo v RC vysielaci nastavene expo na vsetko okrem smerovky..