Pozor !! Padají letadla !!
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pozor !! Padají letadla !!
Dnes jsem se dověděl na Novinkách .cz že :
" Letadlo spadlo asi 300 metrů za letištěm,“ uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. "
Stále častěji slyším z různých zdrojů , že padají letadla. Vždy jsem si myslel že padají hrušky a jablka občas i omítka, ale letadla havarují. Co vy na to ???
Mirek
" Letadlo spadlo asi 300 metrů za letištěm,“ uvedla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. "
Stále častěji slyším z různých zdrojů , že padají letadla. Vždy jsem si myslel že padají hrušky a jablka občas i omítka, ale letadla havarují. Co vy na to ???
Mirek
Hrom do vrtule !!
Re: Pozor !! Padají letadla !!
Lietadlá zásadné padajú. Väčšinou kolmo dole.
Jaký je rozdíl mezi tím, když z 300m spadne letadlo, a když z 300m spadne lokomotiva? U obou bylo působení gravitační síly silnější než síla vztlaková. Nebo lokomotiva taky havarovala?
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Furt si myslím, že létání je bezpečnější než jízda autem. Kolik lidí ročně zemře tím, že to do nich napálí nějaký opilý jouda,co dostal před měsícem řidičák. A to za 3 týdny letím na dovolenou ... 
Zba píše:Furt si myslím, že létání je bezpečnější než jízda autem. Kolik lidí ročně zemře tím, že to do nich napálí nějaký opilý jouda,co dostal před měsícem řidičák. A to za 3 týdny letím na dovolenou ...
A někdo snad o tom pochyboval?
Škoda lidského života,loni jsem tohodle Delfína OK-ATS viděl lítat na CIAFU.Dělali tam i reklamu na vyhlídkové lety,no jsem zvědavý kde se stala chyba.
Aurora 9+letadla
Oni letadla maj taky svoje nehody akorát to není tak medializováno jako autonehody. Stačí se třeba podívat útvar vyšetřování leteckých nehod. Třeba časopis pilot informuje o nehodách nebo informoval když jsem pročítal starší čísla a leteckým nehodám byly věnovány dvě strany v každém čísle, je to měsíčník. Počkejte až začnou padat A380ky lidi budou padat ještě tejden... 
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Spikyair píše:Oni letadla maj taky svoje nehody akorát to není tak medializováno jako autonehody. Stačí se třeba podívat útvar vyšetřování leteckých nehod. Třeba časopis pilot informuje o nehodách nebo informoval když jsem pročítal starší čísla a leteckým nehodám byly věnovány dvě strany v každém čísle, je to měsíčník. Počkejte až začnou padat A380ky lidi budou padat ještě tejden...
To asi ještě počkáme. Ono ve skutečnosti, jak píšeš, těch letadel taky nepadá málo. Když si vemu kolik spadlo jenom 747, tak jsou to strašná čísla, kolik lidí zemřelo. Na druhou stranu ta A380 není ještě zas tak rozšířené letadlo, takže myslím, že v dohledné době snad nespadne.
Hlavně jsou to všechno nová letadla ale je to samej cd-rom tak nevim
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Zba píše:Kolik lidí ročně zemře tím, že to do nich napálí nějaký opilý jouda,co dostal před měsícem řidičák
... on je ten vzdušný prostor o něco
tak som videl dnes v zatci na vlastne oci tuto nehodu
poviem vam nicmoc pohlad..
treba povedat ze pilot lietal jemne povedane sebavedomo... nad zemou par metrov, mozno 15-20, prudke otocenia v malej rychlosti...
chcel som si tam vedla zalietat s modelom ale jednak som stale obdivoval tu stihacku a jednak by naozaj hrozila kolizia s modelom kebyze ho hodim, tak som ho viac ako polhodku sledoval a potom to prislo, prudke tocenie nad vesnicou!!!, zaroven strata rychlosti a vysky a uz len zachytenie kridla o zem a bolo to, ohniva gula... ale nejak sa mi to nezda, nebolo pocut zahucat motory co by logicky malo pocut ked sa chcel z toho manevru dostat... neviem no:(
treba povedat ze pilot lietal jemne povedane sebavedomo... nad zemou par metrov, mozno 15-20, prudke otocenia v malej rychlosti...
chcel som si tam vedla zalietat s modelom ale jednak som stale obdivoval tu stihacku a jednak by naozaj hrozila kolizia s modelom kebyze ho hodim, tak som ho viac ako polhodku sledoval a potom to prislo, prudke tocenie nad vesnicou!!!, zaroven strata rychlosti a vysky a uz len zachytenie kridla o zem a bolo to, ohniva gula... ale nejak sa mi to nezda, nebolo pocut zahucat motory co by logicky malo pocut ked sa chcel z toho manevru dostat... neviem no:(
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Axell píše:Zba píše:Kolik lidí ročně zemře tím, že to do nich napálí nějaký opilý jouda,co dostal před měsícem řidičák
... on je ten vzdušný prostor o něcořidší
Kdyby toho létalo tolik co jezdí po silnicích tak by bylo sebevražedné opouštět protiatomový kryt!
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:Kdyby toho létalo tolik co jezdí po silnicích tak by bylo sebevražedné opouštět protiatomový kryt!
Znám pár pilotů, kteří by snad mohli trochu ubrat na svém sebevědomí, pokud chtějí létat a nerýt čumákem zem.
Ale na silnicích vidím tolik blbů, že nechápu kdo jim dal řidičáky. Nejvíc mě pobaví, když policajti vyndavají ven z auta nějakého Deža, který se svým rozumem evidentně nemohl dochodit ani základní školu, ale má řidičák.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
NJN, za frajera pilota většinou poslední vývrtku vybírá bagr. V Žitavě byl dnes také jeden takový - průlet na maximálce snad ve dvou metrech. Spousta lidí z toho byla tak vyjukaná, že raději ani nezatleskali. Naštěstí mu to tentokrát vyšlo, bagr nebyl potřeba.JMalik píše:Znám pár pilotů, kteří by snad mohli trochu ubrat na svém sebevědomí, pokud chtějí létat a nerýt čumákem zem.
I květák je jen vycepované zelí
jez_cz píše:NJN, za frajera pilota většinou poslední vývrtku vybírá bagr. V Žitavě byl dnes také jeden takový - průlet na maximálce snad ve dvou metrech. Spousta lidí z toho byla tak vyjukaná, že raději ani nezatleskali. Naštěstí mu to tentokrát vyšlo, bagr nebyl potřeba.JMalik píše:Znám pár pilotů, kteří by snad mohli trochu ubrat na svém sebevědomí, pokud chtějí létat a nerýt čumákem zem.
Tady je ukázka toho žateckého z Žatce.
http://www.youtube.com/watch?v=nONViVB5qgY