RiMr píše:Hele, vy majstři ověšení těly a objektivy
píšu "takřka ideální nezrcadlovka"

Já myslel že jsi psal ideání foťák pro modeláře

Neber to jako šťourání a hádání se za každou cenu. Ten foťák vypadá dobře a vůbec to nerozporuju, ale jen je otázkou to zaměření. Označil bych ho spíš za špičkovou mašinu pro někoho kdo chce "skoro zrcadlovku" ale chtěl by mít ten foťák trošku menší a nechce výměnné objektivy.
Široké ohnisko je super, ale při focení modelů na letišti většinou k ničemu.
O maximálním ohnisku se nemá cenu bavit, oba asi víme že to je spíš tahák pro lidi ale na focení bez stativu většinou k ničemu.
Velká světelnost je super třeba v interiéru za šera, ale létá se spíš za světla takže jestli bude mít 2,8 nebo 3,4 není reálně moc poznat. Navíc pokud by mi šlo o tohle tak nový Lumix LX7 má světelnost dokonce 1,4 - 2,3, a váží třetinu (takže se hodí klidně i na model) a vejde se mi do kapsy.
A když už se létá pořádně rychle, tak je správné zaostření a správné kompozice obrazu na podobném digitálu spíš věcí náhody, na to je už potřeba rychlý objektiv a optický hledáček. Na to se nechytá v podstatě žádné focení přes LCD, i když někdy dokáže pomoci funkce typu záznam fotek PŘED stiskem spouště.
Nikde v recenzích třeba není uváděno jak natáčí video - zda dokáže průběžně ostřit a měnit ohnisko. Ani maximální délka jednoho záznamu. Oboje pro podobné doporučení dost důležitá věc.
Další problém je ta váha, hodně lidí hledá "foto/kamery" právě proto aby je dala do modelu a tohle už je dost velká kráva se zbytečným (pro tohle použití) zoomem. S tím bude mít problém i většina běžných copterů.
Rychlé sekvence jsou fajn, i kompakty za polovinu umí 30fps nebo nahrávání videa s vysokou frekvencí (moje maximum je dokonce 1000fps, ale to už je šílenost s omezeným rozlišením

Většinou je ale při takovém focení potřeba počítat s kácením svislic, takže na focení letadla na pozadí lesa nebo stožárů se to taky moc nehodí.