Proč se ptám - dneska jsem se do podobné situace dostal - po ráně do země, kdy prošla motorovou přepážkou, byla lipolka jasně na odpis - zmuchlaná a krásně voněla po zubní pastě Tutu Fruti
"Načatá" LiPo - kam s ní ?
- kope
- Kontaktovat uživatele:
"Načatá" LiPo - kam s ní ?
V několika tématech se tady široce diskutovalo, jak likvidovat načaté LiPo - jak je neutralizovat ve slaném roztoku a pod. To je celkem jasné. Ale to, na co se chci zeptat je trochu něco jiného - jste na letišti a po havárii máte evidentně načatou LiPo, která je zralá na likvidaci v solném roztoku - jenže jí k tomu roztoku musíte nejdřve dostat
. Jak to řešíte?
Proč se ptám - dneska jsem se do podobné situace dostal - po ráně do země, kdy prošla motorovou přepážkou, byla lipolka jasně na odpis - zmuchlaná a krásně voněla po zubní pastě Tutu Fruti
. No a já stál před problémem, jak tuhle (možná) časovanou bombu dovézt přes celé město domů k likvidaci. Pohodit jí někde v autě se mi opravdu nechtělo, na to jsem moc velký srab, představa, že mrknu do zrcátka a vidím, že mi z kufru šlehá plamen - no nic moc.
. Nakonec jsem to tedy vyřešil tak, že jsem vysypal všechno z hliníkového kufříku, kde mám rádio a spol a baterku jsem tam zavřel a tiše jsem doufal, že když k něčemu dojde, tak že vydýmí v tom kufru. Ale dobrý pocit jsem z toho fakt neměl.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Re: "Načatá" LiPo - kam s ní ?
Voz sebou hrebik nejakou 100ku poradnou a takovyho upira hned probodni na louce at shori v plameni pekelnem a shori na prach
Nak
No trochu blbej přístup... ale na letišti jsem viděl už dost lidí co to zahodilo do pole:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
- MODYN
- Kontaktovat uživatele:
To mi připomělo když na jaře kolega boural, jeden článek blafnul ještě v letadle a zbylé dva jsme napíchli na šroubovák. Vyprskalo se to a byl klid
Ale nikoho nenavádím, každopádně ono to zas tak horké nebude
Nějakej šestičlánek o velké kapacitě bych ale takle na EX neprobodl 
H1N1 píše:No trochu blbej přístup... ale na letišti jsem viděl už dost lidí co to zahodilo do pole:-)
No, udělali jsme totéž. Zapleskali křídla, nebudu psát komu, a prdlo to na beton. Kouřový efekty z baterky, tak co s ní. Buď zvážím riziko planemů v autě, nebo zvětším ekologickou zátěž planety. Holt druhá možnost menší zlo. Neříkám tím, že rozhazujeme lipolky do polí, ale prostě pokud si mám naložit do auta relativně aktivní lipolku, přijde mi to jako výrazně větší problém..
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Stačí mít třeba plechovku s dobře uzavíratelným víčkem. Plechovka by měla být sice pevně uzavřená, ale neměla by být hermeticky uzavřená, aby se případně nenatlakovala. Stačí v ní pár miniaturních otvorů, aby z ní mohl případně unikat kouř, ale aby nemohl pronikat oheň. Malé otvory by měly poskytovat jen minimální přísun vzduchu. Pokud lipolka v plechovce blafne tak ji celkem rychle dojde kyslík a další přísun bude jen pomalý a tak jen pozvolna vyčadí a nenadělá žádné větší škody. Plechovka je podstatně spolehlivější třeba než různé lipo-safe sáčky.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Já picnutou Lipolku normálně hodil do báglu, bágl na záda a jelo se domů. Doma jsem ji vykoupal v moři na poslední dovolené a pak se vydala do kontejneru na baterky.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
horiaca lipolka menej zaťaží planétu ako horiace auto.... 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:horiaca lipolka menej zaťaží planétu ako horiace auto....
Tak tohle heslo mi dostalo
presne tyhle pytliky jsou uplne k nicemuBOSS8 píše:http://www.rcguru.cz/7ba0088-lipo-safe-ochranny-vak-pro-nabij-li-pol-aku-vetsi-23x30cm-d5236
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZEkewCjiDs0[/youtube]
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
- kope
- Kontaktovat uživatele:
H1N1 píše:No trochu blbej přístup... ale na letišti jsem viděl už dost lidí co to zahodilo do pole:-)
Taky mne napadlo, jí na tom poli zakopat - když už by samovolně blafla, tak a) je pod hlínou, takže tam není přístup vzduchu a "vyčmoudí" b) když už by třeba i pod zemí zahořela, tak nevypálí půlku přilehlého lesa...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslel ze si ji nenapadne podstrcil DAFovi do auta 
Ted vazne - jak to nakonec dopadlo, odvezl si ji v aute a doma vykoupal?
Na "nasem" letisti bych to asi resil pohrbem na nedalekem smetisti, do auta by se mi neco takoveho davat nechtelo, ale na Divcacich je to docela prasarna, nekde to tam nechat...
Ted vazne - jak to nakonec dopadlo, odvezl si ji v aute a doma vykoupal?
Na "nasem" letisti bych to asi resil pohrbem na nedalekem smetisti, do auta by se mi neco takoveho davat nechtelo, ale na Divcacich je to docela prasarna, nekde to tam nechat...
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Ted vazne - jak to nakonec dopadlo, odvezl si ji v aute a doma vykoupal?
Jak jsem psal v 1. příspěvku - vyklidil jsem kufřík na Tx a vercajk a dal jsem to do něj a dovezl domů. Do budoucna přibalím k "lítacímu" vybavení takovou šikovnou plechovou krabičku od čaje... (nebo kanystr s vodou a pytlík soli
kope píše:Abu píše:Ted vazne - jak to nakonec dopadlo, odvezl si ji v aute a doma vykoupal?
Jak jsem psal v 1. příspěvku - vyklidil jsem kufřík na Tx a vercajk a dal jsem to do něj a dovezl domů. Do budoucna přibalím k "lítacímu" vybavení takovou šikovnou plechovou krabičku od čaje... (nebo kanystr s vodou a pytlík soli). Ale po cestě mi teda dobře nebylo a porád jsem sledoval po očku ten kufřík, který ležel pod místem spolujezdce... Představ si, že by mne třeba zastavili policajti a v okamžiku, když bych mu dával doklady, by to začalo dýmit - to bych měl na krku ještě útok na veřejného činitele, ne-li podezření z terorismu
Doporučuji nosit všude. I v mobilu jsou Lipol a co kdyby ti upadl na zem.....
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul