rady pred kúpou electro truggy
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Re: rady pred kúpou electro truggy
nemusíš je měnit. jde o to že progresivní pružiny se chovají jinak
Každému vyhovuje jiné nastavení podvozku
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
darth.hokro píše:nemusíš je měnit. jde o to že progresivní pružiny se chovají jinakKaždému vyhovuje jiné nastavení podvozku
Tak se sem také přidám od včerejška jsem také hrdým majitelem E-Revo 1/16 a dnes jsem s ním byl na off-road trati co zde ve městě modelaři maji a musím říct že naprostá paráda. Včera jsem jezdil jen na piskovém hřišti a trochu po travě a lesní cestičce ale ta draha tomu dala prostě druhý rozměr.
No ale z nadšení k otázkám
Ty tlumiče co jsi zde daval odkazy nemaš odkazy přimo na e-shop kde to maji oboji pohromadě? Nebo jsou to ty same co toto http://www.astramodel.cz/cz/katalog/tra ... 25144.html
Mám rád svoje věci v nejlepším možném vybavení (slovo to stači nemam rad) takže mě zajímá čim všim jde tato věc vylepšit chci rychlé, stabilni skakaci auto. Hodlám jezdit na dráze občas hřiště a minimalně neupravená louka samo sebou chci hopsat po všem možném i nemožném a počítam s tím že to bude občas něco stat.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
ty tlumiče od trx fungují špičkově, lépe než moje hliníkové, pokud je pořídíš, neuděláš chybu. další tuning na dráhu, určitě kup lepší kameny kol, buď hliníkové od HR, nebo plast z většímy ložisky od RPM. Na dráhu bych koupil i středový duferenciál, auto se nemá tendenci zvedat na zadní, síly jsou lépe rozdělené. No a v poslední řadě, na dráhu, snížit těžiště, jinými vahadly tlumičů. A pořídit dobře přilnavé pneu z buggy 1:10
tady najdeš veškeré důležité informace v lepším podání než ode mě
http://vxl.mojemodely.cz/
jo ještě k pružinám, bohužel kasždý výrobce má jiné barvičky, třeba já mám vepředu antracit, měkčí a vzadu purpur jsou zase tvrdší
tady najdeš veškeré důležité informace v lepším podání než ode mě
jo ještě k pružinám, bohužel kasždý výrobce má jiné barvičky, třeba já mám vepředu antracit, měkčí a vzadu purpur jsou zase tvrdší
Ten středový diferencial je tuning dil? To v zakladním autě neni nebo je? Neni mi to moc jasne zda jen mu nalejt jiny olej s větší viskozitou nebo musim koupit a namontovat. Kam se to montuje moc mista v tom modelu nevidim 
Ty kameny kol to je přesně co? Nemáš prosím zase odkaz? Idealně na ty kovove
Ty kameny kol to je přesně co? Nemáš prosím zase odkaz? Idealně na ty kovove
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
ten středovej diferák je tunning díl na dráhu ho opravdu doporučuji, model je potom daleko lépe ovladatelný. Pokud nevadí dá se koupit třebas zde:
Kameny http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=61075 potřebuješ dvakrát
Pružiny mám já tyhle http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=61295
center dif
http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=60549
Jinak hustoty olejů: budeš muset trošku laborovat, neznám povrch vaší dráhy. Já mám auto vyladěný na blbnutí ve skate parku, tudíš dost na skákání. Obecně platí, pokud budeš víc skákat potřebuješ tvrdší auto, pokud máte hodně technickou trať určitě měkčí aby lépe model kopíroval povrch. Náplně diferenciálů, musíš nějak romně rozdělit, v tvém případě méně svorné.
Tady máš wiki rc modelů, zde se dozvíš co a proč kam nalít a jak se model bude chovat http://www.rcauta.com/wiki/index.php?ti ... nci%C3%A1l
Kameny http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=61075 potřebuješ dvakrát
Pružiny mám já tyhle http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=61295
center dif
http://www.liquidrc.com/index.php?main_ ... s_id=60549
Jinak hustoty olejů: budeš muset trošku laborovat, neznám povrch vaší dráhy. Já mám auto vyladěný na blbnutí ve skate parku, tudíš dost na skákání. Obecně platí, pokud budeš víc skákat potřebuješ tvrdší auto, pokud máte hodně technickou trať určitě měkčí aby lépe model kopíroval povrch. Náplně diferenciálů, musíš nějak romně rozdělit, v tvém případě méně svorné.
Tady máš wiki rc modelů, zde se dozvíš co a proč kam nalít a jak se model bude chovat http://www.rcauta.com/wiki/index.php?ti ... nci%C3%A1l
- djtombstone
dohodím sem pár info a fotiek o mojom stroji 
po kúpe je tu pár malých úprav (novy naraznik, zadne koliecka, chladic motora, vymena steering arm za Alu), ešte tým že som mal vonku prevody prednej nápravy, všetko som vyčistil a naplnil vazelinou, ta origo bola už tmavá a bolo jej tam dosť málo - ešte musím urobiť to isté zo zadkom, a čakám na dodanie LiPol bateriek, pridávam pár fotiek

po kúpe je tu pár malých úprav (novy naraznik, zadne koliecka, chladic motora, vymena steering arm za Alu), ešte tým že som mal vonku prevody prednej nápravy, všetko som vyčistil a naplnil vazelinou, ta origo bola už tmavá a bolo jej tam dosť málo - ešte musím urobiť to isté zo zadkom, a čakám na dodanie LiPol bateriek, pridávam pár fotiek

Traxxas E-Revo VXL 1:16
heli Syma S107
ex heli Double Horse 9104
heli Syma S107
No tak ja mam objednané zatím nové tlumice http://www.integy.com/st_prod.html?p_pr ... BbbU6DHmAk pak ty kovové kameny kola, a zbytek zatim vypada asi po 6h jezdeni neopotrebene a ze to vydrzi vsechno
Objednávat budu ten diferencial fakt ho asi budu potrebovat.
Jinak měl jsem objednané i 3članky lipo hobyking má tusim ze 1400 do traxxase primo i s konektorem a udelane tak aby se vlezly cena byla celkem prijemna.
Ale zrušil jsem to ted pouzivam LiPo Pack WHITE LINE 30C++ 2200 mAh 2S 7,4 Volt cena v čr 330Kč to je stejně jak na hobykingu a je to bez postovného mam to zde ve měste
Jinak měl jsem objednané i 3članky lipo hobyking má tusim ze 1400 do traxxase primo i s konektorem a udelane tak aby se vlezly cena byla celkem prijemna.
Ale zrušil jsem to ted pouzivam LiPo Pack WHITE LINE 30C++ 2200 mAh 2S 7,4 Volt cena v čr 330Kč to je stejně jak na hobykingu a je to bez postovného mam to zde ve měste
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
- djtombstone
tak to je fajn cena a ešte keď si to môžeš rovno zobrať z obchodu keď budeš potrebovať - bez čakania, tak tomu sa hovorí luxus 
ja som momentálne bez batérie, lebo origo mi po mesiaci jazdenia úplne stratila kapacitu :/ a LiPolky z hobikingu mi držia na colnici, teraz dva týždne nebudem doma, tak dúfam, že mi ich nestihnu poslať naspäť ako nedoručená zásielka...
ja som momentálne bez batérie, lebo origo mi po mesiaci jazdenia úplne stratila kapacitu :/ a LiPolky z hobikingu mi držia na colnici, teraz dva týždne nebudem doma, tak dúfam, že mi ich nestihnu poslať naspäť ako nedoručená zásielka...
Traxxas E-Revo VXL 1:16
heli Syma S107
heli Syma S107
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
darth.hokro píše:integy nebráát!!!!!!
proč? To už asi nezrusim :p jsou to smejdy?
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Integy nemá v oblasti tuningových dílů moc dobrou pověst.
Osobně jsem raději nikdy jejich díly nezkusil, dal jsem na rady zkušenějších.
Mám od Integy akorát sadu na seřizování geometrie a ta se mi zdá celkem v pohodě. Rozhodně lepší, než to nějak pižlat. Ale tuning, to ne...
Vyměnit kvalitní Traxxas tlumiče za tohleto od Integy je... - no jak se to dá říct slušně?
A tlumiče i ostatní díly od Traxxasu jsou opravdu dost kvalitní.
Mám od Integy akorát sadu na seřizování geometrie a ta se mi zdá celkem v pohodě. Rozhodně lepší, než to nějak pižlat. Ale tuning, to ne...
Vyměnit kvalitní Traxxas tlumiče za tohleto od Integy je... - no jak se to dá říct slušně?
FlyBear píše:Integy nemá v oblasti tuningových dílů moc dobrou pověst.
Vyměnit kvalitní Traxxas tlumiče za tohleto od Integy je... - no jak se to dá říct slušně?![]()
Mno dobre vědět pak ale nechapu proč zde http://vxl.mojemodely.cz/#wing to pišou jako vhodny tuning je tam i uvedeno toto Pokud to jde, tak snahou je zde uvádět pouze to nejlepší, co lze pro E-Revo získat
Takže mě to trochu zmátlo no nic měnit nebudu a hold ziskam kus pěkných tlumíču do skřiňky .D ještě že jsem nekupoval nic vic.
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
irto píše:...ale nechapu proč zde http://vxl.mojemodely.cz/#wing to pišou jako vhodny tuning je tam i uvedeno toto Pokud to jde, tak snahou je zde uvádět pouze to nejlepší, co lze pro E-Revo získat
Takže mě to trochu zmátlo no nic měnit nebudu a hold ziskam kus pěkných tlumíču do skřiňky .D
No, taky si ale všimni toho slovního spojení "Pokud to jde...." a hlavně toho, jak rozdílný popis věnují tlumičům "#7061X - volitelné GTR tlumiče od Traxxasu"
irto píše:ještě že jsem nekupoval nic vic.
Zde mohu dát snad jen dvě rady:
1) Na jednu stranu nevěř hned všemu, co se kde píše (klidně nevěř ani mým textům),
ale na druhou stranu si toho přečti co nejvíc můžeš a hlavně před každým nákupem nové a pro tebe dosud neznámé věci
obejdi více zdrojů informací, fór, hodnocení uživatelů atd - a na základě toho si vytvoř svůj vlstní fundovaný názor. Bez toho nic nekupuj.
Vždyť tohle snad znáš z helikoptér - nemáš přeci žádné levné šunky
2) Nejdřív se s tím nauč jezdit tak, abys poznal jak a proč se auto v různých situacích chová. Pak teprve kupuj tuning, bude-li ovšem vůbec třeba.
Traxxas díly obvykle fungují výborně a jejich originální tuningy obvykle přímo skvěle. Občas stojí za to díl raději opravit - a zrovna na tlumiče Trx dodává opravné sady.
Porucha se stane - u tlumičů to jde občas rychle
Auto sis koupil doslova před pár dny a máš s ním snad pár hodin jízdy. Opravdu si myslíš, že už dokážeš pocitově poznat, proč ti ten který originální díl
nevyhovuje a proč ho cheš tedy potunit a proč zrovna za ten který konkrétní tuning?
FlyBear píše:Auto sis koupil doslova před pár dny a máš s ním snad pár hodin jízdy. Opravdu si myslíš, že už dokážeš pocitově poznat, proč ti ten který originální díl
nevyhovuje a proč ho cheš tedy potunit a proč zrovna za ten který konkrétní tuning?
Nepoznam mam odježděno cca 10h a auto funguje skvěle, dnes jsem rozebral ten tlumič a zjistil že byl jen po nějakém asi tvrdčím přistani na budku (ze začatku jsem jezdil bez kabinky) trochu odkliplej ten plast pod kterým jsou o kroužky a proto to asi teklo. Vyčistil jsem v lihu, doplnil olej a jezdi to jak s praku a tlumiče funguji k me spokojenosti.
Tech 30$ +/- mě ani nezrujnuje jen mě to fakt překvapili a ofc jak se to zde člověk dozvi tak už najde i dalši mile temata kde o integy pišou ne lichotivě.
Každopádně teď spiše zjišťuji co v připadě nutnosti měnit a za co. Většinou musim objednávat a ja strašně nerad čekám na náhradní dily proto u mě vždy funguje určité předzásobení. těch dílu na co jsem koukal moc neni neco od GP neco od Integy(to škrtam) neco od RPM doufam že ti dalši dodavatele nejsou hruza a děs. od GP kameny, Od RPM ramena a naraznik
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Ufff, tahle stránka vlákna je šílená
Djtombstone nacpal do příspěvku milion foteček v řadě vedle sebe a server na to bohužel reaguje
virtuálním rozšířením okna za všechny rozumné meze.
Jen než člověk naroluje k tlačítku "citace", je málem čas oběda
Lidi, mějte rozum, když vkládáte příspěvky...
Traxxasí tlumiče jsou opravdu velmi dobré. Ale tyhle ty poruchy tlumičů se stávají běžně.
Sám jsem byl překvapen, že někdy po šílené ráně auto vydrželo a jindy zas jsem našel ohnutou osku u tlumiče
po jízdě, při které autíčko udělalo třeba jen jeden kotrmelec v trávě.
Holt tlumiče dostávají na frak a vyžadují celkem častou údržbu - a to i výměnu olejů třeba kvůli jeho znečištění...
To mám stejně
A proto jsem si během času vytvořil malý sklad náhradních dílů.
Dělal jsem to tak, že jsem vždy vyhodnotil každou havárku spojenou s nákupem ND a podle tohoto vyhodnocení
jsem buď koupil jen konkrétní díl (přeci jen chassis jsem měnil jen jednou, a to díky velmi výjimečné havárii
),
nebo naopak nějaké rozumné množství i na sklad.
Proto držím skladem:
- veškeré ND k tlumičům včetně os, plus různé viskozity olejů,
- ložiska, hlavně ta ke kamenům kol
- poloosy plus extra díly ke kardanům
- veškeré možné "piny"
- sadu šroubků a ostatního montážního materiálu (ségrovky, podložky, sponky, ...)
- dnes již mám pro jistotu i náhradní rameno a "šibenici" (držák tlumičů), protože bylo jednou potřeba, ale koupil jsem balení v páru
V případě autíček Traxxas kupuju zase originální díly Traxxas - s výjimkou olejů do tlumičů, protože jinde mají širší výběr.
Tunil jsem jen systém řízení, kdy jsem plast uložený v plastu nahradil originálním hliníkovým tuningem s uložením na ložiskách.
Pochopím náhradu kamenů z plastů za kovové (ale jám mám v autě furt ty původní plastové a fungujou
), ovšem
ostatní tuningy bych zatím nedělal, dokud opravdu sám nezjistím, že je to nutné nebo jinak žádoucí, pro můj styl ježdění.
Djtombstone nacpal do příspěvku milion foteček v řadě vedle sebe a server na to bohužel reaguje
virtuálním rozšířením okna za všechny rozumné meze.
Jen než člověk naroluje k tlačítku "citace", je málem čas oběda
Lidi, mějte rozum, když vkládáte příspěvky...
irto píše:Nepoznam mam odježděno cca 10h a auto funguje skvěle,
dnes jsem rozebral ten tlumič a zjistil že byl jen po nějakém asi tvrdčím přistani na budku (ze začatku jsem jezdil bez kabinky)
trochu odkliplej ten plast pod kterým jsou o kroužky a proto to asi teklo.
Vyčistil jsem v lihu, doplnil olej a jezdi to jak s praku a tlumiče funguji k me spokojenosti.
Traxxasí tlumiče jsou opravdu velmi dobré. Ale tyhle ty poruchy tlumičů se stávají běžně.
Sám jsem byl překvapen, že někdy po šílené ráně auto vydrželo a jindy zas jsem našel ohnutou osku u tlumiče
po jízdě, při které autíčko udělalo třeba jen jeden kotrmelec v trávě.
Holt tlumiče dostávají na frak a vyžadují celkem častou údržbu - a to i výměnu olejů třeba kvůli jeho znečištění...
irto píše:Každopádně teď spiše zjišťuji co v připadě nutnosti měnit a za co.
Většinou musim objednávat a ja strašně nerad čekám na náhradní dily...
To mám stejně
Dělal jsem to tak, že jsem vždy vyhodnotil každou havárku spojenou s nákupem ND a podle tohoto vyhodnocení
jsem buď koupil jen konkrétní díl (přeci jen chassis jsem měnil jen jednou, a to díky velmi výjimečné havárii
nebo naopak nějaké rozumné množství i na sklad.
Proto držím skladem:
- veškeré ND k tlumičům včetně os, plus různé viskozity olejů,
- ložiska, hlavně ta ke kamenům kol
- poloosy plus extra díly ke kardanům
- veškeré možné "piny"
- sadu šroubků a ostatního montážního materiálu (ségrovky, podložky, sponky, ...)
- dnes již mám pro jistotu i náhradní rameno a "šibenici" (držák tlumičů), protože bylo jednou potřeba, ale koupil jsem balení v páru
V případě autíček Traxxas kupuju zase originální díly Traxxas - s výjimkou olejů do tlumičů, protože jinde mají širší výběr.
Tunil jsem jen systém řízení, kdy jsem plast uložený v plastu nahradil originálním hliníkovým tuningem s uložením na ložiskách.
Pochopím náhradu kamenů z plastů za kovové (ale jám mám v autě furt ty původní plastové a fungujou
ostatní tuningy bych zatím nedělal, dokud opravdu sám nezjistím, že je to nutné nebo jinak žádoucí, pro můj styl ježdění.