FunCub Multiplex
Re: FunCub Multiplex
Na opticu6 to mám takto, možno pomôže, musel som ale jedno servo vlepiť naopak, samozrejme ty to so 7kanálom budeš mať jednoduchšie.
kridelká ch1 a ch5
klapky ch6
výškovka ch2
smerovka ch4
motor ch3
zapnúť ADIF alebo CROW, CAMBER, LAND,
AILV a FLPN vypnúť,
polohu klapiek priradiť funkciám CAMBER a LAND ako chceš.
Letu zdar. Ľ.
kridelká ch1 a ch5
klapky ch6
výškovka ch2
smerovka ch4
motor ch3
AILV a FLPN vypnúť,
Letu zdar. Ľ.
ludicek píše:Na opticu6 to mám takto, možno pomôže, musel som ale jedno servo vlepiť naopak, samozrejme ty to so 7kanálom budeš mať jednoduchšie.
kridelká ch1 a ch5
klapky ch6
výškovka ch2
smerovka ch4
motor ch3
AILV a FLPN vypnúť,
Letu zdar. Ľ.
Preasne toto som potreboval ,DAKUJEM
Zdravím, 
premyslim o tomto eru jako o pokracovateli po bete. Poradili by jste mi jake je nejlepsi osazeni motoru,vrtule a regulatoru pro pohodove politani?
Díky.
premyslim o tomto eru jako o pokracovateli po bete. Poradili by jste mi jake je nejlepsi osazeni motoru,vrtule a regulatoru pro pohodove politani?
Díky.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Těch setupů je tu už docela dost, stačí projít vlákno, chceš čínu nebo něco lepčího? jaký je budget? obvyklý setup: regl 40-60A, motor cca 900kv, vrtule 11x5 - 13x4, baterka 3S2200, serva na výškovku a směrovku doporučuju s kovovými převody (minimálně na tu směrovku určitě).
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zalezi, kolik jsi ochotny do toho dat a co povazujes za pohodove letani
Vylozene na pohodu muzes zkusit neco na tohle tema:
Motor - Turnigy Aerodrive SK3 - 2836-1040kv nebo jiny 300W+
Regl - Castle Creations Phoenix 45A
a vrtuli podle toho, jak to bude cele chodit - 10x6, 11x5,5 nebo snad i 12x5.
Samozrejme tam muzes nasypat 4S 600W a 13x6,5 vrtuli (moje predstava pohodoveho letani).
Je mi jasne, ze ted asi sliznu "proc by proboha daval do houboleta takovy drahy regl???"... Uvaha je takova, ze jakmile doletas FunCuba, muzes toho Castla supnout do cehokoli a bude chodit jak v malem akrobatovi, tak ve vetroni nebo v heline a ve vsem z toho bude chodit dobre
Vylozene na pohodu muzes zkusit neco na tohle tema:
Motor - Turnigy Aerodrive SK3 - 2836-1040kv nebo jiny 300W+
Regl - Castle Creations Phoenix 45A
a vrtuli podle toho, jak to bude cele chodit - 10x6, 11x5,5 nebo snad i 12x5.
Samozrejme tam muzes nasypat 4S 600W a 13x6,5 vrtuli (moje predstava pohodoveho letani).
Je mi jasne, ze ted asi sliznu "proc by proboha daval do houboleta takovy drahy regl???"... Uvaha je takova, ze jakmile doletas FunCuba, muzes toho Castla supnout do cehokoli a bude chodit jak v malem akrobatovi, tak ve vetroni nebo v heline a ve vsem z toho bude chodit dobre
Tom
Rozpocet mi prijde rozumny okolo te tisicovky... Odkazu je tu dost, ale dost jich uz nefunguje
. Vsechno bych to rad objednal z ciny.
mockrat dekuju
mockrat dekuju
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
mám za sebou začátky létání a myslím, že jsem svoji Gamu už docela ovládl. Chtěl bych si tedy pořídit druhé letadlo a po dlouhém pročítání fóra padla volba právě na FunCuba. Rád bych tedy u zkušenějších letců a případných majitelů tohoto letadla ověřil, zda jsou komponenty, které jsem do letadla vybral vhodné. Jde mi o sestavu, se kterou bude možné v klidu létat a dostat letadlo do krve, ale také potom zvládnout základy akrobacie. Zkrátka abych po dvou měsících nezjistil, že mnou vybraný motor nezvládne opravdu nic jiného, než to klidné poletování. Zároveň netoužím po top komponenetech a letadle, které zvládne na půl plynu během dvou vteřin vystoupat do stratosféry.
Motor jsem vybral Turnigy D3536-1000Kv
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18228__Turnigy_D3536_8_1000KV_Brushless_Outrunner_Motor.html
Regulátor Turnigy Plush 40A
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2165__TURNIGY_Plush_40amp_Speed_Controller.html
Serva:
4x Turnigy MG90S (VOP, SOP, křidélka)
2x HXT900 (klapky)
Baterie 3S 2,2Ah 25C
Vrtule 13x4
A jelikož mám setovou vysílačku, na otočení a zpomalení klapek jsem vybral tenhle bazmek:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8863__Turnigy_3_Channel_Servo_Speed_Direction_Regulator.html
Odpovídá tahle sestava tomu, co od letadla očekávám? Dá se něco z toho pořídit levněji nebo naopak byste někde radši volili kvalitnější/výkonější variantu?
mám za sebou začátky létání a myslím, že jsem svoji Gamu už docela ovládl. Chtěl bych si tedy pořídit druhé letadlo a po dlouhém pročítání fóra padla volba právě na FunCuba. Rád bych tedy u zkušenějších letců a případných majitelů tohoto letadla ověřil, zda jsou komponenty, které jsem do letadla vybral vhodné. Jde mi o sestavu, se kterou bude možné v klidu létat a dostat letadlo do krve, ale také potom zvládnout základy akrobacie. Zkrátka abych po dvou měsících nezjistil, že mnou vybraný motor nezvládne opravdu nic jiného, než to klidné poletování. Zároveň netoužím po top komponenetech a letadle, které zvládne na půl plynu během dvou vteřin vystoupat do stratosféry.
Motor jsem vybral Turnigy D3536-1000Kv
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__18228__Turnigy_D3536_8_1000KV_Brushless_Outrunner_Motor.html
Regulátor Turnigy Plush 40A
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__2165__TURNIGY_Plush_40amp_Speed_Controller.html
Serva:
4x Turnigy MG90S (VOP, SOP, křidélka)
2x HXT900 (klapky)
Baterie 3S 2,2Ah 25C
Vrtule 13x4
A jelikož mám setovou vysílačku, na otočení a zpomalení klapek jsem vybral tenhle bazmek:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8863__Turnigy_3_Channel_Servo_Speed_Direction_Regulator.html
Odpovídá tahle sestava tomu, co od letadla očekávám? Dá se něco z toho pořídit levněji nebo naopak byste někde radši volili kvalitnější/výkonější variantu?
Motor by mohol stačiť aj na visenie na vrtuli, baterku mám 3S 3300mAh aby bola doba letu nad 10min.
Je to síce už skôr lietajúca tehla, naviac 200g žltej farby, ale aj tak to lieta k spokojnosti, letí kolmo hore, s mojím 350W motorom odletí nahor aj z visu na vrtuli. Bohužiaľ so vzrastajúcou hmotnosťou budeš musieť upraviť podvozok - pozri fórum.
Regulátor by som dal 45A a viac.
Ako jediné riešenie pri vzpínaní nahor na plnom plyne - pri ťažkej premotorizácii - budeš musieť mixovať plyn + výškovka.
Je to síce už skôr lietajúca tehla, naviac 200g žltej farby, ale aj tak to lieta k spokojnosti, letí kolmo hore, s mojím 350W motorom odletí nahor aj z visu na vrtuli. Bohužiaľ so vzrastajúcou hmotnosťou budeš musieť upraviť podvozok - pozri fórum.
Regulátor by som dal 45A a viac.
Ako jediné riešenie pri vzpínaní nahor na plnom plyne - pri ťažkej premotorizácii - budeš musieť mixovať plyn + výškovka.
Nezkousel jste nekdo ve Funcubovi T3639/1100kV nebo KDA36-16M z HC.
Nemohl by jste mi někdo prosím přeměřit plováky na FunCuba. Díky moc
Tak už jsem to našel: 580 x 80 x 80mm
Tak už jsem to našel: 580 x 80 x 80mm
Naposledy upravil(a) Kady dne úte 20.11.2012 7:22, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450