HK 5,8GHz FPV set - Problém
HK 5,8GHz FPV set - Problém
Ahoj, potrebujem pomôcť s mojím FPV-čkom. Jedná sa o toto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... x_Set.html a kamerka táto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13434 rozbalil som to a spájkoval kameru s vysielačom červený-červený, čierny-čierny, biely-žltý (podľa videa) a teraz ked to zapojim kamerka sa strasne hreje ale ze strasne a ziaden obraz z nej nejde skusal som zapajat baterku i na kamerku i na vysielač a furt nič.
Re: HK 5,8GHz FPV set - Problém
Cim to napajis? Pry jsou tohodle kramu dve verze, jedno s napajenim 5V a druhe snese to vyssi dle info z HC 7-15V. Taky si tam jeden v dizkusi stezuje ze to napojil na 2S LiPol a finito... Nak
napajam to 3s 460mAh baterkou a vraj to má v sebe zabudovaný regulátor napätia na 5V.....možno len moja TV nepodporuje AV vstup, možno som to odpalil tym že kabel ktory som pajkoval bol napojeny na kamerku ale myslím že tým by to nemalo byť
Pripoj mínus a signál z kamery rovno na zobrazovadlo a uvidíš, či je kamera OK... Otestovať AV vstup vieš hocijakým digitálnym foťákom alebo kamerou, ktorá má v príslušenstve cinche...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Tipuju to na stejnou chybu jako u mě.
ťaman přehodil na konektoru kamery "+" pól a signál, mrkni na kameru, ten konektor je tam popsaný. Dělalo mi to to samé.
+ červený
- černý
sig. bílý
ťaman přehodil na konektoru kamery "+" pól a signál, mrkni na kameru, ten konektor je tam popsaný. Dělalo mi to to samé.
+ červený
- černý
sig. bílý
edit:
kabel byl zapojen takto:
sig. - +
a kamera takto:
+ - sig.
stačilo prohodit na konektoru dva dráty, otázka 10vteřin
kabel byl zapojen takto:
sig. - +
a kamera takto:
+ - sig.
stačilo prohodit na konektoru dva dráty, otázka 10vteřin
no tak asi bude chyba u číňana, na kamere je + biely, - čierny, a TUDV či ako nevidim take male pismenka bol červeny...skusim prehodiť
jo, tam jen V out (video výstup) přehoď to a pojede to v pohodě, pak dej vědět. Stačí ti jen jehla, nebo špičatý nůž.
prehodil som to a aj tak to nejde a ani len šumenie na TV nieje, iba píše že skontrolujte pripojenie káblov, neviem čo je teraz chybné...
a jak jsi psal že bílý jsi připájel na žlutý, nezkoušel jsi to přehodit? (bílý na bílý) jinak mě už nic nenapadá, jedině že by tam ten předchozí pokus odvařil kameru, já to měl zaplé asi 2 minuty na ten přehozený konektor.
tak už to bude celé rozdrbané keď to budem tolko krát prepájať
ale skúsim to zajtra, ináč podla toho návodu to mám dobre lebo od vysielača by mal byť ten žltý video a biely zvuk
no takže problém bol v TV, skúsil som zapojiť na starú cez scart a ide to
ale som prekvapený kvalitou kamerky...čakal som úplný shit ale toto sa celkom dá
Kamera není špatná, ale kvůli té desce má velký čelní odpor. Druhý problém je to, že není "kapotovaná" , několik lidí už psalo, že ji nechtěně zkratovali a odvařili.
Já sám ji používám, ale pokukuji po něčem menším.
Já sám ji používám, ale pokukuji po něčem menším.
-
miroslavvv
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám také tento set, dokoupil jsem směrovou anténu 11dBi a dosah se zvýšil, ale problém, se zvyšující se rychlostí modelu během letu, se zhoršuje obraz, létám s hexou, odletím od sebe např 500m, zastavím a obraz opět o.k.
T-Rex 500, Hexacopter FPV, Tricopter FPV, DX-7, FS Base
nepouzivas nahodou linearne anteny? copter ked zvysuje rychlost, tak sa naklana, nastane problem s polarizaciou a klesne uroven signalu...
pripadne to moze byt problem s rusenim, ked sa zvysuju otacky motorov ( ale to si nemyslim, skor to bude ta polarizacia)
pripadne to moze byt problem s rusenim, ked sa zvysuju otacky motorov ( ale to si nemyslim, skor to bude ta polarizacia)
miroslavvv píše:Ahoj, mám také tento set, dokoupil jsem směrovou anténu 11dBi a dosah se zvýšil, ale problém, se zvyšující se rychlostí modelu během letu, se zhoršuje obraz, létám s hexou, odletím od sebe např 500m, zastavím a obraz opět o.k.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator