Objednal jsem to 15. 8. z německého skladu a přišlo to dnes, celková cena s dopravou 78$
Prvních několik zjištění po rozbalení:
1. Je super !!! - kvalita výlisků je o třídu lepší než u Bety - všechny díly z EPO jsou tvrdší a pevnější a mají pololesklý povrch. I ve verzi kit je již z výroby vše vyztuženo uhlíkovýma trubičkama - na fotkách z HK to není vidět. Vzhledem k té ceně jsem čekal, že to bude horší.
2. Trup je z tvrdého, ale pružného plastu a i u verze kit je slepený (zřejmě nějakým vysokofrekvenčním svařováním, protože to vypadá jako z jednoho kusu - fakt pěkné) a osazený překližkovýma dílama a táhly S+V. Čekal jsem, že to nebude zkompletované, možná bude trochu problém tam dát motor, je tam horší přístup. Přijde mi to celkově o dost lepší, než kdyby byl trup z EPP - minimálně tam půjde inteligentně dát kabeláž atd.
3. Trup vpředu v motorovém prostoru je dost prostorný na osazení motoru až do průměru cca 35 mm - lámal jsem si hlavu, jakej tam dám motor, protože jsem nikde nenašel jak je to rozměrově. Rozteč otvorů je 16 mm. Průměr kužele je 43mm, dodaná sklopka má průměr 26 cm - teď mě napadá, jak se měří průměr sklopky - i s kuželem?. Byl u toho ještě jeden kužel s pr. 45mm na klasickou vrtuli, možná omylem?
Každopádně to nahradím později duralovým turbokuželem, nebo vylepším stávající větrací otvory, s chlazením problém nebude.
4. Žádné samolepky nejsou nalepené - takže hurá na vlastní design. Každopádně jsou i dodané polepy o dost vkusnější než dělá Pelikán na tuhle třídu.
5. Slisované závěsy řídících ploch jsou dost tuhé a po rozhýbání budou asi praskat, takže všude přijdou panty.
6. Kit obsahuje kabely k servům křidýlek i klapek + k obojemu V kabely a veškerou bižuterii - šroubky, táhla s vidličkami, páky, plechový a překližkové díly na montáž motoru.
Později sem dám nějaký fotky detailů, a rozmyslím a objednám elektriku, takže počítám, že začnu tak za měsíc, až to přijde. Samotná stavba bude na pár večerů.