Jakou baterku do auta - hračka 40MHz
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Jakou baterku do auta - hračka 40MHz
Ahoj,
děcka dostali RC auto. Teréňák 4x4, 40MHz. Je to regulerní hračka v ceně do 2K. Baterku to má 9,6V NiCd. Výdrž je max 10min. Děcka to ježdění baví, ale chtělo by to baterku, která vydrží déle. Je to možné? Můžete mi prosím poradit? V prostoru pod baterkou je jakýsi konektor - asi počítají i s tím, že se tam dá něco jiného. Stávající baterka se v přiložené nabíječce nabíjí 4hod.
děkuji
děcka dostali RC auto. Teréňák 4x4, 40MHz. Je to regulerní hračka v ceně do 2K. Baterku to má 9,6V NiCd. Výdrž je max 10min. Děcka to ježdění baví, ale chtělo by to baterku, která vydrží déle. Je to možné? Můžete mi prosím poradit? V prostoru pod baterkou je jakýsi konektor - asi počítají i s tím, že se tam dá něco jiného. Stávající baterka se v přiložené nabíječce nabíjí 4hod.
děkuji
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Re: Jakou baterku do auta - hračka 40MHz
Asi pořídit ještě jednu nebo dvě baterky na výměnu a lepší nabíječku, která dobije aku za hodinu, možná i dřív. Na LiPolku je to blbé napětí
. A taky nezapomeň, že autíčko si musí občas odpočinout.
Poradil bych totéž, co cilek.
Zkus od prodejce/výrobce sehnat další náhradní baterky. Po vyjetí baterek nechej auto odpočinout, než se baterky zase dobijí.
Obávám se totiž, že jakékoliv jiné řešení nemá v Tvém případě valný smysl - vynaložená investice a práce na patřičné úpravě této hračky by byla přílič vysoká, to už by bylo lepší rovnou raději koupit nějaký seriózní RC model...
Zkus od prodejce/výrobce sehnat další náhradní baterky. Po vyjetí baterek nechej auto odpočinout, než se baterky zase dobijí.
Obávám se totiž, že jakékoliv jiné řešení nemá v Tvém případě valný smysl - vynaložená investice a práce na patřičné úpravě této hračky by byla přílič vysoká, to už by bylo lepší rovnou raději koupit nějaký seriózní RC model...
Jde o to co ty baterky budou stát - dle mě dost. Co je to přesně za model? Radek
ICQ 638556901
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
tam bejvá spájený pack nimh/nicd velikosti AA. Takže bych koupil patřičné množství sanyo enelope 2000mah a spájel pack. Konektor tam většinou cpou tamiya, což u hračky klidně může být 
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Já osobně bych zrovna Eneloopky nepoužil. Zbytečně drahé a nižší kapacita. 
Kapacita je dobrá (ono AA nimh s kapacitou nad cca 2Ah je takový malý scifi)- cena taky - ale třeba do vysílače. Zde vzhledem k odběru bych je nepoužil. Radek
ICQ 638556901
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Niejaké 3S LiFe 9,9V len neviem, ako by to bolo rozmerovo. (bolo by to aj trošku svižnejšie)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
Ako modelár tak beriem za samozrjmosť, že nabíjačku máš
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Pack.html
Ako modelár tak beriem za samozrjmosť, že nabíjačku máš
FrSky Tandem X20
Malému som nastrkal do hračiek tie AA "LSD" 2200mAh NiMH baterky z hobbyking, a čudujem sa že fungujú perfektne. Nabíjam to na MAHA Powerex a dávam prúd 1A, a aj tak kapacitu naozaj majú 2200, a navyše aj keď som nerobil nejaké dlhodobé testy že ako sa samovybíjajú, je to pri použití v nejakom autíčku viditeľne v pohode (akože dobre že sa nesamovybijú ako bežný šmejd z našich obchodov a že funguje aj po dvoch týždňoch čo asi najviac bolo odložené, stačí zapnúť a ide).
Jedno používame ako nočnú lampu, tie dostávajú najviac cyklov ale nerátam to, no po pol roku sú stále OK.
Ale neviem akú má spotrebu tá Vaša hračka, je teda viditeľne väčšia. Ak vydrží len 10 minút, asi to bude vyšší prúd. Leda že by tam boli 600mAh nikláky a to potom zas nejakých 0,6Ah/0,16h=3,7A by možno určite v pohode vydržali aj tieto čínske AA články. (dobre som to vypočítal????)
Lixx, hlavne Lipol, ale čiastočne aj LiFe, by potrebovali nejakú ochranu pred úplným vymlátením na nulu (aspoň jedného z 3s) lebo inak by to nevydržalo možno ani týždeń. Je na zamyslenie či sa to oplatí.
Jedno používame ako nočnú lampu, tie dostávajú najviac cyklov ale nerátam to, no po pol roku sú stále OK.
Ale neviem akú má spotrebu tá Vaša hračka, je teda viditeľne väčšia. Ak vydrží len 10 minút, asi to bude vyšší prúd. Leda že by tam boli 600mAh nikláky a to potom zas nejakých 0,6Ah/0,16h=3,7A by možno určite v pohode vydržali aj tieto čínske AA články. (dobre som to vypočítal????)
Lixx, hlavne Lipol, ale čiastočne aj LiFe, by potrebovali nejakú ochranu pred úplným vymlátením na nulu (aspoň jedného z 3s) lebo inak by to nevydržalo možno ani týždeń. Je na zamyslenie či sa to oplatí.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Nabíječku budu mít Equilibrium 3.5, už je objednaná. Ve čtvrtek by měla dorazit.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Tá nabíjačka je v pohode
na tú ochranu LiFe niejaký ukazovateľ napätia ktorí sa tiež v budúcnosti hodí:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... splay.html
Pre LiPo takéto niečo: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... s_4s_.html
na tú ochranu LiFe niejaký ukazovateľ napätia ktorí sa tiež v budúcnosti hodí:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... splay.html
Pre LiPo takéto niečo: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... s_4s_.html
FrSky Tandem X20
arda1 píše:Jde o to co ty baterky budou stát - dle mě dost.
No, já bych si spíš tipnul že tu baterku prostě nesežene vůbec
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem se po ní nikde neptal, ale taky bych to ak viděl. proto mě spíš zajímá možnost jiného zdroje - když je v autě konektor, tak s tím asi počítají.
Luboš ZLÍN píše:Ještě jsem se po ní nikde neptal, ale taky bych to ak viděl. proto mě spíš zajímá možnost jiného zdroje - když je v autě konektor, tak s tím asi počítají.
Zkus udělat podrobnější fotku té origo baterie (ta fotka baterie z úvodu je rozmazaná a není z ní skoro nic patrné) případně sem napiš popis, označení, rozměry atd. Na eBay se občas dají sehnat za rozumnou cenu nejrůznější akupacky i do různých hraček.
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Fotku lepší nedám, mám jen mobil. Rozměry baterky jsou: 11,7 x 5,5 x 1,7cm.