Telemetrie FUTABA

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
LittleFalco

Re: Telemetrie FUTABA

#421 Příspěvek od LittleFalco »

Hod sem , pls, potom zkusenosti, az to testnes.

Ja jsem si tuhle telemetrii vybral letos pod stromecek, ale prave jsem zjistil, ze svuj vyskomer LOLO5 na to nepripojim :? Tak ted resim, jestli dokoupit jenom to jednoduche vario, nebo priplatit za GPS modul
Zpátky doma, v kopcích :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od ST »

Já postupoval při spárování podle návodu, a tak nějak se mi dost dlouho nedařilo. Vycházel jsem z toho, první se podrží na RX tlačítko až začne střídavě blikat červená a zelená, potom zapnout T-BOX a podržet několik sekund párovací tlačítko. Potom vypnout box, rx . Zapnout RX T-BOX a vysílač a mělo by to být hotové. Pral jsem se s tím dost dlouho u dvou RX a vždycky se to nějak chytlo. Vario zatím v T-BOXU nijak nenastavíš a pochybuju , že i GPS. Tyhle možnosti jsou zatím pouze v T18 MZ. Prvně si čidlo připojíš k T-BOXU a zaregistruješ. potom už ho zapneš do SBUS zdířky v RX.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
honzajak

#423 Příspěvek od honzajak »

ST píše:Já postupoval při spárování podle návodu, a tak nějak se mi dost dlouho nedařilo. Vycházel jsem z toho, první se podrží na RX tlačítko až začne střídavě blikat červená a zelená, potom zapnout T-BOX a podržet několik sekund párovací tlačítko. Potom vypnout box, rx . Zapnout RX T-BOX a vysílač a mělo by to být hotové. Pral jsem se s tím dost dlouho u dvou RX a vždycky se to nějak chytlo. Vario zatím v T-BOXU nijak nenastavíš a pochybuju , že i GPS. Tyhle možnosti jsou zatím pouze v T18 MZ. Prvně si čidlo připojíš k T-BOXU a zaregistruješ. potom už ho zapneš do SBUS zdířky v RX.

Děkuji.
Opět jsem o kus dále, neboť jsem se nikde nedočetl o registraci přímo přes BOX a neúspěšně jsem to zkoušel přes přijímač. Odpoledne zkusím testovat funkčnost pod sklem automobilu. Výsledek sdělím.
Honzajak
michalv

#424 Příspěvek od michalv »

Tak já mám gps od Jeti a chodí supr. 5 sec. po zapnutí je tam 8 sat a potom 10-11 a přesnost supr odchylka oproti mvariu minimální. Zkoušel jsem Mgps v autĕ s navigací Tomtom a oba systémy přesný.
honzajak

#425 Příspěvek od honzajak »

honzajak píše:
ST píše:Já postupoval při spárování podle návodu, a tak nějak se mi dost dlouho nedařilo. Vycházel jsem z toho, první se podrží na RX tlačítko až začne střídavě blikat červená a zelená, potom zapnout T-BOX a podržet několik sekund párovací tlačítko. Potom vypnout box, rx . Zapnout RX T-BOX a vysílač a mělo by to být hotové. Pral jsem se s tím dost dlouho u dvou RX a vždycky se to nějak chytlo. Vario zatím v T-BOXU nijak nenastavíš a pochybuju , že i GPS. Tyhle možnosti jsou zatím pouze v T18 MZ. Prvně si čidlo připojíš k T-BOXU a zaregistruješ. potom už ho zapneš do SBUS zdířky v RX.

Děkuji.
Opět jsem o kus dále, neboť jsem se nikde nedočetl o registraci přímo přes BOX a neúspěšně jsem to zkoušel přes přijímač. Odpoledne zkusím testovat funkčnost pod sklem automobilu. Výsledek sdělím.
Honzajak

Tak jsem opět neuspěl. Zelená dioda GPS začala během pár vteřin plynule svítit zeleně, ale to bylo vše, jakýkoliv výstup na displej BOXu se mě nepodařilo nastavit. Požádám michalv, který níže píše, že s GPS má dobrou zkušenost.
Honzajak
honzajak

#426 Příspěvek od honzajak »

michalv píše:Tak já mám gps od Jeti a chodí supr. 5 sec. po zapnutí je tam 8 sat a potom 10-11 a přesnost supr odchylka oproti mvariu minimální. Zkoušel jsem Mgps v autĕ s navigací Tomtom a oba systémy přesný.

Ahoj. Prosím tě, poraď mě, co s tím mám dále dělat - jak výše uvádím, skončil jsem registrací GPS čidla v BOXu. K BOXu a přijímači má prodejce Chilli Heli návod, který je však nepoužitelný - pomohl mě svými radami kolega Mazák.
Zkoušel jsem JETI a řekli mě, že manuály jsou pouze přílohou prodejního setu.
Můžeš mě prosím návod k GPS oskenovat a přiložit ke zprávě, nebo alespoň popsat tu oblast jak to aktivovat a používat s BOXem?
Díky.
Honzajak
kratas
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od kratas »

Osobně silně pochybuji, že postup, který je k Jeti bude fungovat u Robbe/Futaba telemetrie. Jsou dva naprosto rozdílné produkty.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
michalv

#428 Příspěvek od michalv »

Ahoj, no s gps od Futaby ti moc nepomůžu, protože jí neznám. Já používám systém Jeti Duplex, tak že co se týče MGPS, tak ti poradím to není problém.
Tady je návod http://www.jetimodel.cz/data_products/downloads/204/navod_mgps_cz.pdf
ST
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od ST »

Teda nevím jak ta feferonka, kde ty Futaba senzory a spol. kupuješ, ale já dostal od JINA vše potřebné i s manuály v ENG. A vše je jasné a funguje, teda pouze mám vario. Pokud Ti to nic nezobrazuje, tak to nemáš spárované. Apropo jaký máš přijímač ? Tyhle senzory a T-BOX funguje jenom s RX R6308SBT.
honzajak

#430 Příspěvek od honzajak »

Přijímač mám R6308SBT. Překlady k tomu dodávají chybné, ba přímo nepoužitelné a k modulu GPS zatím není vůbec nic.
Honzajak
honzajak

#431 Příspěvek od honzajak »

michalv píše:Ahoj, no s gps od Futaby ti moc nepomůžu, protože jí neznám. Já používám systém Jeti Duplex, tak že co se týče MGPS, tak ti poradím to není problém.
Tady je návod http://www.jetimodel.cz/data_products/downloads/204/navod_mgps_cz.pdf

Díky za snahu pomoci.
Bohužel Robbe se Jeti ani zdaleka nepodobá, ale alespoň získávám obecný přehled. V mezičase jsem kontaktoval prodejce a slíbil upnout názorné výukové video. Tak jsem zvědav.
Děkuji.
Honzajak
ST
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od ST »

Neříkej mi, že v originálním balení nebyl návod aspoň v ENG .
zdzd

#433 Příspěvek od zdzd »

honzajak píše:
zdzd píše:No, jak dlouho pojedeš přímo, beze změny směru? GPS je fakt na prd.

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1373140

Nejdelší rovinka naší závodní tratě FSR-V je 100 metrů. Pokud jsem používal ruční GPS upevněnou na model, tak s výsledky mimo špatné čitelnosti pod namočeným krycím igelitem, jak jsem se již zmínil, nebyl problém. Mě stačí odečíst dosaženou maximálku.
Honzajak

Neptám se na vzdálenost, ale na dobu. Pokud se směr prudce mění v řádu sekund, GPS z principu naměří kraviny. Ať je jakéhokoliv typu.
LittleFalco

#434 Příspěvek od LittleFalco »

Ahoj, mate uz nekdo, kdo vlastnite GPS modul, zkusenost s logovanim polohy?
Zpátky doma, v kopcích :-)
Vlado C

#435 Příspěvek od Vlado C »

ST píše:Ano jasně já jsem taky bývalý radioamatér , takže vysílaček mám taky dost ale nakonec jsem do skyassistanta nešel (možná moje chyba). Ale já lítám sám, takže jsem rád, že to na mě aspoň někdo mluví. To že je vario na závodech zakázaný, je problém pravidel. Nechápu, proč jsou potom povoleni pomocníci a radiči. To je snad jedno a totéž. Pochybuju, že ve skutečných větroních mají na závodech povinnost si vario vymontovat... Taky jen takové zamyšlení... :)

Myslim ze je to len otazka casu aby boli varia povolene aj na sutaziach. Ved je to blbost. :D
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“