Čína-Rabbit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: Čína-Rabbit Flight Controller

#256 Příspěvek od MarkAurel »

ono to zrejme bude chyba GPS, skoda ze nemas moznost odskusat inu GPS na svojej doske-coptere, no bude to zaujimave odskusat aj na kamaratovej coptere ako pises, sam som zvedavy ako to dopadne
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od cptFlyer »

Jeste jedna vec : mohl by mne nekdo, komu GoHome chodi bez problemu ze vsech stran, poslat screen z ovl. softu nebo aspon popsat, co ma na te obrazovce kde jsou kanaly nastavene ? jde mne hlavne o ten radek kde jsou Sensory jestli jsou vsechny zaskrtnute a pak co ma zaskrtnute u kanalu spolu, kdyz zapne GoHome. Ja to mam takto :

Sensory : zaskrtnute vsechny

Pak k GoHome mam : Autostability, Heigh Lock a PTZStab. Zkousel jsem to i bez PTZ a Heig Lock a taky s CareFree apod., tech kombinaci bylo nespocet ale nemelo to vliv, chodi stale jenom z jednoho smeru.

Diky predem.
http://www.youtube.com/user/rcmodelsvideo/
HynX
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od HynX »

cptFlyer píše:Tak po řadě testů a laborování mně Go Home z jednoho směru funguje, ale jak ho pošlu z druhé strany tak se nakloní ( hodně, tak 45° ) a rozletí se úplně někam jinam. Musím GH hned rychle vypnout, jinak by bylo asi po něm. Zkoušel jsem X krát nakalibrovat, nastavovat nižší / vyšší hodnoty na Go Home speed ... atd. ale stále stejný výsledek.

Ještě zkusím poslední věc, a sice že GPS dáme do druhého QC co má kamoš, má úplně to stejný, jsme to objednávali zároveň. Pokud to bude dělat to samé, bude problém asi v GPS, protože jinak lítá pěkně a stabilně.
ma len tak napada, skus otocit gps o 90° alebo 180° voci rabbitovi, ci sa to prejavi a zacne sa naklanat z druhej popripade inej strany :)
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od cptFlyer »

Zkousel, v podstate to dela stale to same.
nov
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od nov »

U mně poslední software který skoro fungoval byl 1.211 . Vše další je v mém případě jen horší. Verze 1.212 mi dvakrát spadla - sama si ubrala výkon motorů, pomohlo stáhnout plyn na nulu a hned přidat, ale nestihl jsem to. Verze 1.218 mi udělala totéž a navíc se (stejně jako mnoha dalším) někdy vrátí a někdy se vydá dosti svižně pryč.Navíc drží pozici v různě velikých kruzích - 1.211 to nedělá. 1.219 a 1.220 jsou asi spíš kosmetické úpravy, takže ještě vyčkám na další soft, případně začnu hledat kupce...
jaroslav.falcon

#261 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Zdravím,
mě quad spadl 2x s FW 211 - motory se prostě sami zastavily. Má na to někdo nějaké řešení. Dále jsem se chtěl zeptat jak lze vytrimovat LEVEL mode - Acc trim , aby quad neujížděl.
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od cptFlyer »

nov píše:....někdy vrátí a někdy se vydá dosti svižně pryč.Navíc drží pozici v různě velikých kruzích ......

Tak vidím, že nejsem sám komu to dělá. Zkoušel jsem všechno možné, kalibrace kompasu i acc, ruzne FW ale problem zustava :?
jaroslav.falcon

#263 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Dnes jsem zkusil, připojit servisní konektor pro měření jednotlivých článku a copter opět zpadl - pokles otaček motoru a později z ničeho nic se rozletěl vzhůru.
Toto se neděje při režimu acro - pouze gyro. Balím to a jdu testnout megapirate. Kdysi jsem lítal s multiwii 1.9 a vše bylo ok.
siki
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od siki »

A nemáš náhodou zapnutej Height Lock?
Šiki
jaroslav.falcon

#265 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Ne, ne měl jsem pouze Level (stable acc ) mode. Pokles otáček se projevuje nezávisle na udržování výšky (nebyl jsem výše jak 2m). Auto přistaní třeba funguje OK i CF , ale ne moc přesně, HeadLock taky nic moc. Nejprve jsem myslel, že je to starými bateriemi, ale dal jsem novou a nepomohlo to, ani telemetrie nehlasila pokles napětí po 11V. Četl jsem na rcgroup, že jim to dělá také a obavají se aby to někoho nezranilo. Má důvěra ke Kralíkovi silně klesla.
Troll

#266 Příspěvek od Troll »

Mně to fungovalo docela OK, GPS taky nebyl žádná sláva, někdy fungoval a někdy ne, ale nikdy jsem neměl problém s motory.Nejvíc jsem zápasil s magnetometrem. A myslím, že ten taky způsoboval problém s GPS. Kamarádovi ale zase chodí kompas v pořádku. Já ale používal starší softy a starší desku. Taky starší verzi barometru. Ta měla menší rozlišení. Tuším, že už se nějaký čas dělá nová, trošku upravená.
jaroslav.falcon

#267 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Já mám desku tak někdy z počátku léta. Puvodni FW byl 1.103 , flashnul jsem na 209-210-211 . Letěl jsem pouze s 211, ještě mám k dipozici 220.
Boby110

#268 Příspěvek od Boby110 »

Tož já s Rabbitem lécu myslím dost hodně, prostě imrvére
a ze začátku než jsem si vše ošahal tak bylo mojí vinou pár pádů. Asi dva nebo tři. Jo jeden byl kvůli vadnému motoru v tom jsem nevinně. Ale jinak už tak cca půl roku s ním lécu bez jediného pádu, ovládá se mi moooc dobře a jsem s ním max. spokojen (fotím,filmuji a lécu).

Pravdou je, že jsem nedělal žádný upgrade ani update.
Boby 110, OK2BOW
jaroslav.falcon

#269 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Můžeš prosím tě zveřejnit verzi FW , screenshot nastavení parametry copteru (rozměr,motory,vrtule,hmotnost). Používáš CF a GPS ? Děkuji.
cptFlyer
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od cptFlyer »

jaroslav.falcon píše:Můžeš prosím tě zveřejnit verzi FW , screenshot nastavení parametry copteru (rozměr,motory,vrtule,hmotnost). Používáš CF a GPS ? Děkuji.

Taky by mně to zajímalo.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“