Graupner MX-16 Hott

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
malcomx

Re: Pomóc Graupner Mx-16 Hott

#31 Příspěvek od malcomx »

peto.peto202 píše:Graupner...Samá komplikácia :? Kde som sa to ocitol :o

a myslis ze na tom budes s jinou znackou lepe? :lol: :lol:
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od mkyral »

malcomx píše:
mkyral píše:Angličtinu tam dostaneš pouze aktualizací FW. Je to popsáno hned ze začátku - hledej Hidden mode. Doporučuji si před tím stáhnout nejnovější firmware, to nahrát na kartu a pak ve skrytém menu vybrat anglický FW.

a pak je jeste druha cesta, stahnout si od Graupnera Firmware Upgrade Studio 2.4 a pres USB kabel to tam nasypat - velmi jednoduche

To je subjektivní. Na linuxu mi to jaksi nefunguje a windows nejsou v dosahu 8)
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od mkyral »

malcomx píše:
peto.peto202 píše:Graupner...Samá komplikácia :? Kde som sa to ocitol :o

a myslis ze na tom budes s jinou znackou lepe? :lol: :lol:

S jinou značkou nemám zkušenosti, Graupner je moje první rádio. Manuál mám přečtený několikrát a stejně jsem pípáním Mini Vertexe strávil asi dva dny. Přitom jsem opět přečetl český i anglický manuál tam a zpátky. Nakonec jsem s vydatnou pomocí selského rozumu zvítězil, ale byla to fuška.

Ovšem po napípání už je to jedno. Jsou tam dva kniply, pár čudlíků a potenciometrů. Nic složitého :-D
Graupner MX-12
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od mkyral »

jyrry píše:Anglictinu jsem tam dostal i bez aktualizace, tak tragicke to zase neni, to jsem vycetl i v tom anglickem.

A jak, smím-li se zeptat? Já nic takového nenašel. Možná je MX-12 trochu jiná než MX-16.
Graupner MX-12
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jyrry »

Mam Mx-20. Predpokladam ze toto bude u cele rady stejne...
jyrry.webnode.cz
malcomx

#36 Příspěvek od malcomx »

mkyral píše:Manuál mám přečtený několikrát a stejně jsem pípáním Mini Vertexe strávil asi dva dny. Přitom jsem opět přečetl český i anglický manuál tam a zpátky. Nakonec jsem s vydatnou pomocí selského rozumu zvítězil, ale byla to fuška.

staci se zeptat a radi poradime......
malcomx

#37 Příspěvek od malcomx »

jyrry píše:Mam Mx-20. Predpokladam ze toto bude u cele rady stejne...

bude mit asi trochu oskubane menu, dnes jsem mel v ruce MX-12 HoTT a je hodne orezana ve funkcich.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od mihlit »

mkyral: Pod linuxem (wine) funguje starší verze aktualizátoru, která nevyžaduje nějaké ms db api (už si nepamatuji přesně). Stačí jen nasměrovat usb com port do wine pomocí symlinku .wine/dosdevices/com0 -> /dev/ttyUSB0, dát tomu zařízení práva i pro normální uživatele a je to. Takto jde zaktualizovat vysílačka. Přijímač ten starý aktualizátor bohužel neumí a ten nový se kvůli té databázi nespustí.

EDIT: Jestli tipuju správně a jseš RH positive (jestli nevíš, tak nejseš :) ), tak můžeš vysílačku/přijímače přinést do práce a zaktualizuju ti to do druhého dne. Můžu ti i půjčit manuál k MX-20 v češtině, ale tam už asi bude víc rozdílů.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od mkyral »

mihlit píše:mkyral: Pod linuxem (wine) funguje starší verze aktualizátoru, která nevyžaduje nějaké ms db api (už si nepamatuji přesně). Stačí jen nasměrovat usb com port do wine pomocí symlinku .wine/dosdevices/com0 -> /dev/ttyUSB0, dát tomu zařízení práva i pro normální uživatele a je to. Takto jde zaktualizovat vysílačka. Přijímač ten starý aktualizátor bohužel neumí a ten nový se kvůli té databázi nespustí.

EDIT: Jestli tipuju správně a jseš RH positive (jestli nevíš, tak nejseš :) ), tak můžeš vysílačku/přijímače přinést do práce a zaktualizuju ti to do druhého dne. Můžu ti i půjčit manuál k MX-20 v češtině, ale tam už asi bude víc rozdílů.

Ta druhá část byla taky na mně? Pro klobouky zatím nepracuji a všude mám Gentoo ;-) A update firmware jsem udělal přes SD kartu. Šlo to jako po másle.

Ad) MX-12 vs. MX-20 - myslím, že hlavní rozdíl bude ve velikosti flash paměti. MX-20 se do ní asi vejdou všechny jazyky najednou. U MX-12 je přímo v návodu - "Firmware update/Changing the screen language"

UPDATE: stáhnul jsem si manuál k MX-20 a je to tak. V Hidden Mode je možnost změny jazyka. Ale pro změnu chybí aktualizace FW.
Graupner MX-12
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od mihlit »

Nj, ale nějaký tvůj jmenovec tam tuším je.

V originální verzi FW, co jsem měl ve vysílačce, aktualizace FW přes SD kartu nebyla. Po attualizaci na normálnější verzi to již umí.
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od mkyral »

Aha, už vidím. Nějaký Martin. Toho neznám. Já jsem Marián ;-)
Graupner MX-12
malcomx

#42 Příspěvek od malcomx »

mkyral píše:Ad) MX-12 vs. MX-20 - myslím, že hlavní rozdíl bude ve velikosti flash paměti. MX-20 se do ní asi vejdou všechny jazyky najednou. U

bohuzel to je mylna informace - neni tomu tak, vejde se tam pouze jeden jazyk....

jak rika klasik "myslet znamena ho*no vedet"
malcomx

#43 Příspěvek od malcomx »

mihlit píše:V originální verzi FW, co jsem měl ve vysílačce, aktualizace FW přes SD kartu nebyla. Po attualizaci na normálnější verzi to již umí.

protoze v prahistoricke verzi tato moznost nebyla implementovana (obdobi Karbon-Perm)
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od mkyral »

malcomx píše:
mkyral píše:Ad) MX-12 vs. MX-20 - myslím, že hlavní rozdíl bude ve velikosti flash paměti. MX-20 se do ní asi vejdou všechny jazyky najednou. U

bohuzel to je mylna informace - neni tomu tak, vejde se tam pouze jeden jazyk....

jak rika klasik "myslet znamena ho*no vedet"

Dobře, dobře. No tak jsem se v tomto předpokladu mýlil. Nicméně, to nemění nic na tom, že MX-20 umí změnit jazyk bez nahrání FW. Takže na to mají asi jiný mechanizmus. To ale nic nemění na tom, že MX-12 to neumí a to ani po aktualizaci.

malcomx píše:
mihlit píše:V originální verzi FW, co jsem měl ve vysílačce, aktualizace FW přes SD kartu nebyla. Po attualizaci na normálnější verzi to již umí.

protoze v prahistoricke verzi tato moznost nebyla implementovana (obdobi Karbon-Perm)

Zajímavé je, že manuál se ani neobtěžovali aktualizovat. Alespoň ten anglický.
Graupner MX-12
peto.peto202

Re: Graupner Mx-16 Hott nejde mi zapnout

#45 Příspěvek od peto.peto202 »

Chlapi, ďakujem veľmi pekne ! Ale pomôžte mi ! Potrebujem do nej natrepať minimálne Češtinu !Ďakujem, inak to nevidím
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“