F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tlavelza

Re: F45 - motorky

#436 Příspěvek od tlavelza »

corona píše:Sice mi nikdo nevysvětlil, k čemuj sou dobrá ty raketový starty hore, ale snad mi někdo poví, zda se dá letět s F-45 zatáčka v náklonu 45° pravá a levá....?

Zatím jsem nováček s motorem EH200,mám jen pár letů,učím se s novým motorem,raketový start je hezký jako ukázka před kamarády,který chtějí vidět jaký to má odpal 8O ,snažím se ho krotit pro klidnější lety,samozřejmě jsem taky vyzkoušel ten''raketový start'',opravdu má motor sílu ale řekl bych,že ocasní ss motor dostává dost naprdel. AC motor má větší rezervu při krizovce. Při používání hlavního ss motoru byl ocas klidnější,je to jasné díky výkonu AC hlavního motoru. Odhadnul bych u mě náklon do 35°,těch 45°-ne.
corona

#437 Příspěvek od corona »

tlavelza píše:.... Odhadnul bych u mě náklon do 35°,těch 45°-ne.
I to je celkem dobrý.

Jen zopakuju, že mám na velikostí podobným HB V2 stříďák s výkonem 120 W, jmenovitý otáčky rotoru 2060 a úplně to stačí.
Dáva

#438 Příspěvek od Dáva »

Jsem koukal,že už mistři od MJX umí 3-axis gyro http://www.mjxtoys.com/showProDetail1.a ... HELICOPTER .Nechápu proč pořád cpou do novinek modelů vrtulníků ten stupidní flybar.Všimnul jsem si,že na té jejich nové vysílačce je spešl knoflík na regulaci throttle limit mode,je otázka zda to neni opět jen dekorace :lol: .A ještě jeden detail ,který jsem zaregistroval,že nová f-45 má trochu jiný tvar závažíček na flybaru,takže předpokládám lehce ubrali na hmotnosti závažíček, jinak jestli mi zrak neklame,tak stroj bezezměn.
Prostě to vylepšili jako prase :roll: ,jsou to exoti...
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#439 Příspěvek od Pajavlk »

tak brácha šel dneska k zemi podobně jak black hawk down :D

zadek vydržel přes 70 baterek
Přílohy
uhliky
uhliky
pastorek
pastorek
corona

#440 Příspěvek od corona »

Pajavlk píše:...
zadek vydržel přes 70 baterek
Na 2. použitým ocasním motůrku Xtreme u HB V2 mám minimálně s jistotou 50 letových hodin (je tam od konce června, lítáno 6 baterek denně, ale až do konce září to bylo většinou spíš 12, ráno + večer). Ovšem skoro žádný visení, kruhy, osmičky, souvraty, simulovaný útoky na pozemní cíle, průzkumy s kamerkou, pokusy o přesný průlety malýma brankama apod.
Dáva

#441 Příspěvek od Dáva »

Pajavlk: Čus chlape ,jak jsi daleko s opravou 4stovky? Pořídil jsem taky bezpádlo ,ale 450tku..
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#442 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva píše:Pajavlk: Čus chlape ,jak jsi daleko s opravou 4stovky? Pořídil jsem taky bezpádlo ,ale 450tku..

hoj už lítám, vyměnil jsem jen serva a novou kabinku od tý doby bez havárie, začíná mi to jít ale víš jak, nahlas by se to říkat nemělo :)

taky už mám na polici 450tku, minititana pádlo a dx6i, musím ho ale dát dokupy je lítanej, to mám na zimu a vysílačku teďka drtím na simulátoru :) jinak s walkerou spokojenost, učím se na tom základní návyky, teďka jsem lítal v neděli, větrno jak blázen ale poradila si s tím skoro bez problému, jen za tři minuty už jsem necítil prsty na páčkách :) točím v ní 2200mah lipolky a s tím se lítá docela dlouho.

Co jsi pořídil ?
Přílohy
ukázka visu :)
ukázka visu :)
v400d02 a pilot, zima a větrno
v400d02 a pilot, zima a větrno
Dáva

#443 Příspěvek od Dáva »

Tak super,že Ti mrška funguje :D .Koukám,že jsi se do toho vrhnul,tak to má být :wink: .Minititan je dobrá volba to každopádně :wink: .
No já jsem tak dlouho špekuloval až jsem to totálně přešpekuloval a koupil lítaný HK-450gt s bezpádlovou hlavou a k tomu novou DX6i.Tak uvidim jestli to zprovoznim.Na vrtulníku je dost práce,ale neva to dám :mrgreen: možná..
Joo když je blbá hlava trpí celý tělo,v mém případě peněženka :lol: .

Jinak mou vykuněnou F-45 jsem poslal dál ,ať dělá radost dalšímu začínajícímu modeláři.Má ji synovec a je z ní nadšenej.
Tak ať se daří kolegové..
tlavelza

#444 Příspěvek od tlavelza »

Tak koukám ''Dáva'' nás opustil s F-45 a jde dál,to jsi pustil tak krásně vytuněnou F-45 ? Dnes jsem namundil pastorek 9z a jsem zvědavej o kolik to bude klidnější jestli to vůbec bude znát.
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od Pajavlk »

Dáva píše:Tak super,že Ti mrška funguje :D .Koukám,že jsi se do toho vrhnul,tak to má být :wink: .Minititan je dobrá volba to každopádně :wink: .
No já jsem tak dlouho špekuloval až jsem to totálně přešpekuloval a koupil lítaný HK-450gt s bezpádlovou hlavou a k tomu novou DX6i.Tak uvidim jestli to zprovoznim.Na vrtulníku je dost práce,ale neva to dám :mrgreen: možná..
Joo když je blbá hlava trpí celý tělo,v mém případě peněženka :lol: .

Jinak mou vykuněnou F-45 jsem poslal dál ,ať dělá radost dalšímu začínajícímu modeláři.Má ji synovec a je z ní nadšenej.
Tak ať se daří kolegové..

je to prostě vývoj :) tak ať ti slouží, největší nezvyk bude, že po ráně to jentak nepostavíš a opět nevystartuješ jako si to dělal doteď s F-45 :D hlavně ať moc peněženka netrpí a lítá to. Už máš nějakej sim k vysílačce ? kdyžtak ti poradím jak si udělat kabel a co kde stáhnout abys moh lítat :)
Dáva

#446 Příspěvek od Dáva »

Sim zatim nemam,ale určo pořídim,bez něj by to byl nekonečný příběh havárií a oprav.Ještě vyzjistim co a jak a kdyžtak Ti písnu do sz ať to tu klukům nezasíráme :wink: .Děkuju Ti kolego..
mugwai

#447 Příspěvek od mugwai »

Pajavlk píše:je to prostě vývoj :) tak ať ti slouží, největší nezvyk bude, že po ráně to jentak nepostavíš a opět nevystartuješ jako si to dělal doteď s F-45 :D
Tak, tak, jsem pred asi tydnem na dvore pri litani seknul se 450 helinou, karbonovy listy nastesti prezily (jen dotmelit epoxydem dva male kousance na koncich) ale main rotor na sracky po dvorku :).
Kdyz jsem zacal scitat skody, dostal jsem se na tak nesmyslny cislo, ze jsem objednal rovnou cely novy celokovovy main rotor z E-Byaye za 20$ a prdim na to:). Litat se musi:).

Pro zajimavost - spadl jsem na vadny zubaty kolecko v servu, vymekly kridylka a jen jsem stihnul koukat jak se helina sune cca v 1,5 metrove vysce do strany a nereaguje.
Tak uz jsem jenom vypnul motor a zavrel oci:). A posbiral bordel :D.
Jj, Dava, F-45 jsem nechal hezky doma jako zeleznou rezervu, ta lita sama a zadarmo (po rane) ony ty lehucky listy moc kineticke energie nenasbiraji, karbony uz jo, to je pecka uplne vzdycky za par korun:).
Nejvic me sere, ze uz jsem ji mel zalitnutou, vyvazenou (hlavu, padla, listy) a ted znovu dokolecka, ksakru:).
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od Pajavlk »

mugwai píše:
Pajavlk píše:je to prostě vývoj :) tak ať ti slouží, největší nezvyk bude, že po ráně to jentak nepostavíš a opět nevystartuješ jako si to dělal doteď s F-45 :D
Tak, tak, jsem pred asi tydnem na dvore pri litani seknul se 450 helinou, karbonovy listy nastesti prezily (jen dotmelit epoxydem dva male kousance na koncich) ale main rotor na sracky po dvorku :).
Kdyz jsem zacal scitat skody, dostal jsem se na tak nesmyslny cislo, ze jsem objednal rovnou cely novy celokovovy main rotor z E-Byaye za 20$ a prdim na to:). Litat se musi:).

Pro zajimavost - spadl jsem na vadny zubaty kolecko v servu, vymekly kridylka a jen jsem stihnul koukat jak se helina sune cca v 1,5 metrove vysce do strany a nereaguje.
Tak uz jsem jenom vypnul motor a zavrel oci:). A posbiral bordel :D.
Jj, Dava, F-45 jsem nechal hezky doma jako zeleznou rezervu, ta lita sama a zadarmo (po rane) ony ty lehucky listy moc kineticke energie nenasbiraji, karbony uz jo, to je pecka uplne vzdycky za par korun:).
Nejvic me sere, ze uz jsem ji mel zalitnutou, vyvazenou (hlavu, padla, listy) a ted znovu dokolecka, ksakru:).

přesně :D

to: dáva, nechci tě strašit ale tohle se mi povedlo dneska :D když už si myslíš, že to umíš, vždycky ti to vrtulník rozmluví :D
Přílohy
vrakoviště, aktuálně nelétá nic :D
vrakoviště, aktuálně nelétá nic :D
crash3
crash3
crash2
crash2
crash1
crash1
Dáva

#449 Příspěvek od Dáva »

Hoši, hoši Vy konáte teda :roll: .Já jsem nic nerozbil, ani nepamatuju :D .Teda jestli to nebude tim ,že jsem už dobu s ničim nelítal cože :mrgreen: .
Je mi jasný,že náklady na provoz 450tky jsou někde jinde než u f-45 a rána stojí bankovky,ale s tim se počítá :wink: .
Pajavlk: pěkně jsi dravce vylepšil.Joo když se daří,tak se daří to znám...
mascom22

#450 Příspěvek od mascom22 »

Ahojky hoši. Dovolte mi také jeden příspěvek mám F 45 od jara pár pádu pár oprav opravdu super stroj na začátek, ale pak jsem začal uvažovat o 6 kanálu a co dál když je to tak super koníček ale leze trošku do peněz kterých není nikdy dost.V okolí nikdo vrtasi nelítá tak to mám trošku horší, ale začal jsem zde na foru se vyptávat zjištovat atd. a nakonec pořídil sim a abych měl vysílačku tak walkeru genius cp s devo 7. vysílačka trošičku náročnější na naučení ,ale našlo se tu dost modelářů co mi ochotně pomohly a walkera? super stroj 100 vky pádů a zatím žádná oprava dá se stím látat kdekoli jak venku doma stačí ji opravdu málo místa a na učení 3D super už lítám prý opravdu dobře byl jsem za sestrou v Olomouci a potkal tam vrtulníkáře s T rexem 600 a když viděl co s ní dělám tak mi říkal že už zvládnu každý vrtas a pujčil mi rexe tak jsem jen tak opatrně zalétal a paráda. Takže mužu jen doporučit začít s něčím hodně malým sice je to divoké ale když ho zvládnete tak velkej vrtas je pro vás už hodnej jak beránek. A strašně velká výhoda w. geniuse je malej lehkej takže když se spadne vše vydrží. má jediná investice zatím jen baterky abych mohl létat co nejvíc a tet budu kupovat střídák je to set celej ocas motor a reg a cena 1200kč taky super. Tak si nechte dařit a at vám to lítá.
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“