Futaba T12FG 2,4GHz
Re: Futaba T12FG 2,4GHz
Podsvícení displaye T12FG nemá , co by si chtěl v týhle cenový relaci za nadstandart ?

Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Kluci, kratky dotazek... Je mozne na T12FG spoustet casovac logickymi spinaci? Jde mi o moznost navazani casovace na dva spinace, kde jeden bude volit letovy rezim a druhy chcipat motor. Helinari asi tusi, kam mirim. Z manualu mi to neni jednoznacne jasne a nemam nikde po okoli to radio fyzicky k dispozici na test...
Tom
Re:
zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
V com vidis vyhody tejto Futaby v porovnani s Graupnerom Mx20 za situacie ze chces standardne pouzivat telemetriu u roznych druhov eroplanov (e-akrobaty 1,2-1,4 m, hotlinery, deskace Zoom/Flash, polomakety 3-4 m vetronov do termiky) za letu na meranie/varovanie ale aj na tuning. Nechcem zomriet celkom hlupy.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Vlado C píše:zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
V com vidis vyhody tejto Futaby v porovnani s Graupnerom Mx20 za situacie ze chces standardne pouzivat telemetriu u roznych druhov eroplanov (e-akrobaty 1,2-1,4 m, hotlinery, deskace Zoom/Flash, polomakety 3-4 m vetronov do termiky) za letu na meranie/varovanie ale aj na tuning. Nechcem zomriet celkom hlupy.![]()
Vdaka.
No ja teda nevim, dneska se uz neda litat bez telemetrie?
OK2WY
Re: Re:
Vlado C píše:zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
V com vidis vyhody tejto Futaby v porovnani s Graupnerom Mx20 za situacie ze chces standardne pouzivat telemetriu u roznych druhov eroplanov (e-akrobaty 1,2-1,4 m, hotlinery, deskace Zoom/Flash, polomakety 3-4 m vetronov do termiky) za letu na meranie/varovanie ale aj na tuning. Nechcem zomriet celkom hlupy.![]()
Vdaka.
Telemetrie není nic zásadního, jde o doplňkovou funkci. Základním prvkem RC je, jak již z názvu vyplývá, řízení. A spolehlivost řízení a jeho možnosti jsou prioritou. Telemetrie je něco jako podsvícený displej. Občas užitečné, občas k ničemu, na řízení nulový vliv.
Pokud na ní trváš, kup si telemetrický přijímač, telemetrický box a máš vystaráno. Dáš ho tam, kde potřebuješ. Kde je k ničemu, použiješ standard.
baui píše:Kluci, kratky dotazek... Je mozne na T12FG spoustet casovac logickymi spinaci? Jde mi o moznost navazani casovace na dva spinace, kde jeden bude volit letovy rezim a druhy chcipat motor. Helinari asi tusi, kam mirim. Z manualu mi to neni jednoznacne jasne a nemam nikde po okoli to radio fyzicky k dispozici na test...
Jde to. Případně ti můžu poslat program některé mé heliny pro inspiraci.
zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
Telemetrie není nic zásadního, jde o doplňkovou funkci. Základním prvkem RC je, jak již z názvu vyplývá, řízení. A spolehlivost řízení a jeho možnosti jsou prioritou. Telemetrie je něco jako podsvícený displej. Občas užitečné, občas k ničemu, na řízení nulový vliv.
Pokud na ní trváš, kup si telemetrický přijímač, telemetrický box a máš vystaráno. Dáš ho tam, kde potřebuješ. Kde je k ničemu, použiješ standard.
Nemůžu s Tebou až tak souhlasit. Mám T12FG, super. Ale dnes bych telemetriii požadoval. Vyjma stavu palubních aku musí elektrikáře zajímat i stav pohonných aku, a třeba spotřebovaný náboj. A to jsou věci, jak sám říkáš, o spolehlivosti řízení. (nakonec, i u benzínu jsme si zapojil telemetrii mezi napájení a přijímač abych viděl, jaký proud mi z baterek tahá palubní síť.) GSP, vario atd beru jako doplňek.
Ale tak všichni máme možnost volby.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
zdzd píše:Jde to. Případně ti můžu poslat program některé mé heliny pro inspiraci.
Diky za odpoved
Vlado C: Tvoje oduvodneni pouziti telemetrie v radiu nedava smysl. Telemetrie za ucelem odpipani alarmu po spotrebovanem naboji - ano, fajn. Ale tuning je nesmysl. Abys mohl neco ladit, potrebujes videt pred sebou casovou zavislost parametru x na parametru y, pripadne parametru z, bz, ks a fn (
Tom
AR1 píše:zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
Nemůžu s Tebou až tak souhlasit. Mám T12FG, super. Ale dnes bych telemetriii požadoval. Vyjma stavu palubních aku musí elektrikáře zajímat i stav pohonných aku, a třeba spotřebovaný náboj. A to jsou věci, jak sám říkáš, o spolehlivosti řízení. (nakonec, i u benzínu jsme si zapojil telemetrii mezi napájení a přijímač abych viděl, jaký proud mi z baterek tahá palubní síť.) GSP, vario atd beru jako doplňek.
Moj nazor je iny.
Proste uz dnes si niektori nevedia predstavit lietanie bez telemetrie a RC system strednej cenovej kategorie je dnes bez nej takmer nepredajny a do 2 rokov bude nepredajny.
Dnes poriadny RC system musi mat telemetriu integrovanu, moznost vyuzivat viacero prijmacov s roznym poctom kanalov, mal by nahravat cely let s moznostou jeho vyhodnocovania na PC, mal by byt schopny vyuzivat co najviac prvkov RC systemu zakupeneho predtym (Hitec to ma vydarene), podla moznosti by mal byt schopny vyuzivat na zobrazovanie na letisku aj bezne osobne elektronicke zariadenia (notebook, smart phone, tablety) mal by mat nastavitelnu zvukovu signalizaciu a takisto vibracnu signalizaciu.
Zda sa ze vyrobcovia to uz pochopili, niektori skor (Spektrum, Hitec a pod.) niektori neskor (Gaupner Hott, Jeti) a niektori este stale nie (Futaba? - stale len jeden prijmac?).
Je z toho celkom pekna vojnicka medzi vyrobcami a prejavuje sa to prijemne aj na cenach (Graupner Hott a Futaba Fasstest- 14 kanalova) a to je mile pre nas vsetkych.
Mna osobne najviac prekvapilo ze ju ide nainstalovat aj na moju archaicku Eclipse 7 z roku 2003. (Aj so zvukovou signalizaciou
To si mysli moja malickost.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
AR1 píše:zdzd píše:Hele jsou to nejlíp investované prachy. Jiné rádio s takovým poměrem výkon/cena není.
Moj nazor je iny.
Proste uz dnes si niektori nevedia predstavit lietanie bez telemetrie a RC system strednej cenovej kategorie je dnes bez nej takmer nepredajny a do 2 rokov bude nepredajny.
Dnes poriadny RC system musi mat telemetriu integrovanu, moznost vyuzivat viacero prijmacov s roznym poctom kanalov, mal by nahravat cely let s moznostou jeho vyhodnocovania na PC, mal by byt schopny vyuzivat co najviac prvkov RC systemu zakupeneho predtym (Hitec to ma vydarene), podla moznosti by mal byt schopny vyuzivat na zobrazovanie na letisku aj bezne osobne elektronicke zariadenia (notebook, smart phone, tablety) mal by mat nastavitelnu zvukovu signalizaciu a takisto vibracnu signalizaciu.
Zda sa ze vyrobcovia to uz pochopili, niektori skor (Spektrum, Hitec a pod.) niektori neskor (Gaupner Hott, Jeti) a niektori este stale nie (Futaba? - stale len jeden prijmac?).
Je z toho celkom pekna vojnicka medzi vyrobcami a prejavuje sa to prijemne aj na cenach (Graupner Hott a Futaba Fasstest- 14 kanalova) a to je mile pre nas vsetkych.
Mna osobne najviac prekvapilo ze ju ide nainstalovat aj na moju archaicku Eclipse 7 z roku 2003. (Aj so zvukovou signalizaciou
To si mysli moja malickost.
Jo taky mě sere, že moje F12 FG už nepůjde přeflashovat na telemetrii. Nenadělám s tím už nic. Já šel cestou T-BOX od robbe s tím, že to časem nějak popostrčí. Zatím mám spárovány dva telemetrické přijímače a tak nějak mi to stačí. Já už nejdu tou cestou, že musím mít doma kvantum mrdek na lítání. Prostě mi stačí 2 pořádný éra se kterými tu telemetrii využiju. Jak to bude dál se uvidí. Jinak já šel hlavně cestou spolehlivosti přenosu a nepřeberné možnosti softu a tady měla v době kdy jsem T12 kupoval jednoznačně No 1.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Jo taky mě sere, že moje F12 FG už nepůjde přeflashovat na telemetrii. Nenadělám s tím už nic. Já šel cestou T-BOX od robbe s tím, že to časem nějak popostrčí. Zatím mám spárovány dva telemetrické přijímače a tak nějak mi to stačí. Já už nejdu tou cestou, že musím mít doma kvantum mrdek na lítání. Prostě mi stačí 2 pořádný éra se kterými tu telemetrii využiju. Jak to bude dál se uvidí. Jinak já šel hlavně cestou spolehlivosti přenosu a nepřeberné možnosti softu a tady měla v době kdy jsem T12 kupoval jednoznačně No 1.
Naprosto s tebou souhlasím.
Mě třeba telemetrie taky chybí.
Momentálně používám Altis V3,jasně,není to telemetrie s přenosem na zem,ale výrobce myslím něco připravuje.Takže počkám.Jinak bych asi šel cestou WI-FI RX-BOX 2.4 GHZ FASSTEST a telefonem s androidem.
Boban
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
zdzd píše:Telemetrie není nic zásadního, jde o doplňkovou funkci. Základním prvkem RC je, jak již z názvu vyplývá, řízení.
Kamarad co leta dospela letadla rika, ze sebemensi vec, ktera zvysi bezpecnost letu je vyznamna
Genagen píše:Kamarad co leta dospela letadla rika, ze sebemensi vec, ktera zvysi bezpecnost letu je vyznamna
Kamarád na dospělých letadlech ví, co je to sledovat přístroje a hlavně jak a to i bez IFR kvalifikace. RC pilot je úplně jiné zvíře a pokud je tvůj kamarád uvědomělý pilot, tohle ti potvrdí.
Chápání telemetrie jako koukání na dislej není něco, co by bezpečnost letu zvýšilo, spíš naopak. Samozřejmě když budeme řešit nastavitelné alarmy (třeba nízké napětí baterie, špatný signál atd) a TM je uvažována jako doplněk, dá se o bezpečnosti mluvit. Ty ostatní udělátka s ní nemají nic společného.
Tom
baui píše:Samozřejmě když budeme řešit nastavitelné alarmy (třeba nízké napětí baterie, špatný signál atd) a TM je uvažována jako doplněk, dá se o bezpečnosti mluvit. Ty ostatní udělátka s ní nemají nic společného.
To je diskuse, jak kdyz prisla digitalni fotografie
To koukani na display jsem nemyslel - moje kognitivni schopnosti jeste nejsou tak zdevastovane
TM ti kontroluje spoustu veci - ktere zvysuji bezpecnost (napeti prijmace, sila signalu, proud/teplota reglu, kapacita baterek). Jasne, ze bez toho muzes litat. Ale neoddiskutovatelny narust bezpecnosti tam je. A tohle popirat, povazuji za hloupe.
BTW ten muj kamarad leta i RC.