Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
...pěkný, jen technická, co ten difúzní přechod uhlíku v černou barvu kolem servové šachty, jak to že tam není taky pohledový uhlík ??
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Pokud dokážeš naprat pohledový uhlík do kolmého rantlu o výšce 0.5mm jseš borec:-)
Proto se to okolo ostrých rohů dostříkává černou barvou.
Jinak opět zážitek..programing Vikinga se soupravou Duplex EX. Dalo by se to shrnout do věty..(Kurňa proč to furt nejde:-)
Takže i pro tebe..až ti nepújde najednou dostatečná výchylka na klapkách, vzpomeň si na to, že Jeťákům hráblo a přijímače Duplex -EX mají svůj mozeček. A místo aby poslouchali vysílač jako mastera, tak na to serou . Neb mají pořád a to je slušnej nesmyl implementované funkce jako DR,ATV,Mix a pod.
Jinak počasí takové ..no podzimní na prd. Létal X-Ray,zalétli jsme předělaného Airona na serva KST...taková pohoda. Pozorně jsem koukal jak skoro v bezvětří létá speciál X-Ray/Airon. Není to zase takový rozdíl. X-Ray má samo menší opadavost, ale v celkovém pojetí letu, nějak nevidím zase tak strašlivý rozdíl. Prostě pohoda.
Proto se to okolo ostrých rohů dostříkává černou barvou.
Jinak opět zážitek..programing Vikinga se soupravou Duplex EX. Dalo by se to shrnout do věty..(Kurňa proč to furt nejde:-)
Takže i pro tebe..až ti nepújde najednou dostatečná výchylka na klapkách, vzpomeň si na to, že Jeťákům hráblo a přijímače Duplex -EX mají svůj mozeček. A místo aby poslouchali vysílač jako mastera, tak na to serou . Neb mají pořád a to je slušnej nesmyl implementované funkce jako DR,ATV,Mix a pod.
Jinak počasí takové ..no podzimní na prd. Létal X-Ray,zalétli jsme předělaného Airona na serva KST...taková pohoda. Pozorně jsem koukal jak skoro v bezvětří létá speciál X-Ray/Airon. Není to zase takový rozdíl. X-Ray má samo menší opadavost, ale v celkovém pojetí letu, nějak nevidím zase tak strašlivý rozdíl. Prostě pohoda.
Koukam, ze u vas Dalibore asi i mrholilo. Ja sel letos asi naposlet protahnout Energica - uplne bezvetri, slunicko, teplo ale bez termiky . Takovy pohodovy podzimni poletani.
Ad logika v prijimacich - graupner ma s HoTT podobnou vec (mapovani kanalu na vystupy, krivky, ...) - ale v defaultu tam nic neni a vse si nastavis v radiu. Pokud se ale nekdo v prijimaci hrabe a neco nastavi, tak to chce pri programovani v modelu pro jistotu udelat reset do defaultu, aby to pak nekde neprekvapilo
M1) Takhle to maji asi vsechny kompozity (osobne jsem to videl u Vikinga, Energica a Minicorada - vsechny modely naprosto stejne "cerne").
Ad logika v prijimacich - graupner ma s HoTT podobnou vec (mapovani kanalu na vystupy, krivky, ...) - ale v defaultu tam nic neni a vse si nastavis v radiu. Pokud se ale nekdo v prijimaci hrabe a neco nastavi, tak to chce pri programovani v modelu pro jistotu udelat reset do defaultu, aby to pak nekde neprekvapilo
M1) Takhle to maji asi vsechny kompozity (osobne jsem to videl u Vikinga, Energica a Minicorada - vsechny modely naprosto stejne "cerne").
Ale stálo to za to. Jo a že RAY X lítá o něco líp nežli cihla, to je normální, kdybys napsal, že lítá supr, tak bys z toho neusnul.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
...pro tebe Dalibore ATV rovná se u Duplexe v menu kalibrace serv a nastavování klapek v režimu Butterfly můžeš jet třeba do 500% hlavně musíš zvýšit samozřejmě fyzický limit serva-tak že tak
a taky je důležitý aby byl přijímač v defaultu a nebyl nějak přeprogramovanej (v režimu Jetibox). Brácha nastavoval Proximu za několik minut a klapky má 90st. 
JETI DC-16
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Jeti Duplex treba poznať. A je pravda že je tam elektronický limit ktorý sa ale dá nastaviť (ja to robím okamžite po kúpení prijímača)
Inak nesúhlasím s tým že táto funkcia je nepoužitelná.
Inak nesúhlasím s tým že táto funkcia je nepoužitelná.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15 píše:Jinak opět zážitek..programing Vikinga se soupravou Duplex EX. Dalo by se to shrnout do věty..(Kurňa proč to furt nejde:-)
Ahooj, Dalibore co blázníš není na světě jen Futaba
U nás taky mizerně s počasím a tak jsem si naložil do auta jen OPTIMU XL. No polítal jsem super... Jak jsem vyndaval trup z auta tak mi přibouchnul vítr dveře a bylo po výškovce. Tak jsem fakt těžce nasr... No, aspoň mě to donutí udělat novou a lepší.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
michalv píše:graup15 píše:Jinak opět zážitek..programing Vikinga se soupravou Duplex EX. Dalo by se to shrnout do věty..(Kurňa proč to furt nejde:-)
Ahooj, Dalibore co blázníš není na světě jen Futaba![]()
.Je třeba si pročíst trochu návod, ale jinak je to intuitivní. Já jsem měl nastavenou Proximu za pár minut i s hlasovou telemetrii
Chraň bůh, že bych měl něco proti JetiDC16..je to kurevsky pěkně udělané.Jen a to uznej..koupíš si k tomu přijímač který je sám o sobě programovatelný. Ty na to ani nevzdechneš. To, že je defaultně každý kanál na 100/100 procent a ty na rádiu máš nastavené plus/minus 130 a jen čumíš že na servomonitoru se to hýbe na těch 130% , ale serva se tak nehýbou...
Začne zmatek, programování..rozesrání programu..atd. Viz dnešní případ.
Pak jsem si vzpoměl, na případ kdy se našemu kolegovi sám od sebe takto přijímač zbláznil a na plyn kanále byl najednou 10s rampa náběhu plynu!!!! Taky jsme na to čuměli jako z jara.
Prostě tohle je možné průserové místo, né např že by se to technicky podělalo, ale vnáší to chaos do programování rádia. Neb ještě kontrolovat jestli nedej bože si přijíač sám mění rozsahy serv, nebo křivky..hůř třeba revers. No to ať se na mne nikdo nezlobí to nemá co v přijímači dělat. Všechny signály co opustí Tx musí přesně přijímač interpretovat a né si je ještě sám měnit!!!!!
graup15 píše:Chraň bůh, že bych měl něco proti JetiDC16..je to kurevsky pěkně udělané.Jen a to uznej..koupíš si k tomu přijímač který je sám o sobě programovatelný. Ty na to ani nevzdechneš. To, že je defaultně každý kanál na 100/100 procent a ty na rádiu máš nastavené plus/minus 130 a jen čumíš že na servomonitoru se to hýbe na těch 130% , ale serva se tak nehýbou...
Pak jsem si vzpoměl, na případ kdy se našemu kolegovi sám od sebe takto přijímač zbláznil a na plyn kanále byl najednou 10s rampa náběhu plynu!!!! Taky jsme na to čuměli jako z jara.
Prostě tohle je možné průserové místo, né např že by se to technicky podělalo, ale vnáší to chaos do programování rádia. Neb ještě kontrolovat jestli nedej bože si přijíač sám mění rozsahy serv, nebo křivky..hůř třeba revers. No to ať se na mne nikdo nezlobí to nemá co v přijímači dělat. Všechny signály co opustí Tx musí přesně přijímač interpretovat a né si je ještě sám měnit!!!!!
No jo no, když si to někdo změní přímo v přijímači, tak za to nemůže Duplex, ale uživatel. A programovatelnost přijímače je udělaná proto, aby uživatel který má sračku vysílač, tak si naprogramuje přijímač. Mě osobně přijímač nic sám nemění, tak že já nemám problém a doufám, že mít nebudu, ťuk ťuk
Michale nezlob se na mně, ale Dalibor má naprostou pravdu. Ten kluk, co to chtěl naprogramovcat netušil podle návodu, že se může něco takového stát a nedej bůh, aby takovou "supr" mašinu dostal takový expert, jako jsem já a mně podobný.
Zlatá futaba, zlatá a už se těším na 18MZ. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
michalv píše:graup15 píše:Chraň bůh, že bych měl něco proti JetiDC16..je to kurevsky pěkně udělané.Jen a to uznej..koupíš si k tomu přijímač který je sám o sobě programovatelný. Ty na to ani nevzdechneš. To, že je defaultně každý kanál na 100/100 procent a ty na rádiu máš nastavené plus/minus 130 a jen čumíš že na servomonitoru se to hýbe na těch 130% , ale serva se tak nehýbou...
No jo no, když si to někdo změní přímo v přijímači, tak za to nemůže Duplex, ale uživatel. A programovatelnost přijímače je udělaná proto, aby uživatel který má sračku vysílač, tak si naprogramuje přijímač. Mě osobně přijímač nic sám nemění, tak že já nemám problém a doufám, že mít nebudu, ťuk ťuk
Ty jsi mi nepochopil!
Duplex EX přijímač má již od výrobce defaultně !!!!! 100/100%. Proč proboha!!! Když rádio umí normálně 150/150. Prostě měli tohle nechat ve staré řadě, do nové už to necpat. Program a jeho výstupy mají řídit přijímač..ten do toho prostě kecat nesmí!!!!!! max tak Failsafe.
Ondro, když si někdy zkusíš sám naprogramovat tvojí Futabu na poli, tak zjistíš, že to taky není žádná sranda. Lítáš s námi už cca 3 roky a viděl si, že by se nám něco samo přeprogramovalo v přijímači Jeti, kterých máme 5 kusů?
Dalibore já jsem tě pochopil, mě nazajímá kolik je defaultně nastaveno v přijímači, když si vše naprogramuju z vysílače třeba na 300% a vše chodí.
Já nemusím vůbec šahat do programování přijímače přes Jeti box. Ten vím, že ho mám nastavený defaultně a tím to pro mě hasne.
Dalibore já jsem tě pochopil, mě nazajímá kolik je defaultně nastaveno v přijímači, když si vše naprogramuju z vysílače třeba na 300% a vše chodí.
Já nemusím vůbec šahat do programování přijímače přes Jeti box. Ten vím, že ho mám nastavený defaultně a tím to pro mě hasne.
Naposledy upravil(a) michalv dne ned 04.11.2012 19:40, celkem upraveno 2 x.