Dík moc, no tá zkratka příkladně co sem uvedl ŽSN 8% synt., 5% nitro Takže kdyby to bylo ž (cca 85%) s (cca 12%) a n (cca 3%) tak je mi vše jasné ale takhle ŽSN a do toho --->8% synt., 5% nitro
Ale jo moc díky už je mi to jasné
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Ricin krome mazani totiz i chladi. Takze palivo s pouze syntetickym olejem neni vhodne - casem podpalis horke cast motoru. Kdyz ho das 5proc. a zbytek dolejes syntetikou, nic nezkazis. Pri spravne serizene bohatosti smesi se vetsina ricinu z tohoto mnozstvi (5proc. objemu paliva) spali, takze ero neni oblite olejem, jako kdyz mazes jenom ricinem
Já bych to upřesnil. Ricin má kromě mnoha špatných vlastností i některé unkátně dobré. Proto nebývá na škodu ho v běžných aplikacích v malém množství používat. Také jsem létal na 12%. Není problém, ale musíš UMĚT s motorem zacházet, protože je logicky choulostivější. Dnes už většinou nemíchám, protože jsou dostupná komerční paliva vyhovující kvality a ne sračky nejmenovaného výrobce jako dřív.
Zatím vše šlape i ve +40 stupních je teda pravda že motor nehoním jak zdutou kozu , občas mu dám plný ale většinou lítam na pul plynu, a směs trošku bohatší , už sem takhle vylítal 6 litru a to tam mám nový motor (sice 10 let starý ale ani jednou neběhaný) Jediné co tak při záběhu sem dával 16% a bez nitra nádrž na zemi a zbytek ve vzduchu
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
No, to prijde casem, 6ltr neni tolik, i kdyz zalezi, co je to za kubaturu.. Ja si palivo micham sam - 5%ricinu, 10%syntetiky, 5%nitra, zbytek metyl. Kdyz ma motor volnejsi loziska, pridavam ricin. Kupovana paliva jsou vec hezka, ale ja jsem si jisty, ze tam opravdu mam xx oleje a xx nitra. Vyrobcum v tomhle neverim, nemusi to byt snaha usetrit, ale vyrobni tolerance. Kdysi jsem se zivil laminovanim a rozdil mezi jenotlivymi vyrobnimi sarzemi zakladnich (levnych) pryskyric byl dost znat. Takze si o presnosti babusek, ktere to michaji, nedelam iluze, 3 procenta sem, tam - a ty nicis motor. A taky vim, jak mam palivo stare a kolik uz to natahlo vody
LittleFalco> nevím jestli je to s tou syntetikou tvá osobní zkušenost, nebo jsi to někde četl, slyšel. Já můžu momentálně potvrdit u 4t 15 cm vylétaných necelých padesát litrů paliva jen z plně syntetickým olejem a to ten motor nijak nešetřím. Do 4t dokonce nic jiného výrobce nedoporučuje. Je to možná opět nějaký mýtus.¨ Dvoutakty na něj honím také a nejen já. Motory jsou čisté, a chodí stále perfektně. ětšina má za sebou několik desítek litrů.