Půjdou mi do E-maxxe 6S LIPO?

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ForceK3

Půjdou mi do E-maxxe 6S LIPO?

#1 Příspěvek od ForceK3 »

Ahoj lidi mám dotaz pudou mi do emaxxe 6S lipo bez vyměnění regulátoru a motorů? díky
FlyBear

Re: Půjdou mi do E-maxxe 6S LIPO?

#2 Příspěvek od FlyBear »

Do jakého E-Maxxe?

Jestli máš brushless verzi s Mamba Monsterem, tak ta 6S LiPo zvládne, je na to stavěná. Ale myslím si, že už je to IMHO trochu moc. Tohle auto není raketa a již na 4S umí jezdit velmi rychle. Dost rychle na to, aby se to skoro stalo neřiditelným...

No a jestli máš tu jednodušší verzi s komutátorovými motory, tak na 6S LiPo zapomeň - nebo upgraduj na brushless combo.
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RimmerCZ »

6S pokud nechces nutne delat rychlosti rekordy nedavej. Na zprevodovani do 60kmh coz je tak rozumna max rychlost bohate staci 4s a 2200kV motor a nejaky 80A a vic regl. Koukni sem http://www.e-maxx.cz/clanky/rychlostni-zkousky muj a brachuv emaxx, oba dva Medusa 3680 2200kV motor na 4S, pastorek ja 17 (mam velke kola), bracha tusim 19 se std. koly. Myslim, ze staci bohate.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Yopi

#4 Příspěvek od Yopi »

Je to pouze otázka názoru. Já s bráchem jezdíme na 6s LiPo a klidně bych šel třeba do 7s LiPo, pokud by to šlo. Neberte to doslova, myslím tím, že to zas tááákovááá síla není, jak někteří popisují. Navíc když se ti 6s bude zdát moc, na reglu se dá stáhnout maximální rychlost třeba na 70%......
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RimmerCZ »

Ono nejde jen o tu rychlost, ale o dost vic pak trpi pohonne ustroji, zejmena poloosy a diferaky. Precejenom diferaky v emaxovi nejsou zas kdovi co, maji jen dve planetkova kola a hlavne casto je dost ocesane velke ozubene kolo nebo zub na hrusce. Jak rikas, at si tam kazdy da co chce, je to jeho volba :-)
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
FlyBear

#6 Příspěvek od FlyBear »

Yopi píše:Je to pouze otázka názoru......

Svým způsobem máš samozřejmě pravdu, je to otázka priorit a hlavně individuálního stylu, jakým chce ten který soudruh jezdit :D

Polemizoval bych ovšem s vhodností naládovat to 6S baterií a pak na reglu ztáhnout plyn na 70%. To je neefektivní a technicky špatné řešení problému. Je daleko lepší nechat tam 4S a plně otevřený regl...

No a pak je tu ještě otázka ovladatelnosti na vysoké rychlosti.

Hrál jsem si nějakou dobu s konfigurací převodů pro vyšší rychlost. Reálná auta jedoucí po okresce paralelní k našemu RC letišti jsem předháněl celkem v pohodě, ale to bylo po hladké travnaté ploše letiště.

Na nerovném terénu při téhle rychlosti již auto začínalo dost lítat vzduchem a taky se muselo velmi opatrně zatáčet. Originální serva řízení to sice moc neutáhla, ale pořádný Savox dokázal otočit kola i v téhle rychlosti a pak celkem lehce auto ulítlo odstředivou silou ze zatáčky.

A to jsem po celou dobu jezdil jen 4S LiPo :!:

Prostě jiný styl ježdění - což je ovšem čistě subjektivní - já dal přednost pomalejšímu zpřevodování tak, abych na dvojku mohl jezdit i těžším terénem, je to teď vetší sranda. A na jedničku je rychlost furt dostatečně vysoká pro blbnutí na louce, i tak E-maxx umí solidně skákat...

PS1:

Aby to nezaniklo v jemně OT debatě - původní otázka zněla, jestli E-Maxx bez úpravy snese 6S LiPo, tedy jestli to snese bez výměny reglu a motorů. Tam je odpověď stále zcela jednoznačná: stříďáková verze to snese, komutátorová nikoliv.

A protože kolega Force3K se ptá v množném čísle na výměnu motorů, tak se obávám, že jeho konkrétní E-Maxx 6S LiPo bez úpravy nesnese, protože dvojci motorů Titan dává Traxxas právě do té levné komutátorové verze autíčka. Force3K tedy pravděpodobně bude muset upgradnout na pořádný stříďák.

PS2:

Pro Force3K - jestli chceš docílit výrazně vyšší rychlost a více zábavy a přitom máš jen ten komutátorový pohon se dvěma motory Titan, pak je nejlepším dalším krokem upgrade na brushless. Doporučuju combo Mamba Monster s motorem 2200kV, totéž, co tam dává i Traxxas. Napájení ponechej 4S LiPo. Uvidíš sám, ale asi to bude stačit :wink: Oproti těm Titanům je to naprosto jiný hukot :)
Odpovědět

Zpět na „Auta“