Tarot 3 Axis gyro ZYX
Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
Který program? Je jich více druhů a verzí. A más nainstalovaný ovladač na ten USB adaptér?
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Program přímo Tarot stránky.
A mas ve vrtasu baterku? Kdyz je ZYX bez napeti (z BECu) a pripojis ho jen pres USB, tak lehce poklikava, ale nepripoji se.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Ano, zapnout napajeni vrťasu. Protoze v softu si budes nastavovat treba dorazy na vrtulce, tak aby Ti chodily serva
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Mam ho napíchnutý jen 1S baterkou a jinak holé v PC přez USB
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
V tom programu ani com nabídka neni
Tak to bude asi ten zadrhel. V softu FBL Gyro Configuration V1.21 a v softu ZYX3.0 volba COM portu je
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mam ten správnej program. Ale nemel jsem zapojenej prijimac do gyra, tak proto se me to nechce asi pripojit do PC. Na toto gyro mam Mini Titana s pádlovou hlavou, ale nevim jak jej nastavit. Nevíte někdo na někoho kontakt kdo by byl poblíž Jičína a byl ochoten mě vrtulník s gyrem nastavit a ukázat jak to vlastně celé funguje??
Normal mod a HL mod sa prepina zvlast prepinacom, pripadne tahovym potenciometrom. Da sa lietat aj v Normal mode, ale HL mod je lepsi, pre svoju vlastnost lepsie drzat heli v presne urcenom smere aj pri posobeni vetra.[/quote]
Ahoj,
včera jsem si užil se zmiňovaným přepínačem plno radosti. Lítal jsem z KDS 450C v Heading Lock a heli lítala téměř spořádaně (píšu téměř, protože jsem ladil postupně zisk gyra vrtulky, neboť s touto heli jsem začal lítat teprve o víkendu - je ještě "syrová"), pak mě před dalším letem napadlo přepnout do režimu Normal, a to jsem neměl dělat. Zadek heli se brutálně rozkmital (zřejmě byla vrtulka značně přegyrovaná) a následoval téměř nekontrolovatelný let, který skončil pádem (bohužel mě nenapadlo přepínač vrátit do režimu Heading Lock).
Tak nevím, ale podle mě se Normal mode nedá pro let použít nebo mi prosím vysvětlete, jak je možné, že mezi oběma módy gyra je takový diametrální rozdíl?
Ahoj,
včera jsem si užil se zmiňovaným přepínačem plno radosti. Lítal jsem z KDS 450C v Heading Lock a heli lítala téměř spořádaně (píšu téměř, protože jsem ladil postupně zisk gyra vrtulky, neboť s touto heli jsem začal lítat teprve o víkendu - je ještě "syrová"), pak mě před dalším letem napadlo přepnout do režimu Normal, a to jsem neměl dělat. Zadek heli se brutálně rozkmital (zřejmě byla vrtulka značně přegyrovaná) a následoval téměř nekontrolovatelný let, který skončil pádem (bohužel mě nenapadlo přepínač vrátit do režimu Heading Lock).
Tak nevím, ale podle mě se Normal mode nedá pro let použít nebo mi prosím vysvětlete, jak je možné, že mezi oběma módy gyra je takový diametrální rozdíl?
Bölkow BO-105 (500) Spirit PRO, EC-135 DRF (500), Spirit, T-Rex 500, Spirit 2, OMP M2 Evo
a éra
a éra
No ved ty si si uz odpovedal... Mod Normal nie je urceny na lietanie ale len na nastavovanie.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Přeci nikde není řečeno, že by se nemělo dát v režimu NORMAL lítat? Asi to bude náročnější, než řízení v Heading Lock, ale že by se to chovalo tak výrazně odlišně, je mi divné.
Vyplývá z něčeho, že je to mód určený pouze pro nastavení gyra - v návodu se o tom přeci nic nepíše, tam je jenom vysvětleno, jaká dioda při konkrétním módu má svítit, ne?
Vyplývá z něčeho, že je to mód určený pouze pro nastavení gyra - v návodu se o tom přeci nic nepíše, tam je jenom vysvětleno, jaká dioda při konkrétním módu má svítit, ne?
Bölkow BO-105 (500) Spirit PRO, EC-135 DRF (500), Spirit, T-Rex 500, Spirit 2, OMP M2 Evo
a éra
a éra
mirda328: V normalu se letat da. Ale musi byt dobre nastaveny neutral vrtulky a zisk gyra.
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
S tím neutrálem myslíš tu skutečnost, která vyplývá z návodu ke gyru, že listy vrtulky musí mít v neutrálu serva náběh 8˚? Tak to samozřejmě mám nastaveno. Pokud se týká zisku, tak ten mám pro funkci, kterou se řídí zisk gyra (TAIL GAIN), nastaven v ATV na +/- 55%, přičemž tato hodnota pro Heading Lock režim je zřejmě odpovídající (začínal jsem na hodnotě +/- 35% a během těch letů jsem tuto hodnotu navyšoval), ale pro režim NORMAL je to prostě přegyrované. Vzhledem k tomu, že oba režimy gyra přepínám přepínačem, tak je možné, že pro NORMAL toto nastavení neplatí a že je to potřeba ve vysílači nastavit někde jinde, zatím jsem ale nepřišel na to, kde.
Mám ještě jednu věc, která mě zaráží. V režimu Heading Lock mi ocas při visu lehce pokmitává, což by znamenalo, že je třeba o něco málo snížit zisk gyra, ale když couvám s heli k sobě, tak zadek nedrží v jednom směru, ale uhýbá mi doleva, což by zase značilo, že gyra je málo.
Tak nevím, jak tomu mám rozumět.
Mám ještě jednu věc, která mě zaráží. V režimu Heading Lock mi ocas při visu lehce pokmitává, což by znamenalo, že je třeba o něco málo snížit zisk gyra, ale když couvám s heli k sobě, tak zadek nedrží v jednom směru, ale uhýbá mi doleva, což by zase značilo, že gyra je málo.
Tak nevím, jak tomu mám rozumět.
a éra
a éra
mirda328: Rozumej tomu tak, ze muze byt problem kdekoliv. Gyrem pocinaje a utazenim vrtulkovych listu konce. 
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC