Nezávislá telemetrie

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
petertn
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezávislá telemetrie

#46 Příspěvek od petertn »

zlaty hitec a ich prudove sondy :-)
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Drondys

#47 Příspěvek od Drondys »

cholerik píše:Výškoměr je v pohodě, ale vario mi nechodí. Nebo nemá chodit nic víc? Vím, že to nemá akustickou signalizaci stoupání-klesání, ale čekal jsem, že nějak to vidět bude. Samozřejmě se dá letět a pokud vidím, že výška je konstantní, počítám, že mám minimálně nuličku, ale je to jen odhadem. Otázka: umí tento senzor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19975 nějak zobrazovat stoupání a klesání a já to mám blbě nastavené. Nebo jen výška a finito....? dík moc někomu, kdo poradí

DHT-U zatím ze zmíněného čidla zobrazuje jen výšku. FrSky připravuje změnu firmware DHT-U, ve které by měla být zvuková signalizace klesání/stoupání varia tj. doporučuji sledovat sekci Download viz tento odkaz na webu FrSky a až se objeví nová aktualizace firmware pro DHT-U tak si pročíst změny jestli to tam už bude.
cholerik
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od cholerik »

DHT-U zatím ze zmíněného čidla zobrazuje jen výšku. FrSky připravuje změnu firmware DHT-U, ve které by měla být zvuková signalizace klesání/stoupání varia tj. doporučuji sledovat sekci Download viz tento odkaz na webu FrSky a až se objeví nová aktualizace firmware pro DHT-U tak si pročíst změny jestli to tam už bude.

dík moc.
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od MiSe »

PeZet píše:Já používám JETi Profi box a v éru přijímač Rsat2 (prodává se spolu s boxem), který akorát napájím z volného kanálu přijímače. Řízení mám Futaba Fasst (F10CP). Pokud chci sledovat vario a elektriku (MUI), pak přidávám expander. Funguje to skvěle. V érech mám senzory a přehazuji jen Rsat2.
Pokud budeš používat Vario od JETI, pak je možné příjimač Rsat2 napájet z kabelu, který slouží na zapínání / vypínání Varia.
Otázkou je pak jen, kam s Profi boxem?
Letu zdar!

Sice jen zatím teoreticky, ale uvažuji podobným směrem. Vedou mě k tomu následující úvahy - cenový rozdíl přijímačů Jeti a neoriginálních na Futabu je velký, takže bych rád využil cenové výhodnosti těch druhých a provozoval svou F10CP k řízení všech modelů nadále s Fasst systémem. Zároveň bych rád využil telemetrii, ale ne ve všech letadlech (nepovažuji za potřebné ji provozovat např. v odpočinkových houboletech atd.). To znamená, že bych si pořídil odnímatelný Jeti Profibox na vysílač, různá telemetrická čidla od Jeti jen do velkých spalováků a přehazoval (nebo časem dokoupil do všech takových letadel) jeden Rsat2 přijímač. Zároveň bych tím já estét :roll: neměl na vysílači dvě viditelné stejné antény (což je potřeba u nezávislé telemetrie), aby vysílačka nevypadala jako talíř s jednohubkama. No zatím jsem nevykoumal pro mě lepší variantu. Teď už fakt jen vymyslet (kromě našetření peněz :wink: ), jak umístit a jak napájet z F10CP Jeti Profibox. Mohl by ses PeZet (nebo někdo jiený) podělit prosím o svoje zkušenosti v této oblasti?
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
snekator

#50 Příspěvek od snekator »

PeZet píše:Já používám JETi Profi box a v éru přijímač Rsat2 (prodává se spolu s boxem), který akorát napájím z volného kanálu přijímače. Řízení mám Futaba Fasst (F10CP). Pokud chci sledovat vario a elektriku (MUI), pak přidávám expander. Funguje to skvěle. V érech mám senzory a přehazuji jen Rsat2.
Pokud budeš používat Vario od JETI, pak je možné příjimač Rsat2 napájet z kabelu, který slouží na zapínání / vypínání Varia.
Otázkou je pak jen, kam s Profi boxem?

Letu zdar!

Hoj.
Používám stejnou kombinaci (kromě vysílače T8FG), ale nedaří se mi oživit zvuky varia.
Dokáže to vůbec v tomto uspořádání?

Díky za info
visis

#51 Příspěvek od visis »

Zdravím, jde použit tento display, jako zobrazovač nezávislé telemetrie?
https://www.frsky-rc.com/product/fsd/
Znamenalo by to do letadla dát X přijímač s telemetrií + senzory a k vysílačce si heftnout X modul s tímto displejem?
Díky...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“