arda1 píše:Do 500euro je to hračka a nad 500 co?![]()
![]()
![]()
Radek
Záleží na tom...
arda1 píše:Do 500euro je to hračka a nad 500 co?![]()
![]()
![]()
Radek
LV píše:AR1 píše:Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0.
S tým sa dá súhlasiť pri modeloch "hračkách" v cene do 500€
Model ktorý má v ARF hodnotu 3-4000€ si dokážem postaviť za polovicu.
Ale tu sa jedná o inú kategóriu, takže ano.
A špejle z jitrnic....Tak bavíme se snad o použití běžných letecko-modelářských materiálů, byť v těch stavebnicích to taky není žádná hitparáda.[/
...A možno ani tu nie. Posledný rozsyp, ktorý som mal na stole boli Piper Cub a Decathlon od Hackera. Neberte to ako nejaké kritizovanie výrobcu, ale nie som presvedčený, že materiál (pár triesok, nejaký vakuform a hárok nepoužiteľného papiera) v stavebnici mal hodnotu 700 Kč. Proste chyba, ktorú už nezopakujem. Comper Swift (malý) som postavil zo zvyškov materiálu - cena nepatrná. Do materiálu na Swift XXL som dal zatiaľ 265 € vrátane kolies a pilota, ešte pribudnú náklady na farby. Stavebnicu niečoho podobného by som nerád platil...LV píše:AR1 píše:Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0.
S tým sa dá súhlasiť pri modeloch "hračkách" v cene do 500€
Model ktorý má v ARF hodnotu 3-4000€ si dokážem postaviť za polovicu.
Ale tu sa jedná o inú kategóriu, takže ano.
kemi-one píše:Ahoj trochu odbčím od tematu ale zustaneme u balzy.
Taky jsem začal stavět podle planku a chtěl bych se zeptat.
Směrovka je z plné balzy 5mm akorat je větší než desky balza na šířku existuje nějaky specialni figl jak slepit balzy k sobě diky abych dosahl požadované šiřky směrovky je to planek simplexe - první stavby.
Diky ta radu
kemi-one píše:Tak nic pohral jsem si stím jak jen jsem mohl a vysledek na hov...o
Všechny velke i male žebra jsou identicka. Vnitřni a vnější žebro odpovida planku ostatni velka žebra jsou dlouhe na pozice a mala zase kratka tak nevim
kemi-one píše:Postupoval jsem při vyrobě jak je uvedeno v popisu planku. Podle předlohy jsem vyříznul 13ks malych a 13ks velkych žeber a vysledek ...
kemi-one píše:Postupoval jsem při vyrobě jak je uvedeno v popisu planku. Podle předlohy jsem vyříznul 13ks malych a 13ks velkych žeber a vysledek ...