T9x s ER9x na 3,5m větroně?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: T9x s ER9x na 3,5m větroně?

#31 Příspěvek od JMalik »

tpk píše:
A ptám se. Vím že se určitě dá najít stejně dobře, a možná i líp, vybavený vysílač, ale docela by mě zajímala jeho cena?

A dotaz přímo na tebe, proč jsi přesvědčený o tom, že je ten systém problémovější než ostatní?

Pokud budeš v současnosti hledat podobně SW vybavený vysílač se solidním provedením musíš se smířit s cenou od cca 10 000,- výše.
Osobně mi na tomhle systému vadí mechanické provedení vysílače a některé problémy kolem teplotního driftu apod. V podstatě proti RX a jeho 2,4 modulům nemám nic zásadního.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
tpk

#32 Příspěvek od tpk »

No popravdě na jiný vysílač jsem se nedíval, nemám zatím důvod ale opravdu seženu 16CH s telemetrií, možností jejího využití v mixech a hlasovým výstupem od 10000,-? Který například? Nechci aby to vyznělo jako popíchnuti, opravdu mě to zajímá. Myslel jsem, že podobně vybavené rádia, teď neberu v potaz kvalitu zpracování, začínají někde kolem 20000,-
JMalik

#33 Příspěvek od JMalik »

tpk píše:No popravdě na jiný vysílač jsem se nedíval, nemám zatím důvod ale opravdu seženu 16CH s telemetrií, možností jejího využití v mixech a hlasovým výstupem od 10000,-? Který například? Nechci aby to vyznělo jako popíchnuti, opravdu mě to zajímá. Myslel jsem, že podobně vybavené rádia, teď neberu v potaz kvalitu zpracování, začínají někde kolem 20000,-

Pokud vyžaduješ 16k, telemetrii, hlasový výstup.... a odpovídající provedení, tak se podívej na cenu Duplexe.
Pokud jsi ochoten něco slevit (počet kanálů) tak máš širší výběr v cenách pod dvacet tisíc.
Pokud opustíš buď telemetrii, nebo ještě nějaké kanály, tak se přiblížíš k těm deseti tisícům.
Já osobně vidím smysl toho T9x tak na EPPéčka a něco jednoduššího, potom ale postrádá smysl počet kanálů a SW vybavení.
16 kanálů využiješ typicky pro velké větroně, ale zatím nevím o tom, že by se s tím běžně ty pětimetrovky, sedmimetrovky..., létaly, protože cena letadla je taková, že každý kdo to létá zaplatí TX u kterého je vyšší pravděpodobnost beporuchového provozu.
Může to mít využití pro lodě. Kamarádi od nás jezdí soutěžně velké remorkéry, tam by byl počet kanálů opodstatněný, mixy taky dobré a když to vyklekne, tak se to jenom zastaví.
Takže já proti tomu rádiu nemám vůbec nic. Jen na něco už se mi nezdá jako ideální.
No a úplně nakonec:
Při tomhle počtu kanálů a použití v letadlech jsou nutností plnohodnotné letové režimy. Jak to v nich zatím chodí si tady najdeš a přečteš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mior
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od mior »

JMalik píše:Osobně mi na tomhle systému vadí mechanické provedení vysílače a některé problémy kolem teplotního driftu apod. V podstatě proti RX a jeho 2,4 modulům nemám nic zásadního.

Teplotný drift sá jednoducho riešiť výmenou modulu. Všeobecne sa mi zdá, že viacerí prispievatelia tu hovoria o kombinácii T9X + FrSky...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

mior píše:
JMalik píše:Osobně mi na tomhle systému vadí mechanické provedení vysílače a některé problémy kolem teplotního driftu apod. V podstatě proti RX a jeho 2,4 modulům nemám nic zásadního.

Teplotný drift sá jednoducho riešiť výmenou modulu. Všeobecne sa mi zdá, že viacerí prispievatelia tu hovoria o kombinácii T9X + FrSky...

A např. s tímhle: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=54839&start=15 doporučuješ jaké řešení?
kirisek95

#36 Příspěvek od kirisek95 »

vada jednoho kusu... reklamovat nebo vyhodit a koupit nový, vyměnit potenciometry? Tuhle vadu může mít 1 z 1000 turnigy a 1 z 10000 futaby, ale není to nic, co by bylo nějak zajímavé, víme jaké jsou výstupní kontroly, ale když něco jednou funguje, tak to funguje... nikomu jinému tohle t9x nedělá

Zase se tu hádáš do krve a snažíš pořád jen odrazovat lidi, jeden názor od tebe je fajn, ale tohle je už moc... prostě se jen snažíš každému vnutit něco, co se líbí tobě...

To je jako když budeš mít prodejce v mercedesu, tak ti nebude radit "kup si škodovku" jo je to ze života... známej dělá v servisu mercedesy a nic jinýho pro něj není auto... na nás pořád, že si máme koupit meďáka, že jsou spolehlivý... koupili jsme fabku (r.v.2002) a jak si u ní liboval v jakém je stavu a jak je tichá, ale pořád si jede ty svý meďoury, ale uznal, že i taková značka jako škoda je spolehlivá ač stojí zlomek toho mercedesu...

Prostě tenhle chlap názor nezmění a pořád se tu bude hádat do morku kosti
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
Cermi
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Cermi »

Chlapi je to hlavně o penězích-kolik kdo může nebo chce do koníčka "nasypat".Když mi nebude záležet na nějaké té koruně, tak bych taky žádnou Turnigy neřešil.Je to stejné i třeba u rybařiny a jinde.Zase je na druhou stranu dobré, že k rc modelům můžou přičuchnout i méně majetní :( Za totáče to měli jen "celebrity" :wink: Já osobně jsem se točil na strunách dokolečka :roll: .
Když se budeme chtíti rozepsat, tak zase někdo vyjeďte s vláknem o T9X :lol:
mior
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od mior »

Cermi píše:... Za totáče to měli jen "celebrity" :wink: ...

To nie je úplne presné - za totáča sme aj my riadili modely, a pritom sme žiadne celebrity neboli (otec technik, mama úradníčka). Jednoducho sme si to rádio postavili sami:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=262&n=tymto-sme-riadili-svoje-modely-pred-vyse-dvadsiatimi-rokmi

A takých nás bolo veľmi veľa!

Ale boli aj takí, čo spomínaš Ty...
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od maroslong »

Cermi píše:... Za totáče to měli jen "celebrity" :wink: ...
Tiež pochádzam z obyčajnej necelebritnej a nekomunistickej rodiny a s RC som začal ako decko za totáča. Najprv jednokanál postavený s výdatnou otcovou pomocou, neskôr dvojkanál Acoms z Tuzexu, potom dlhšia prestávka a ďalej už Hitec za vlastné, potom Futaba, teraz JR. Rodičia vtedy mali bežný "robotnícky" príjem a ja mám momentálne asi tak priemerný. Živím z neho rodinu a niekoľko svojich koníčkov a ide to. Aj bez bazáru a HK. Stavím sa, že väčšina tu prítomných tiež nie je odkázaná na bazár, čínu a šetrenie na všetkom na prvom mieste. O peniazoch to až tak nie je, skôr o spôsobe myslenia. Aj keď nevenujem sa veľkým maketám, turbínam, ani súťažne F3B a podobným náročným kategóriám.
leone

#40 Příspěvek od leone »

No ako to tu už niekto spomínal, aj Futaba má občas problémy - konkrétne Futaba T12FG a Robbe FX30. Jedná sa o spojenie potenciometrov na kniploch s doskou plošného spoja.
Bližšie tu:
http://planet-soaring.blogspot.fr/2013/01/futaba-t12fg-robbe-fx30-issue-alert.html

Takže sa tu budeme zbytočne hádať!
Atto

#41 Příspěvek od Atto »

Asi zaujímavý dokument, ale som slabý v angličtine. Prosím, mohol by mi niekto preložiť tieto dve vety:

A serious warning has been sent by T12FG/FX30 owners after several CRASHES conducting to the TOTAL DESTRUCTION of the model after loosing the control of their model.

It is abnormal that Futaba/Robbe doesn't proceed to an official recall, considering the severity of the PROBLEM and the high risk to have an ACCIDENT with INJURED PEOPLE.
mior
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od mior »

Rejpale! :D :D :D
mac

#43 Příspěvek od mac »

Ja by som s T9X nemohol soferovat ziadny vetron bez ohladu na velkost, ktory ma klapkovy profil, pretoze ho zakrivujem bocnym slajdrom.
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

mior píše:Rejpale! :D :D :D

To nerejpá, to je skutečnost.
Musíš si položit na misku vah problémy T12FG a problémy TGY9 a rozhodnout se.
Atto

#45 Příspěvek od Atto »

JMalik píše:Musíš si položit na misku vah problémy T12FG a problémy TGY9 a rozhodnout se.

To je fakt.

Musíš sa rozhodnúť, či ti viac vadí mechanické vyhotovenie vysielača a niektoré problémy okolo teplotného driftu,

alebo vážne havárie s následkom totálneho zničenia modelu, spôsobené stratou jeho ovládateľnosti, o zraneniach ľudí ani nehovoriac:
Planet Soaring.com píše:A serious warning has been sent by T12FG/FX30 owners after several CRASHES conducting to the TOTAL DESTRUCTION of the model after loosing the control of their model.

It is abnormal that Futaba/Robbe doesn't proceed to an official recall, considering the severity of the PROBLEM and the high risk to have an ACCIDENT with INJURED PEOPLE.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“