tpk píše:No popravdě na jiný vysílač jsem se nedíval, nemám zatím důvod ale opravdu seženu 16CH s telemetrií, možností jejího využití v mixech a hlasovým výstupem od 10000,-? Který například? Nechci aby to vyznělo jako popíchnuti, opravdu mě to zajímá. Myslel jsem, že podobně vybavené rádia, teď neberu v potaz kvalitu zpracování, začínají někde kolem 20000,-
Pokud vyžaduješ 16k, telemetrii, hlasový výstup.... a odpovídající provedení, tak se podívej na cenu Duplexe.
Pokud jsi ochoten něco slevit (počet kanálů) tak máš širší výběr v cenách pod dvacet tisíc.
Pokud opustíš buď telemetrii, nebo ještě nějaké kanály, tak se přiblížíš k těm deseti tisícům.
Já osobně vidím smysl toho T9x tak na EPPéčka a něco jednoduššího, potom ale postrádá smysl počet kanálů a SW vybavení.
16 kanálů využiješ typicky pro velké větroně, ale zatím nevím o tom, že by se s tím běžně ty pětimetrovky, sedmimetrovky..., létaly, protože cena letadla je taková, že každý kdo to létá zaplatí TX u kterého je vyšší pravděpodobnost beporuchového provozu.
Může to mít využití pro lodě. Kamarádi od nás jezdí soutěžně velké remorkéry, tam by byl počet kanálů opodstatněný, mixy taky dobré a když to vyklekne, tak se to jenom zastaví.
Takže já proti tomu rádiu nemám vůbec nic. Jen na něco už se mi nezdá jako ideální.
No a úplně nakonec:
Při tomhle počtu kanálů a použití v letadlech jsou nutností plnohodnotné letové režimy. Jak to v nich zatím chodí si tady najdeš a přečteš.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka