T9x s ER9x na 3,5m větroně?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jetylo

Re: T9x s ER9x na 3,5m větroně?

#91 Příspěvek od jetylo »

Ja sa len kratko zapojim. Mam v T9X motorizovany vetron(2m pena) so 4-servovym kridlom a mam tam 4 letove rezimy (z 5 moznych). 4 preto lebo viac som zatial nepotreboval. Tj normalny (nezmenena geometria kridla), zdvyhnutu odtokovku dohora (akoze na rychle prelety), znizenu odtokovku pre termiku + moznost regulovania zakrivenia a posledny je na pristavanie, alebo na opustanie terminy a to je buttefly na knipli(motor je na spinac v pripade nudze). viac som zatial nepotreboval...Prechody medzi rezimami su spomalene, aby to necukalo servami a prechody(napr z maxima do mazima) boly plynule.
Naposledy upravil(a) jetylo dne pon 07.01.2013 22:59, celkem upraveno 2 x.
JMalik

#92 Příspěvek od JMalik »

tpk píše:........ 4 servové křídlo ve 4 letových režimech jsem si napípal. Ono to není totiž nic moc složitého. Celý ten systém je uživatelsky přívětivý.

Výborně, srovnal jsi stav na 1:1 :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#93 Příspěvek od JMalik »

jetylo píše:Ja sa len kratko zapojim. Mam v T9X motorizovany vetron(2m pena) so 4-servovym kridlom a mam tam 4 letove rezimy (z 5 moznych). 4 preto lebo viac som zatial nepotreboval. Tj normalny (nezmenena geometria kridla), zdvyhnutu odtokovku dohora (akoze na rychle prelety), znizenu odtokovku pre termiku + moznost regulovania zakrivenia a posledny je na pristavanie, alebo na opustanie terminy a to je buttefly na knipli(motor je na spinac v pripade nudze). viac som zatial nepotreboval...Prechody medzi rezimami su spomalene, aby to necukalo servami a prechody(napr z maxima do mazima) boly plynule).

To máš v zásadě dobře.
Jenom abychom si ujasnili co jsou letové režimy na TX pro větroně.
Např. v tom letovém režimu "rychlost" ( Ty ho máš jako základní, ale to není podstatné) máš mít k dispozici kompletní jinou sadu výchylek, jiná expa, jiné mixy..., než např. v režimu "přistání" . Někdo má plyn motoru na přepínači, někdo má motor i butterfly na páce plynu. Tohle všechno řeší plnohodnotné letové režimy. Samozřejmě přechody in a out můžeš programovat odděleně, libovolně, protože je např. při tom plynu a butterfla na kniplu nutné, aby plyn se zavřel okamžitě, ale buterfly se vyklápělo např. 3-4s, aby jsi stačil vrátit knipl do neutrálu (nebo do horní polohy) pokud nepotřebuješ okamžitě brzdit. Atd.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#94 Příspěvek od JMalik »

JMalik píše:
jetylo píše:Ja sa len kratko zapojim. Mam v T9X motorizovany vetron(2m pena) so 4-servovym kridlom a mam tam 4 letove rezimy (z 5 moznych). 4 preto lebo viac som zatial nepotreboval. Tj normalny (nezmenena geometria kridla), zdvyhnutu odtokovku dohora (akoze na rychle prelety), znizenu odtokovku pre termiku + moznost regulovania zakrivenia a posledny je na pristavanie, alebo na opustanie terminy a to je buttefly na knipli(motor je na spinac v pripade nudze). viac som zatial nepotreboval...Prechody medzi rezimami su spomalene, aby to necukalo servami a prechody(napr z maxima do mazima) boly plynule).

To máš v zásadě dobře.
Jenom abychom si ujasnili co jsou letové režimy na TX pro větroně.
Např. v tom letovém režimu "rychlost" ( Ty ho máš jako základní, ale to není podstatné) máš mít k dispozici kompletní jinou sadu výchylek, jiná expa, jiné mixy..., než např. v režimu "přistání" . Někdo má plyn motoru na přepínači, někdo má motor i butterfly na páce plynu. Tohle všechno řeší plnohodnotné letové režimy. Samozřejmě přechody in a out můžeš programovat odděleně, libovolně, protože je např. při tom plynu a butterfly na kniplu nutné, aby plyn se zavřel okamžitě, ale buterfly se vyklápělo např. 3-4s, aby jsi stačil vrátit knipl do neutrálu (nebo do horní polohy) pokud nepotřebuješ okamžitě brzdit. Atd.
tpk

#95 Příspěvek od tpk »

Podívej, já nechtěl srovnávat stav. Jen jsem odpověděl na otázku. Teď mě trochu mrzí že jsem se do této diskuze zapojil, protože sám nemám rád když si založím nějaké vlákno ze kterého chci čerpat pro mě důležité informace a ono se v průběhu zvrhne v něco podobného jako je tady. Ale budiž stalo se.
Bohužel jsem v průběhu této debaty nabyl dojmu, že pořádáš hon na čarodějnici s jediným cílem ji upálit, protože bezmezně věříš v její vinu ať už je pravda jakákoli.
Popravdě myslím, že nemá valného smyslu v téhle debatě pokračovat, protože tím se to vlákno jen zanáší a autorovi to jen pramálo pomůže v jeho rozhodování.
JMalik

#96 Příspěvek od JMalik »

tpk píše:Podívej, já nechtěl srovnávat stav. Jen jsem odpověděl na otázku. Teď mě trochu mrzí že jsem se do této diskuze zapojil, protože sám nemám rád když si založím nějaké vlákno ze kterého chci čerpat pro mě důležité informace a ono se v průběhu zvrhne v něco podobného jako je tady. Ale budiž stalo se.
Bohužel jsem v průběhu této debaty nabyl dojmu, že pořádáš hon na čarodějnici s jediným cílem ji upálit,..............

A proč si myslíš , že se to zvrhlo. Myslíš, že super by bylo, kdyby tady všichni zachrochtali, že T9X je jediná správná volba a i vzhledem k ceně to nemůže tazatel udělat jinak?
Já jsem sem dal argumenty proč na 3,5 metrovku už ne. Udal jsem jako důvod spolehlivost těch jednotlivých TX a protože to nestačilo, uvedl jsem akce kde prostě si se setovkama a tímhle TX nezalétáš. Létám ty čtyřservové větroně, programuji modely kamarádům, znám T9X, programoval jsem na tom.
Teď tady ale postupně leze, že někteří diskutující tyhle větroně vůbec nelétají, naprogramovat to nedokážou a začnou si teprve ujasňovat o čem to vůbec je.
Prostě sem poskládej věcné argumenty proč s tímhle rádiem řídit velké větroně, jak to nějak bez zvláštních kompromisů nastavíš a přesvědč mě, že se mýlím, když to na tuhle velikost už nedoporučuji.
peca001

#97 Příspěvek od peca001 »

Díky všem za názory,hlavně Rimrovi za video z praxe. Celkem mne mrzí jak se to tu zvrhlo ani mě to nenapadlo, že by tak "obyčejný" dotaz mohl vyvolat takové reakce. Nemám žádné soutěžní ambice a ze všech příspvků jsem si pro sebe udělal závěr, že na vysílači vyměním modul na místo původního, překontroluju důkladně vysílač a dosah a půjdu létat a až našetřím, kouknu se zde na rady ohledně jiných systémů a pořídím něco značkového pro můj absolutní klid. Jinak abych předešel dohadům, moje T9x prošla rukama Rimra takže věřím, že byla pečlivě překontrolována - což bylo potvrzeno cca 200 starty.

Všem díky za příspěvky a nechte hádky na jindy....třeba na amnestii od p. Klause... :)
JMalik

#98 Příspěvek od JMalik »

peca001 píše:.........na vysílači vyměním modul na místo původního, překontroluju důkladně vysílač a dosah a půjdu létat a až našetřím, kouknu se zde na rady ohledně jiných systémů a pořídím něco značkového .........

Tak nějak jsem předpokládal výsledek v případě, že na to momentálně nemáš volné peníze.
Po tu přechodnou dobu Ti přeju abolvovat to bez rány.

Teď to tak ještě jednou zběžně pročítám zpátky. Na mánii je celkem dost vláken zabývajících se problematikou větších větroňů. Od historiků, přes moderní brusy typu ASH,ASW, hotlinery, kompozity.... Diskutuje tam dost kluků co to opravdu létají. Není Ti divné, že sem nikdo z nich nenapsal?
Naposledy upravil(a) JMalik dne pon 07.01.2013 23:48, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#99 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:To, že mu s tím nedovolí létat na těch vybraných akcích svědčí o tom, že to není TX spolehlivostí srovnatelný s JR, Graupnerem, Futabou... Nebo si myslíš, že organizátoři těch akcí jsou blbci, kteří se dosud s kvalitou T9X prověřenou ročním provozem neseznámili? Ne, to jsou většinou piloti s mnoholetou zkušenností, kteří si už tímhle obdobím prošli a vědí proč prostě takhle ne.

Nemají ovšem ověřenu spolehlivost toho konkrétního kusu, který může být spolehlivý dostatečně, ale to oni samozřejmě neřeší podobně jako jiní neřeší spolehlivost jedince s určitou barvou kůže a argumentují tím, že taková barva znamená implicitně problémy, protože s mnoha s takovou barvou už problémy byli a tak podle nich nikdo takový implicitně nesmí to či ono, protože to je zbytečné riziko a třeba s tím také mají mnohaletou špatnou zkušenost a s daleko horšími následky.
JMalik

#100 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:
JMaX na takovou akci a pak je lik píše:To, že mu s tím nedovolí létat na těch vybraných akcích svědčí o tom, že to není TX spolehlivostí srovnatelný s JR, Graupnerem, Futabou... Nebo si myslíš, že organizátoři těch akcí jsou blbci, kteří se dosud s kvalitou T9X prověřenou ročním provozem neseznámili? Ne, to jsou většinou piloti s mnoholetou zkušenností, kteří si už tímhle obdobím prošli a vědí proč prostě takhle ne.

Nemají ovšem ověřenou spolehlivost toho konkrétního kusu, který může být spolehlivý dostatečně, ale to oni samozřejmě neřeší podobně jako jiní neřeší spolehlivost jedince s určitou barvou kůže a argumentují tím, že taková barva znamená implicitně problémy, protože s mnoha s takovou barvou už problémy byli a tak podle nich nikdo takový implicitně nesmí to či ono, protože to je zbytečné riziko. Třeba s tím také mají mnohaletou špatnou zkušenost a s daleko horšími následky.

Mě nepřesvědčuj. Vyraž s tím T9X na takovou akci a pak je dej k soudu za diskriminaci :lol:
Chlapci vám už skutečně chybí soudnost. Skutečně si o těch lidech co tam létají a pořádají to, myslíš, že mají těch zkušenností málo a potřebovali by od Tebe poučit?
To nejsou úředníci EU. Tohle jsou piloti těch strojů a rozhodně ke své činnosti nepotřebují naše chytrosti.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od jyrry »

Obrázek
teda tady se dejou veci ....
jyrry.webnode.cz
Drondys

#102 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:Skutečně si o těch lidech co tam létají a pořádají to, myslíš, že mají těch zkušenností málo...

Myslím si o nich totéž co si myslím o těch druhých, které jsem zmínil a kteří zas nehledí na spolehlivost jedinců a jsem taktéž přesvědčen o tom, že jejich záměr je do jisté míry podobný. I ta druhá skupina jistě má taktéž své zkušenosti a přesto to neznamená, že v tom co prosazuje má jedinou zaručenou a neomylnou pravdu. Akorát má na určitém místě určitou moc a tak toho využívá.
JMalik

#103 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:
JMalik píše:Skutečně si o těch lidech co tam létají a pořádají to, myslíš, že mají těch zkušenností málo...

Myslím si o nich totéž co si myslím o těch druhých, které jsem zmínil a kteří zas nehledí na spolehlivost jedinců a jsem taktéž přesvědčen o tom, že jejich záměr je do jisté míry podobný. I ta druhá skupina jistě má taktéž své zkušenosti a přesto to neznamená, že v tom co prosazuje má jedinou zaručenou a neomylnou pravdu. Akorát má na určitém místě určitou moc a tak toho využívá.

V tomhle bude asi ten zásadní problém, proč to každý z nás vidíme jinak.
Ta "skupina" pilotů co prosazuje nelétat takhle extrémní modely se setovkama a T9X v tom má zaručenou a neomylnou pravdu. Pokud se někdo bude v tomhle chtít posunout dopředu a začít to létat, tak cesta je dojet na ty akce a podívat se jak se to dělá, co v tom mají osazeného a jak to létají. Rozhodně není cesta diskutovat tyhle věci s uživateli T9X a rozebírat jestli , jak a proč by to šlo.
Pokud to vidíš jinak, dojeď do Ferté, přesvědč je o tom, že ten TX, který si vezeš kontroloval sám RiMr, rok to bylo ve zkušebním provozu na Sahaře a v Antarktidě a Ty s tím odlétáš dvě letové ukázky v oficiálním programu s velkým větroněm. Pokud to dokážeš, dám Futabu i Graupnera zdarma sem do nějaké tomboly a přejdu na T9X.
Drondys

#104 Příspěvek od Drondys »

JMalik píše:Pokud to vidíš jinak, dojeď do Ferté, přesvědč je o tom...

To jistě udělám, ale až poté co ty přesvědčíš všechny co posuzují ostatní podle barvy kůže, že se taktéž mýlí.
JMalik

#105 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:
JMalik píše:Pokud to vidíš jinak, dojeď do Ferté, přesvědč je o tom...

To jistě udělám, ale až poté co ty přesvědčíš všechny co posuzují ostatní podle barvy kůže, že se taktéž mýlí.

Teď jsem znovu dost pečlivě prošel celé vlákno, ale nenašel jsem nikde ve svých příspěvcích , že bych se vyjadřoval k barvě kůže.
Buď jsem něco přehlédl, nebo je to od Tebe, po té co došly argumenty, dost úlet.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“