Miniprotos, informace, triky, nastavení
Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení
RadekCe: Jee... Ja uz na to uplne zapomnel.
Tatik ho snad ma nekde na kamere. Zkusim to z nej vydolovat...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
RadekCe píše:Ty tvoje videa mě vždycky nakopnou min. nabít baterky do MP. Můžu se zeptat, jak jsi spokojen s těma Rapid listama a kde se dají sehnat?
Oproti starým championům mi to přijdou o dost vyváženější(myslím letově). Jsou velmi příjemné na kolektivu, ve visu není citelné žádné propradání a krásně zasekávají. Na kolektiv reagují nepatrně rychleji než FB Radixy, jsou ale obratnější, asi jako setové SABy, oproti nim se na rychlostech nezakusují. Jen v rychlých couvačkách je slyšet že trochu plácají, ale to je jen zvuková kulisa.
Sehnat by měli jít přímo u MSC
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Mad_Box píše: ...... Jen v rychlých couvačkách je slyšet že trochu plácají, ale to je jen zvuková kulisa.
.....
Za to nemohou listy, ale vrtulka. Ta vytváří rozvířené pracovní prostředí a tam si občas listy zaplácají.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
OPR píše:Za to nemohou listy, ale vrtulka. Ta vytváří rozvířené pracovní prostředí a tam si občas listy zaplácají.
Ano ale záleží jak se poté listy v té turbulenci zachovají a je to list od listu jiné.
Raptor E700 (MSH Brain)
Ja mam velmi dobre zkusenosti s Edge 325 FBL. Oproti SABum jsou ucinnejsi a nezatezuji tak motor. Perfektne vyvazene od vyroby, hodne dobra kvalita zpracovani, zvladaji i velmi vysoke otacky. S kolektivem +-13° kolem stredu jsou velmi jemne, bez jakehokoli propadani, se vzrustajicim kolektivem pak umi byt agresivni. Hlavne ale velmi presne, MP lita jako ve snu.
Spirit System
Tak prvni testy s 6S miniprotosem jiz probehly. Oproti 3S jsem musel snizit zisky governoru na nejnizsi, protoze to bylo uz moc a take vykon pro rozbeh z Auto na 2% v YGE regulatoru.
Lita to jak jsem si predstavoval, nejde to udusit ani s +-13° a i v nejvetsi zatezi dela presne to co chci. Takze to dokaze bez problemu tic tocovat i velmi, velmi rychle bez nejakeho poklesu otacek (asi 5 tic tocu za vterinu), proste jak nejrychleji to umim
Mam tam momentalne otevreny plyn na 65% s 16Z pastorkem, nevim kolik to toci, ale rozhodne to staci na cokoli
Baterka GensAce 1200mAh 40C 6S se zahrala na pokojovou teplotu, stejne tak motor. To je oproti 3S rozhodne rozdil. Navic jak jsem tusil, vydrzi opravdu o neco dele, tj. alespon +30 sekund navic oproti 2250mAh 3S.
Takze davat tam vic jak 1200 je podle me zbytecne, hlavne to zveda hmotnost.
Lita to jak jsem si predstavoval, nejde to udusit ani s +-13° a i v nejvetsi zatezi dela presne to co chci. Takze to dokaze bez problemu tic tocovat i velmi, velmi rychle bez nejakeho poklesu otacek (asi 5 tic tocu za vterinu), proste jak nejrychleji to umim
Mam tam momentalne otevreny plyn na 65% s 16Z pastorkem, nevim kolik to toci, ale rozhodne to staci na cokoli
Baterka GensAce 1200mAh 40C 6S se zahrala na pokojovou teplotu, stejne tak motor. To je oproti 3S rozhodne rozdil. Navic jak jsem tusil, vydrzi opravdu o neco dele, tj. alespon +30 sekund navic oproti 2250mAh 3S.
Takze davat tam vic jak 1200 je podle me zbytecne, hlavne to zveda hmotnost.
Spirit System
Miniprotosníci, dotaz... Máte někdo na snížené FBL hlavě interakce v cyklice? Řeším zachvění v ostrých stopech v invertu (duha, tic toc, wall...) a teď jsem přišel na to, že cyklika nechodí s V-Barem čistě na osách klonění i klopení
Zisky, nastavení, listy, governor, všechno vyzkoušeno snad stokrát dokola.
Tom
Ahoj, nemáte někdo zkušenost, jestli by se narovnal už zploštěný origo podvozek z MP, když bych ho dal na chvíli do vroucí vody a pak ochladil?
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Ahoj, nemáte někdo zkušenost, jestli by se narovnal už zploštěný origo podvozek z MP, když bych ho dal na chvíli do vroucí vody a pak ochladil?
Tak jsem to vyzkoušel a částečně se povedlo
Postup: Přivedl jsem vodu v hrnci k varu, vypl plyn, podvozek pověšený na 2 drátech jsem tam ponořil aby se ničeho nedotýkal asi na 20s a pak do studené vody, aby schladl.
PS: Nijak jsem na něho netlačil, jen visel na 2 drátech, které jsem vytvaroval, ať se mi nepřevrátí
Takže nějakou tvarovou paměť to ještě mělo
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Zajímá mě v tom postupu hlavně první bod... Jak se ti ho, pro boha, podařilo zploštit?

Tom
baui píše:Zajímá mě v tom postupu hlavně první bod... Jak se ti ho, pro boha, podařilo zploštit?![]()
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Ty jo, to bych mohl zkontrolovat ten co jsem dostal v druhém kitu. Zatím pořád používám svůj první podvozek a tvar drží perfektně...i když jsem ho párkrát "zploštil" násilím 
Tom
Hoj, jak nastavujete přesnou stopu listů u FBL, když při zkrácení nebo prodloužení táhla o 1 otáčku (360°) je to moc a list co byl níže předběhne ten, co byl výše (nebo naopak).
Chtělo by to otočit očkem na táhle jen o půl otáčky (180°), ale to zase nesedí dírka pro čep.
Cvakáte to natvrdo i přes tu stranu očka, co má menší průměr? Nebo máte jinačí způsob?
PS: Někdy mi pomohlo i přehodit listy mezi sebou a už to sedělo.
Chtělo by to otočit očkem na táhle jen o půl otáčky (180°), ale to zase nesedí dírka pro čep.
Cvakáte to natvrdo i přes tu stranu očka, co má menší průměr? Nebo máte jinačí způsob?
PS: Někdy mi pomohlo i přehodit listy mezi sebou a už to sedělo.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Ještě můžeš zkusit prohodit táhla...
PROTOS 500, BLADE 130 X
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
michalll píše:Ještě můžeš zkusit prohodit táhla...
To me napadlo hned, jak jsem to odeslal
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix