Odpružení zadních kol

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

Odpružení zadních kol

#1 Příspěvek od TheDawe »

Ahoj,
možná je to blbá otázka, ale chci se ujistit. Dneska, asi po 2 měsících, jsem zjistil, že zadní kola moc nepruží. Já si myslím že by to mělo být odpružené stejně jako přední, ale jiní zase vychází ze zkušeností z opravdického auta, tak že zadní kola jsou odpružená míň než přední. Když jsem auto prvně testoval, tak mi nepřišlo že by to bylo nějak omezené. Když na auto zatlačím, tak to nejde až úplně dolů a když je pustím tak se nevrátí úplně nahoru... Je to schválně nebo s nimi něco je ?
scarabeus

Re: Odpružení zadních kol

#2 Příspěvek od scarabeus »

Auto si ladi kazdy clovek sam pro sve potreby. Nepises, jestli jde o onroad nebo offroad a jaky styl jizdy jezdis.

Vseobecne se da rici jen to, ze zadek byva naladen jinak, nez predek. Jak, to je naprosto indivudalni, nejenom vuci tomu, jak to clovek ma rad, tak i teren a druh auta, pneumatiky, samotne tlumice (plast/kov) atd.

Nezbyva ti, nez si to zkouset a pak otestovat, jak se to chova.
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TheDawe »

Mám monster off-road a jezdím převážně těžký terén. Chtěl bych to mít co nejvíce odpružené, ale tak jak to je teď se mi zdá trochu blbé. Takže je to jedno jo? Já jenom abych tím něco nepoškodil, jestli to takhle neni schválně...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darth.hokro »

já myslím že u toho hihimota je to celkem jedno :D
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TheDawe »

darth.hokro píše:já myslím že u toho hihimota je to celkem jedno :D

Aha, díky za radu..... :roll:
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Doktor »

Vyndat z auta, sundat pera a zkouknout jak chodí samotnej tlumič. Když bude chodit dobře, tak bude asi problém v perech který budou asi znavený. Takže pera nová a možná tvrdší. Tlumiče to štelovací asi nemá, tak můžeš ještě zkusit pera vypodložit (zda dodává himoto podložky netušim). Nebo vyrobit svépomocí. Předpokládám že zavěšení tlumičů je volné jako celé zavěšení kol a není nějaký problém tam.
Odpovědět

Zpět na „Auta“