Nový šestikanál Turnigy 6XS FHSS

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový šestikanál Turnigy 6XS FHSS

#61 Příspěvek od RiMr »

...už se to hýbe, poskočilo to v listu do první desítky :)
...a vy jste kucí šikovní, vy na to přijdete dřív než se k tomu já dokopu - většinou to tak je :D
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Hafan »

No nevím 8O nejde to a nejdeto :?
kojak84

#63 Příspěvek od kojak84 »

tak po víkendu intenzivního průzkumu musím konstatovat, že dostat křidélka na dva kanály prostě nejde. nemáte tušení jestli se nechystá nějaký jiný firmware, něco jako ER6x ? :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od juraj.jurej »

kojak84 píše:tak po víkendu intenzivního průzkumu musím konstatovat, že dostat křidélka na dva kanály prostě nejde. nemáte tušení jestli se nechystá nějaký jiný firmware, něco jako ER6x ? :D

Určite nie. A ako by si ho tam chcel nahrať? S takým rádiom sa nebude nikto ani zaoberať. (má málo kanálov a tým aj možností)
Ale myslím si, že sa tam musí dať krídielko na samostatný kanál. RiMr ti na to skorej odpovie, ale nemá na to rádio asi čas postúpil už do vyššieho levelu. (JETI)
FrSky Tandem X20
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Hafan »

Tak už jsem z toho votrávenej,rozebral jsem letadlo,vyndal baterky ze stanice a prdím na to.Hledal jsem na netu všude možně našel jsem tohle rc,manual je stejnej jako Turnigy. Nikde není ňáká diskuse nebo video kde by se to řešilo.
Přílohy
CX-CT6C.jpg
Drondys

#66 Příspěvek od Drondys »

Hafan píše:Tak už jsem z toho votrávenej,rozebral jsem letadlo,vyndal baterky ze stanice a prdím na to.Hledal jsem na netu všude možně našel jsem tohle rc,manual je stejnej jako Turnigy. Nikde není ňáká diskuse nebo video kde by se to řešilo.

Kdo se cpe do podobných novot tak se pak nesmí divit, že je k tomu minimum informací. Houfy lidí se do toho nepohrnou když mohou mít lepší a známé rádio jen o pár dolarů dražší tj. T9X případně když už někdo jde do novoty tak spíš do T9XR. Počkej si pár let a možná se dozvíš víc. :wink:

Manuál je ke stažení na Hobbykingu viz tento odkaz, ale nečekal bych od toho nic moc. Z toho manuálu to vypadá, že to nemá žádné volné uživatelské mixy, ale pouze pár předdefinovaných DELTA, V-TAIL a SWASH. Podle toho popisu v manuálu to vypadá, že žádný z těch předdefinovaných mixů není pro tvůj účel vhodný.

Zkrátka tohle za ty peníze prostě vůbec nestojí. Stačilo přidat pár dolarů navíc a mohl jsi mít osvědčenou a známou Turnigy 9X, ke které už za tu dobu existuje spousta návodů a informací a i s původním firmware, se kterým se Turnigy 9X dodává by to v tomto případě bylo lepší a díky volným uživatelským mixům by nebyl problém namixovat dvě křidélka na dva kanály.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Hafan »

Kdybych chtěl T9x tak ji koupím,ale na moje rekreační poletování jsem se rozhodl pro T6XS v domění jak píše RiMr že to křidylka umí :wink:

Manual mám byl součastí rc soupravy.

Koukni na video od RiMra koukal i na vnitřek.Za ty peníze nádhera.
Drondys

#68 Příspěvek od Drondys »

Hafan píše:Kdybych chtěl T9x tak ji koupím,ale na moje rekreační poletování jsem se rozhodl pro T6XS v domění jak píše RiMr že to křidylka umí :wink:

Manual mám byl součastí rc soupravy.

Koukni na video od RiMra koukal i na vnitřek.Za ty peníze nádhera.

Problém je v tom, že křidýlka na dvou kanálech to sice umí ovšem pouze v předdefinovaných mixech DELTA a V-TAIL, které se k tvému účelu nehodí.

Kupovat úplně nové rádio, se kterým nejsou zkušenosti v délce minimálně rok je vhodné jen pro velmi zkušené testery jako je Rimr. Spoléhat se na to, že se Rimr vykašle na ostatní záležitosti a bude se naplno bůhví jak dlouho věnovat rádiu, které si to z hlediska svých schopností dle mého názoru vůbec nezaslouží je příliš velký optimismus a i když tomu Rimr nějaký čas věnuje tak to v konečném důsledku nic nezmění na omezeních toho rádia, které mohou být větší než se původně předpokládalo. Stavět tedy na neověřených předpokladech může být velmi ošidné.

Posuzovat rádio podle jednoho videa a několika málo testů na jednom kuse když je nejisté nakolik bude kvalita zpracování dalších kusů v čase kolísat je velmi předčasné.

Nádhera vzhledem je k ničemu když to z hlediska funkčnosti má problémy už při takové trivialitě jako jsou křidélka na dvou kanálech pro jiné konfigurace než DELTA nebo V-TAIL. To i kdyby sis koupil za cca 20 doláčů starou šestikanálovou HK T6ku tak bys tuto možnost zvládl bez problému tj. mít křidélka na dvou kanálech i když nemáš konfiguraci DELTA ani V-TAIL.

Takže kupovat rádio ve stylu "tohle pro rekreační poletování bude stačit" má význam za předpokladu, že se jedná o velmi známé rádio, u kterého jsou již delší dobu prověřeny nejrůznější možnosti, které poskytuje z hlediska různých konfigurací, se kterými můžeš počítat. T6XS je ovšem novinka, u které toto neplatí jelikož zatím ještě pořád není dostatečně prověřena a kupovat to tedy s nějakými domnělými důkladně neprověřenými předpoklady je dle mého názoru nevhodné pokud nemáš jiné lepší rádio a toto nekupuješ jen na vyzkoušení jako zkušený tester Rimr, který má k dispozici lepší rádia a tudíž není závislý na tom co T6XS bude či nebude umět.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Hafan »

Děkuji za vyčerpávající přednášku a hlavně radu.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od juraj.jurej »

Hafan píše:Děkuji za vyčerpávající přednášku a hlavně radu.

Nič si z toho nerob možno robíš iba niekde chybu a nakoniec to pôjde. Ale do budúcna buď opatrnejší!
Mal si radšej zobrať orange t-six, keď si už nechcel 9x. prijímače za babku.
RiMr sľúbil recenziu tak počkaj a uvidíš. Alebo ju čím skôr predaj!
FrSky Tandem X20
Crempa

#71 Příspěvek od Crempa »

Cau, resil jste uz nekdo to prohlaseni o shode? Neni to pribaleny k novejm kouskum? Celkem bych ji bral ale bez papiru sem na vazkach... dik
Drondys

#72 Příspěvek od Drondys »

Crempa píše:Cau, resil jste uz nekdo to prohlaseni o shode? Neni to pribaleny k novejm kouskum? Celkem bych ji bral ale bez papiru sem na vazkach... dik

Zatím asi ne. Na stránkách produktu na Hobbykingu k této RC soupravě není ke stažení žádné prohlášení o shodě a jak zatím vyplynulo z diskuse není ani přiloženo v dodávce ani není uvedeno v manuálu.

Manuál k této RC soupravě se pouze odkazuje na EU certifikační kód CE 0678 což ovšem ještě nemusí znamenat existenci prohlášení o shodě a zatím není ani jisté zda tato souprava posouzením shody pro EU úspěšně prošla. Zmíněný kód patří certifikační firmě EMCCERT DR. RASEK GMBH viz tento odkaz na kontakt kde se můžeš zkusit poptat na to zda tato firma skutečně prováděla posouzení shody u této nové RC soupravy Turnigy 6XS a zda skutečně splňovala požadavky EU předpisů a pokud ano pak zda mají k dispozici prohlášení o shodě (anglicky Declaration of Conformity). Pokud nebudou mít k dispozici prohlášení o shodě pak doporučuji kontaktovat HobbyKing, aby ho jako zástupce výrobce buď sami vystavili s odkazem na příslušné podklady o testech od EMCCERT DR. RASEK GMBH, které by měli mít k dispozici a nebo ať poskytnou prohlášení o shodě přímo od příslušného výrobce je-li k dispozici.
Kubánec

Návod na Turnigy 6XS FHSS 2.4ghz Tx/Rx

#73 Příspěvek od Kubánec »

Ahoj, prosím nemáte někdo CZ návod na tuto RC soupravu Turnigy 6XS FHSS 2.4ghz Tx/Rx . Dostal jsem ji darem ale bez navodu.
Děkuji za pomouc!
Jakub
Drondys

Re: Návod na Turnigy 6XS FHSS 2.4ghz Tx/Rx

#74 Příspěvek od Drondys »

Kubánec píše:Ahoj, prosím nemáte někdo CZ návod na tuto RC soupravu Turnigy 6XS FHSS 2.4ghz Tx/Rx . Dostal jsem ji darem ale bez navodu.

Český návod k Turnigy 6XS zatím neexistuje. Používá se anglický návod, který je volně ke stažení viz tento odkaz a je shodný pro CX-CT6C i Turnigy 6XS. Český návod k Turnigy 6XS připravuje dle popisu na svém webu prodejce v ČR viz tento odkaz, ale zatím ho bude posílat jen ke kusům Turnigy 6XS koupeným u něj. Takže můžeš zkusit oslovit toho prodejce až bude mít český návod tak jestli by ti ho neposkytl třeba za nějaký poplatek a do té doby máš možnost používat anglický návod viz již uvedený odkaz a pokud ti angličtina dělá problémy tak si můžeš při jeho čtení vypomáhat překladem třeba přes on-line Google překladač viz tento odkaz.
beginner99

Chvilková ztráta signálu - POMOC

#75 Příspěvek od beginner99 »

Ahojte , řeším teď jistý problém ohledně vysílačky turnigy t6x ( verze s displayem) . Začalo to koupí bazarového easystaru ( teďkom : t6x , turnigy 30A , motor ray http://www.rcking.eu/cs/letecke-elektro ... motor.html , aku turnigy 3s 2,2 Ah 20 C , serva v trupu hitec HS-81 a v křídle 9gramovky od pelikána - v podstatě HXT 900) a provozem s cadetem 4 , znenadání začal vypadávat signál , ale vždy je na zlomek vteřiny prostě to šlo poznat jen na řvoucím inrunner motoru , proběhla změna regulátoru z tzv. noname na regl turnigy 30 A za 15 dolarů . Na chvíli proběhlo zlepšení , avšak tak po hodině letu se to zase vrátilo . Proběhla změna na turnigy a stále to dělalo a dělá. Co jsme zkoušeli : změna přijímače turnigy , zkouška easyho s opticem ( modul corona) a bez výpadku ( proč to ale dělal i cadet 4?) , na servech je to nezávislé , přijímač turnigy jsem dal dneska do crack yaka a výpadky zase , takže ani serva ani regl ani aku ani RX , zbyla vysílačka , ale proč i ten cadet ? Každopádně já už to mám skoro za záhadu , měli by jste pro to nějaké vysvětlení . Pokud by jsem nebral v potaz cadeta a byla by to vysílačka , tak samozřejmě reklamace , ale té bych se rád vyhnul , nemáte nějaký tip kam nebo na koho se obrátit , co zkontrolovat , co zkusit ?

Nebo jednodušeji : Ve dvou modelech se dějí krátké výpadky signálu okolo 1 sekundy , nejsou to serva, regl , motor ani RX , kde jsem zkoušel 2ks, oba nové( dva modely stejný problém ,takže nic na palubě) . Zbývá vysílačka , což je nová turnigy T6xs ( s displayem ) .Nevíte na co mrknout ?
Naposledy upravil(a) beginner99 dne ned 25.08.2013 10:44, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“