Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Dneska proběhlo měření odběru motoru NEU 1115/1Y s KONTRONIK 5,2:1 a vrtulí RFM 16x13 a baterkou 4S 3300mAh 35-70C a klešták ukázal maximálně 100A. Takže žádný úlety kolem 150A se nekonají. Co si o tom mám myslet ? Asi dobrý né ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
...to je Stando nějak málo, ne ? Když 16x10 měla 135 A
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Nevím, nastavení reglu jsem probíral s Daliborem a mělo by to být OK. Ještě mám v zásobě tu RFM 17x13.
Ale hodnoty celkem sedí dle www.ecalc.ch .
Možná za to můžou baterky, třeba nedají takový proud.
Baterky mají 2,9-3,2mOhm . Příští týden mi dojdou Nanotechy 2700mAh 65-130C, tak uvidím co řekne Cellpro a pak co motor.
...no ale stejně, je to dost velký rozdíl nějakých 30-35A
, když jsem se o tom bavil s Daliborem, tak říkal, že max výkon se bude pohybovat s touhle sestavou kolem 2kW, což by i odpovídalo těm +-130A, ale takhle by jsi měl o nějakých 400W méně, což mně přijde docela dost...
JETI DC-16
...hele Stando, jestli to tam není nějak omezený v tom reglu, tak to bude asi fakt těma baterkama, já mám 3 Turnigy a 1 Kokamky, i mezi těma Turnigama je znát rozdíl, dokonce jedna starší je výkonější než novější kus a Kokamka je měkká jak sračka a když jsem s ní byl lítat a bylo venku kolem nuly, tak to proti těm Turnigám stoupalo asi třetinově
JETI DC-16
Tohle je pro připomenutí pohon Marka . Tzn to samé co má Standa.
Neu 1115/1Y/5.2 s vrtulí 16/10 a 4S-Turnigy Nanotech.
Pokud se dá měření z Castlu věřit a doposud mi to vždy sedělo (samo plus minus ), ale bez fatálních rozdílů.!!
Pocitově to táhlo stejně jako ta Mega co tam mám. Rozhodně to s vrtulí 16/13 musí baštit víc než 100A.
Takže buď měřák co měří kraviny,nebo baterky co to nedají....Bez toho abych to měl v ruce,nemůžu soudit.
Neu 1115/1Y/5.2 s vrtulí 16/10 a 4S-Turnigy Nanotech.
Pokud se dá měření z Castlu věřit a doposud mi to vždy sedělo (samo plus minus ), ale bez fatálních rozdílů.!!
Pocitově to táhlo stejně jako ta Mega co tam mám. Rozhodně to s vrtulí 16/13 musí baštit víc než 100A.
Takže buď měřák co měří kraviny,nebo baterky co to nedají....Bez toho abych to měl v ruce,nemůžu soudit.
Dnešní polétání v Bubákově..paráda. První (hihi jarní) termika.
Naprosto ideální počasí pro speciály Stork ,Aspire a X-ray. Skoro bezvětří,údolí pod Bubákovem trhalo první využitelné bubliny..prostě těžká pohoda. Přistání děsná prdel,protože na sněhu byla krusta ledu a modely odjížděli i 300m daleko:-)
Ale bez šrámů a to je podstatné.
Já si taky s Vikingem-2ESL užil termiku taky parádně. Bože chtělo by to nějakou rentu a chodit jen lítat a nestresovat se podělanou prací

Naprosto ideální počasí pro speciály Stork ,Aspire a X-ray. Skoro bezvětří,údolí pod Bubákovem trhalo první využitelné bubliny..prostě těžká pohoda. Přistání děsná prdel,protože na sněhu byla krusta ledu a modely odjížděli i 300m daleko:-)
Ale bez šrámů a to je podstatné.
Já si taky s Vikingem-2ESL užil termiku taky parádně. Bože chtělo by to nějakou rentu a chodit jen lítat a nestresovat se podělanou prací
Tak to nechám, až mi dojdou ty Nanotechy a změřím to znova. Hlavně mi řekně dost Ri na nabíječce.
Měřil jsem si i pohon v ENJOY kde je RFM 17x10 , HET 2W-25 s KONTRONIK 5,2:1 a 4S 2200mAh 30C a žere to 78A a táhne to nehorázně víc nez ten pohon ve Vikingovi.
Měřil jsem si i pohon v ENJOY kde je RFM 17x10 , HET 2W-25 s KONTRONIK 5,2:1 a 4S 2200mAh 30C a žere to 78A a táhne to nehorázně víc nez ten pohon ve Vikingovi.
Jebni to do luftu..Pak uvidíš.
Na luft je ještě času dost. Dobiju baterku a prubnu to s připojeným měřákem, kolik poklesne napětí. To mi poví jak na tom je ta baterka.
Dotaz na znalé: Kolik by zhruba měl být vnitřní odpor baterie pro určité C? Není někde tabulka nejlíp?
- RomanSadilek
ST píše:Na luft je ještě času dost. Dobiju baterku a prubnu to s připojeným měřákem, kolik poklesne napětí. To mi poví jak na tom je ta baterka.
Já bych to už teda nevydržel a šel do luftu. Ampera sem tam, rozhodující je přece jak se to chová ve vzduchu.
ještě prosim mužeš mi napsat nastavení reglu pro neu, dal jsem timing 6stupnů, startup speed plane middle, startup power auto
Naposledy upravil(a) RomanSadilek dne sob 02.03.2013 17:37, celkem upraveno 1 x.
Né něco je špatně, a já na to musím kápnout než to tam hodím.