DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
johny107

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#31 Příspěvek od johny107 »

Jasne som radikalny..Iba moj nazor,kupujme deckam v tychto zlych casoch hracku za 570 eur,sak to je malickost..Ked uz by som zacinal s modelarcenim,tak by sa dalo povedat ze klasicky vrtulnik vidim na kazdok rohu za celkom rozumnu cenu,tak by som zacal skor tam..a nie hnet nasupu minut 570 eur,ked este ani neviem,ci to dotycneho bude tak bavit a ci vobec bude mat nato aj vlohy a samozrejhme aj taky velky obnos financii..
Nebudem predsa brat hned ten najdrahsi za premrstenu cenu..
Nazu nezatracujem,urcite je to dobra doska,no ale na klasicke lietanie postacuje doslova hocico aj za 12 eur..Ale sak nechajme zarobit,ved ti obcodnici potrebuju taktiez dazo zrat.
A celkovo by mi prislo luto dat za toto cudo tolko bubakov..aj keby som zarobil cez 2000 eur.
Radsej zoberem rodinu na dovolenku jak toto..nemyslislite?
KK2 vyzera dobra volba,tiez sa mi to chvilu pacilo s tym displejom..Mylil som si to s klasickou doskou KK1.. No dnes dostat kupit dosku na RCtimer za 16 USD a k tomu nastavovaci i modul za 8 USD co tiez nevidim ako spatnu volbu v zaciatkoch lietania a skusania..
s3030150

#32 Příspěvek od s3030150 »

johny107 píše:Jasne som radikalny..Iba moj nazor,kupujme deckam v tychto zlych casoch hracku za 570 eur,sak to je malickost..Ked uz by som zacinal s modelarcenim,tak by sa dalo povedat ze klasicky vrtulnik vidim na kazdok rohu za celkom rozumnu cenu,tak by som zacal skor tam..a nie hnet nasupu minut 570 eur,ked este ani neviem,ci to dotycneho bude tak bavit a ci vobec bude mat nato aj vlohy a samozrejhme aj taky velky obnos financii..
Nebudem predsa brat hned ten najdrahsi za premrstenu cenu..
Nazu nezatracujem,urcite je to dobra doska,no ale na klasicke lietanie postacuje doslova hocico aj za 12 eur..Ale sak nechajme zarobit,ved ti obcodnici potrebuju taktiez dazo zrat.
A celkovo by mi prislo luto dat za toto cudo tolko bubakov..aj keby som zarobil cez 2000 eur.
Radsej zoberem rodinu na dovolenku jak toto..nemyslislite?
KK2 vyzera dobra volba,tiez sa mi to chvilu pacilo s tym displejom..Mylil som si to s klasickou doskou KK1.. No dnes dostat kupit dosku na RCtimer za 16 USD a k tomu nastavovaci i modul za 8 USD co tiez nevidim ako spatnu volbu v zaciatkoch lietania a skusania..

a preco nie Nazu ? len preto ze je draha ? skusal si to ?

evidentne je extremne tazko uveritelne, ze to lieta aj bez 3-tyzdnoveho laborovania so zdrojakmi multiwii
Troll

#33 Příspěvek od Troll »

K poznání že kvalitní věc je obvykle drahá musí dojít každý sám. A s tím se pojí další poznání, ta drahá kvalitní věc nakonec vůbec nemusí být dražší než ta desetkrát levnější. :lol:
Marek_Km

#34 Příspěvek od Marek_Km »

Tak jak to teda je. Stojí to za ty peníze, nebo ne? Viděl jsem pár onboard videí z GoPro, teda čekal jsem víc. Ono je to asi velikostí quada. Chtěl bych po MQX něco složeného, ale tohle se asi nedá ovládat se Spektrem, že?
ananas

#35 Příspěvek od ananas »

6ti kanál stačí.. Podle toho co by jsi chtel ještě ovládát mimo naza.. V pondělí uvidím zda to byla dobrá investice a nebo ne :-D :-D
Marek_Km

#36 Příspěvek od Marek_Km »

Mě šlo spíš o to, jestli to jde ovládat touto konkrétní vysílačkou, ale pochybuju. Jaký to má přijímač?
s3030150

#37 Příspěvek od s3030150 »

Marek_Km píše:Mě šlo spíš o to, jestli to jde ovládat touto konkrétní vysílačkou, ale pochybuju. Jaký to má přijímač?

Taky aky si kupis
Marek_Km

#38 Příspěvek od Marek_Km »

Jo ták, právě v tomto se moc nevyznám, tak se mi nic nechce skládat. Já myslel, že když je to RTF, že je tam něco napevno a dá se to ovládat jenom tím připoženým ovladačem. Dík za vysvětlení.
ananas

#39 Příspěvek od ananas »

Sme se nejak nepochopily sry :-D Phantom ma svou vysilacku a pro spectrum by jsi musel koupit prijmac a namontovat do Phantoma viz.: http://www.youtube.com/watch?v=o9NbjYtSeBE bo ete http://www.youtube.com/watch?v=uq11mrKlOSQ
Marek_Km

#40 Příspěvek od Marek_Km »

Aha. No a má ten kopter smysl, za ty peníze?
ananas

#41 Příspěvek od ananas »

jako za ty penize slušné naza+gps stoji 9500,-a phantom 14000,- zadna prace a pro pripadnou prestavbu muzes pouzit nazu+gps a motory.. dokoupis regle a dji bec... ja myslim že jen nebýt te velikosti tak je to slušný copter..
Marek_Km

#42 Příspěvek od Marek_Km »

ananas píše:jako za ty penize slušné naza+gps stoji 9500,-a phantom 14000,- zadna prace a pro pripadnou prestavbu muzes pouzit nazu+gps a motory.. dokoupis regle a dji bec... ja myslim že jen nebýt te velikosti tak je to slušný copter..

Kovboj píše:Phantom je rozhodně velmi dobrý model a můžu ho dopodučit, jen upozorňuju že to co píšeš není možné. F300 sice má jednotku vycházející z NAZA a je s ním i plně kompatibilní, ale není to samostatný modul který by šel připojit k jinému přijímači. Nicméně pro většinu pilotů i ten základní vysílač plně dostačuje.

A když se to rozpočítá kolik stojí třeba F450 ARF + Naza + GPS + vysílač + baterka + nabíječ tak se naopak o F300 Phantom dá říct že je naopak velmi levný! :wink:

Takže tohle, co psal Kovboj na předchozí stránce, že to nejde použít s jiným přijímačem, asi neplatí, že?
Škoda, že to neudělali o chlup větší. Jak jsem Ti psal v SZ, tak bych chtěl jít časem do něčeho většího, co unese nějakou kameru a nejlíp bych chtěl taky FPV. Uvidím, pro co se nakonec rozhodnu.
Troll

#43 Příspěvek od Troll »

Marek_Km píše:Aha. No a má ten kopter smysl, za ty peníze?

Jasně že má. Ale záleží na tom, jaký smysl hledáš :lol: . Na takovou otázku se nedá rozumně odpovědět. Na co bys to chtěl? Co si od toho slibuješ ? Umíš si něco vyrobit sám? Máš možnosti něco zbastlit ? Umíš se poprat s programováním a nastavením? Jak jsi na tom s penězi a také s časem? Je pro Tebe přijatelnější koupit hotovou dobře fungující věc, anebo preferuješ šetření peněz, či zábavu při stavbě a učení se nových věcí? Umíš už létat ( nejlepší by byl vrtulník) anebo jsi naprostý začátečník? Až na tohle všechno odpovíš, pak teprve můžeš dostat nějakou smysluplnou odpověď . :wink:
ananas

#44 Příspěvek od ananas »

Určitě jde použív jiný vysílač.. jen si musis stím pohrát, obsahuje to standardní NAZA-M jen GPS je bez krytu a bec je integrován na desce ale to se dá za 4kila koupit (ma to na sobě i tu kontrolní led indikaci stavu satelitů a pod.) Jako za 14 postavíš copter s naza-m ale bez vysílače (v tvém případě dokoupíš jen príjmač spectrum), nabíječe a baterií. To by ses asi nevešel... jo s nejakou nabiječkou typu turnigy za 3kila bez adaptéru (ale nedoporučuji! po třech nabitích mi zrušila baterku tak sem koupil nabíječ za čtyřnásobnou cenu a je to uplně o něčem jiném) Ale pokud budeš stavět je to nějakej ten čas v tom nechaný a počítat s tím že potřebuješ nějakou tu mikro pájku (trafopájku tak pro nějaké zařízení co je na 230V ale ne pro elektroniku) nějaké to nářadí na sestavení třeba i koupeného rámu a pod..
Marek_Km

#45 Příspěvek od Marek_Km »

Troll píše:Jasně že má. Ale záleží na tom, jaký smysl hledáš :lol: . Na takovou otázku se nedá rozumně odpovědět. Na co bys to chtěl? Co si od toho slibuješ ? Umíš si něco vyrobit sám? Máš možnosti něco zbastlit ? Umíš se poprat s programováním a nastavením? Jak jsi na tom s penězi a také s časem? Je pro Tebe přijatelnější koupit hotovou dobře fungující věc, anebo preferuješ šetření peněz, či zábavu při stavbě a učení se nových věcí? Umíš už létat ( nejlepší by byl vrtulník) anebo jsi naprostý začátečník? Až na tohle všechno odpovíš, pak teprve můžeš dostat nějakou smysluplnou odpověď . :wink:

Chtěl jsem se vydat cestou větších vrťasů, ale od toho jsem ustoupil, protože i když jsem zabezpečený a máme se ženou slušné platy, tak se mi do toho nechce valit desetitisíce. U koptéry (MQX) mě překvapilo, kolik zábavy to nadělá a finanční náročnost je taky v klidu. Velké vrťasy sice udělají spoustu parády, ale trnout, že to spadne a bude to stát peníze a čas. To není pro mě. Já jen lítám a neopravuju nic a to mi vyhovuje. Přiznám se, že něco skládat, ladit a ladit... Prostě vyhovuje mi koupit něco hotového, třeba i bazar. V RC jsem začal loni s malým čtyřkanálem, od července mám MQX http://www.youtube.com/watch?v=bUTy-ANM ... Q1&index=1 a jak jsem psal, chtěl bych něco stabilnějšího, co něco uveze a do finále bych taky rád FPV.
Je mi jasné, že moje požadavky by splnilo něco za +- 15 litrů (bez kamery a nebo FPV), takže jen zatím sleduju, co je na trhu a nebo co si kdo složil.
Ananas dík za rozpočet :)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“