Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15_junior

Re: Viking 2-E a další modýlky

#151 Příspěvek od graup15_junior »

Pristavani na klapkach si chci naucit co nejdrive. Drive jsem to neresil pac gravitace mi letadla stahovala k zemi celkem zdatne. Za to Stork umi v metru preletet celou bubakov plochu. Uz jsem si i overil ze na tom nic neni. Takze pomalu polehounku. Jinak o vikendu jdu taky litat.... Mne to s tim Storkem zacalo kurva bavit :-)
graup15

#152 Příspěvek od graup15 »

No aby nezačalo, když máš mašinu která umí opravdu let vytěžit. To je odvěký problém:-) Kolikrát bych si chtěl pořídit nějakou polomaketu, ale nakonec mi to přejde,protože se těmto speciálům letovými vlastnostmi neblíží ani na kilometr.
A tak pořád zůstávám u oštěpů,co sice skutečné letadlo nepřipomínají ani kousek, ale zase opravdu umí létat.
Byl na vás (tebe a Jirku) moc pěkný pohled jak jste oba točili první jarní bubákovský stoupáček:-) Konečně máte mašinky co mně nejenom stačí sekundovat, ale i překonat. Z toho mám opravdu radost.
lipan

#153 Příspěvek od lipan »

Tak tady je jeden mistr
myslim oba dva
ja jen ,moc se tesim jak David bude přistavat s Wild Hornetem na klapkach :D :D :D :D

https://vimeo.com/47001212
ST
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od ST »

Tak novou baterku ( TURNIGY NANOTECH 2700mAH 4S 65 - 130C ) , mam na cestě a do konce týdne doma. Jsem zvědav, jak se ukáže s pohonem ve Vikingovi. Jen doufám, že Stevovi v NEU neujely zrovna u mýho motoru počty závitů. :lol: No nakonec mám ještě v zásobě tu RFM 17x13.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
M1
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od M1 »

...to bude dobrýýý Stando, ty těch 135 áček nakonec dáš, uvidíš :wink: :D
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od ST »

Mě pořád hlodá jestli jsem něco blbě nenastavil na reglu, ale základní nastavení jsem prošel s Daliborem minulou sobotu. Nastavení rozsahu, kdy regl má brzdit jsem dal na TX v END POINT SETING na TRAV 90 a další TRAV byl 100 . Pak jsem nastavil na reglu rozsah a pak dal na TX TRAV zase na 100. To že na těch 100 by měl ten regl naplno otevřít bylo taky definované. Tak mi pak někdo řekněte, že když jsem dal TRAV ze 100 na 140, tak mi ještě regl přidal z 100A na 110A.
RomanSadilek

#157 Příspěvek od RomanSadilek »

ST píše:Mě pořád hlodá jestli jsem něco blbě nenastavil na reglu, ale základní nastavení jsem prošel s Daliborem minulou sobotu. Nastavení rozsahu, kdy regl má brzdit jsem dal na TX v END POINT SETING na TRAV 90 a další TRAV byl 100 . Pak jsem nastavil na reglu rozsah a pak dal na TX TRAV zase na 100. To že na těch 100 by měl ten regl naplno otevřít bylo taky definované. Tak mi pak někdo řekněte, že když jsem dal TRAV ze 100 na 140, tak mi ještě regl přidal z 100A na 110A.

Na kartě reglu se přece nastavuje max a min rozsah plynu,
pokud je aktualni hodnota výchylky plynu větší, než nastavená maximalni na reglu, tak to přece nemuže ještě přidat.

Můžeš mi napsat doporučené nastavení reglu pro neu,
dal jsem timing 6stupnů,
startup speed plane middle,
startup power auto
rumcajs

#158 Příspěvek od rumcajs »

Tak dnes proběhl zálet Ceres - E a ikdyž to není Viking, dovolím si napsat pár dojmů..Vybavení je uvedeno v mém blogu. Na zálet jsem si pozval zkušeného modeláře a kamaráda....
Po zapojení akumulátorů, kontrola všech kormidel a uchopení za trup následovalo - dle Dalibora - jebnutí do luftu. Ceres krásně začal stoupat, jen bylo ještě potřeba trošku potlačit. Po nastoupání cca 200m vypnutí motoru, první zatáčka, dotrimování a pak?..... nádherné létání, neskutečné klouzání bez opadání, krásný zvuk při průletu, proti větru zkouška butterfly a Ceres téměř zastavil. Bál jsem se barevného provedení, jak bude model viditelný. Dnes na modré obloze zatím spokojenost, uvidíme ve větší výšce. Následovalo 6x vystoupání, poletání a přistání.
Data z regulátoru : max.62 A, 1,311W, do pohonných baterii 986mA. Stoupání pro mě dostačující, zjistím až po zapojení varia.
Závěrem děkuji graup15 za info a rady při stavbě, pro ST : Stando ničeho se neboj, tyhle érá létají nádherně, a pro všechny kdo váhají... jděte do toho... nádherné létání ( jen ty ruce :( )
Přílohy
Ceres-E.JPG
Ceres E.JPG
ST
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od ST »

No taky mi to hlava nebere. Třeba je ten regl nějakej divnej, ale jak říkal Dalibor, první to tam jak to půjde jebnu ( do luftu ) :lol: a pak se uvidí.

Jinak, timing - 6 st. ; startup speed plane - fast ; startup power mám taky auto.

Jinak jak jsem psal, na TX v END POINT SETING na TRAV 90 a druhý TRAV byl 100. Ta TX mám plyn na 3poloh přepínači 1 off /2 speed1/3 speed2. Na reglu jsem nastavil při přepínači na 1/off Stop, a při přepínači 3/speed2 mám Full Speed. Pak jsem vrátil TRAV na 100.
Naposledy upravil(a) ST dne stř 06.03.2013 17:25, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od ST »

Rumcajsi, velká gratulace. Já to nevidím nijak pozitivně. U nás je sice jakž takž ale přez týden se neurvu a o víkendu se to má pokazit. Takže Viking leží v obalech. :(
graup15

#161 Příspěvek od graup15 »

Stando jestli sleduješ sekci větroně,tak se rosničce Pepinovi povedla předpověď termiky. Lítal jsem jako vůl hodinu po obloze a ani prd.Max tak knipl termika :-)
Bylo trošku znát,že v různých vrstvách model letí trošku odlišně, ale to je tak vše.
Naprostá tragedie :-) Holt každý den není svátek .
Jinak gratulace k záletu cerese.
PS..ono to na první pohled vypadá,že tyhle modely nepadají a letí a letí, ale padají :-) :-) Výhoda je,že daleko doletí bez tragické ztráty výšky.
M1
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od M1 »

...tak velkááá gratulace k úspěšnému záletu rumcajsi :wink: . Já byl dneska taky, necelou hodinu a půl ve vzduchu a vytočil jsem si s váriem letošní první termickou bublinu, nejhorší ovšem byla ta příjezdová rozbahněná cesta, chvílema jsem si myslel, že už tam zůstanu s autem nadobro :mrgreen:, jo a samozřejmě krtek :mrgreen: :lol:
Přílohy
20130306_141032.jpg
20130306_131217.jpg
20130306_141938.jpg
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Robinsson

#163 Příspěvek od Robinsson »

Na tom ceresu jsou to nějaké nálepky nebo co to je přes ty nápisy? Jinak nádherný éro. A safra už mě pěkně štvete já chci taky něco. Doufám, že se rychle nadchnete pro nějaký jiný brus a začnete prodávat :D
rumcajs

#164 Příspěvek od rumcajs »

kdepak, žádné nálepky.... jsou nastříkané proužky bílou barvou a tvoří to nápis... pošlu ti fotku detailu. Ale jak to dělají, to je záhada.. vše krásně rovné, přesné....ten nápis je hodně povedený
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od Milan Nes »

omlouvám se trochu OT ale mám dotaz

vydrží rozumně AWG 14 nějakých 80-90A pulzně nebo musím sehnat AWG 10 ?
konektory budou MPJ 5,5 o ty se ani v nejmenším nebojím

díky moc

Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“