T-rex 450 Pro - zkušenosti III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sváťa

Re: T-rex 450 Pro - zkušenosti

#496 Příspěvek od Sváťa »

PLS o radu.
Potřebuji vyměnit gumové vymezovací těsnění do centrálního kusu rotorové hlavy na příčnou hřídel pro T-Rex 450Pro (mám Tarot 450Pro).
V manuálu není označení součástky - je tam uvedeno jen Damper Rudder (rozměry jsou bohužel nečitelné).

Našel jsem třeba tohle, ale netuším je-li to ono - popisek na e-shopu nic moc... :)
http://www.oomodel.com/v2-new-damper-ru ... 60924.html

Je to ono, případně doporučíte, kde koupit???
Díky... :)
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
jirakus

#497 Příspěvek od jirakus »

http://shop.align.com.tw/partfinder.php ... vgss04hbo0

Tady na stránce najdi ten díl pokud je to stejná hlava-máš tam t rex 450 pro v2, klikneš na číslo dílu,objeví se detail s číslem a podle toho vyhledáš na netu v nějakém obchodě. Záleží jaká je to konkrétně hlava,když půjdeš na stránce jakoby zpět na výběr heli,nabízí to jiné verze.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Sváťa

#498 Příspěvek od Sváťa »

Perfektní odkaz na veškeré náhradní díly - tohle myslím ocení spoustu lidí... :)
Díky moc... :)
Spektrum DX8 + Phoenix
Sváťa

#499 Příspěvek od Sváťa »

Vyměnil jsem hlavní i příčnou hřídel a ta dělená ložiska v pádlové verzi.
Po sestavení a prvním zavisení se heli ve visu jakoby v pravidelných intervalech nepatrně zavrtí - je to vidět na lyžinách - jakoby vykteslovaly kruh - cca. 0,5cm. Dvě vteřinky nic, pak "zavrtění" a zese nic...
Stopa listů sedí a tak mě napadají jen ložiska v grypech - už jsem je objednal, ale raději se ptám, jestli vás nenapadne i něco jiného...
Spektrum DX8 + Phoenix
Kenny McCormick

#500 Příspěvek od Kenny McCormick »

potenciometer na serve cykliky

nezapinaj motor a na stole si pomalicky prechadzaj drahu kniplu plynu/kolektivu, hlavne v polohe ked vrtulnik visi, ci nebude kmitat niektora paka na serve cykliky. Niekedy len tak prekmitne
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Sváťa

#501 Příspěvek od Sváťa »

Kenny McCormick píše:potenciometer na serve cykliky

Zkoušel jsem dráhu projíždět rychleji i velmi pomalu, ale viditelně se servo nikde ani jen nepatrně netrhne.

Ale jinak máš pravdu, to "zavrtění" heli je vlastně stejné, jako když mě prosila serva Blade mCPx-ka o vyčištění - jen jsem si to tak nějak nedal do souvislostí.

Uvidím, jestli se to viditelně neprojeví později - případně je jiná možnost, jak potenciometry serv otestovat?
Spektrum DX8 + Phoenix
petrct
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od petrct »

KOUPIT nebo půjčit SERVOTESTER a nechat je chvilku projíždet z krajní polohy do krajní polohy :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
horpak

#503 Příspěvek od horpak »

Mě taky, když mi vypovědělo servo, tak na prázdno se zdálo ok, až pod zatížením, v určité poloze, začlo cukat...
jirakus

#504 Příspěvek od jirakus »

Ahoj, jaké rotorové listy byste doporučili pro verzi DFC, pro klidné maketové realistické poletování? Přijde mi to dost splašené,otupil jsem to na křivkách,výchylkách,v nastavení 3Gx,a chtěl bych zkusit nějaké měkké listy.
Align 325 plastové-černo žluté? cena 360,-
Align 325 dřevěné? cena 350,-
neznačkové 325 dřevěné? cena 100,-
Nevím jestli je na to DFC můžu dát.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
petrct
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od petrct »

můžeš dát v podstatě jaké koliv, u mne jak jsem začínal, tak vyhrály ty černéžluté plastaky snesli i několik havárek a vyhodil jsem je až byli lítáním tak prohnuté že mněly 2 stopy. dřevěné trochu škrtneš a konec. Samo DFC hlava je určena pro 3d a ostřejší reakce. Mněl jsi tam dát padlovku a na pádla závažíčka nastavit tak 20% expa a uvidíš jaký to bude beránek :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od OPR »

jirakus píše:Ahoj, jaké rotorové listy byste doporučili pro verzi DFC, pro klidné maketové realistické poletování? Přijde mi to dost splašené,otupil jsem to na křivkách,výchylkách,v nastavení 3Gx,a chtěl bych zkusit nějaké měkké listy.
Align 325 plastové-černo žluté? cena 360,-
Align 325 dřevěné? cena 350,-
neznačkové 325 dřevěné? cena 100,-
Nevím jestli je na to DFC můžu dát.

MS Composit, bílé lamináty.
Kardam

#507 Příspěvek od Kardam »

Tak mám takový delikátní problémek. Stalo se mi při lítání, že se mi při piruetě vrtulník zůstal točit a musel jsem přistát autorotací. Nastěstí bez škody. Vrtulník jsem pak roztočil v ruce, vibrace minimální a gyro drželo jak má. Zatahal jsem za táhlo smykátka a šlo krásně z lehka, takže jsem šel zase do vzduchu s tím, že to byla asi náhoda :) Vylítal jsem baterku a pul a stalo se to zase. Tentokrát když jsem dělal pomalejší piruetu. Šlo to dorovnávat, ale z těžka a nakonec jsem zase přistál autorotací bez škody. Gyro samozřejmě zase drží :) Říkám si, že když to šlo dorovnávat, tak servo fungovalo.
Mám gyro GP790 a servo DS425 nalítáno 10 letu. Servo jsem rozebral, převody byly v pořádku, tak jsem je vyčisti a namazal a projel servo na servo testru a chodí dobře. Smykátko chodí krásně a ložiska ve vrtulce taky. Takže mě napadá jen Gyro GP790. Nebo to pořád může být i servem?
Prosím o radu.
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380
Stanly

#508 Příspěvek od Stanly »

Kardam píše:Tak mám takový delikátní problémek. Stalo se mi při lítání, že se mi při piruetě vrtulník zůstal točit a musel jsem přistát autorotací. Nastěstí bez škody. Vrtulník jsem pak roztočil v ruce, vibrace minimální a gyro drželo jak má. Zatahal jsem za táhlo smykátka a šlo krásně z lehka, takže jsem šel zase do vzduchu s tím, že to byla asi náhoda :) Vylítal jsem baterku a pul a stalo se to zase. Tentokrát když jsem dělal pomalejší piruetu. Šlo to dorovnávat, ale z těžka a nakonec jsem zase přistál autorotací bez škody. Gyro samozřejmě zase drží :) Říkám si, že když to šlo dorovnávat, tak servo fungovalo.
Mám gyro GP790 a servo DS425 nalítáno 10 letu. Servo jsem rozebral, převody byly v pořádku, tak jsem je vyčisti a namazal a projel servo na servo testru a chodí dobře. Smykátko chodí krásně a ložiska ve vrtulce taky. Takže mě napadá jen Gyro GP790. Nebo to pořád může být i servem?
Prosím o radu.

Toto se mi stalo když mi začalo odcházet servo na vrtulce po výměně bez problému.(myslím si že se přidíral motorek, ale nevím jistě)
Naposledy upravil(a) Stanly dne pon 15.04.2013 8:36, celkem upraveno 1 x.
Kardam

#509 Příspěvek od Kardam »

Hmm, to odchází docela brzo. Tak alespoň, že to není gyro. Myslíš, že ho mám ještě zkusit, když jsem ho vyčistil a namazal, jestli už nebude dělat dobrotu?
T-Rex 550, Logo 550 SE, KDS Agile 5.5, Goblin 700, KDS Chase, Goblin 380
Stanly

#510 Příspěvek od Stanly »

No zaleží jak moc si vážíš vrtulníku, ale asi bych ho vyměnil a maximálně budeš mít jedno servo do náhrady, ale vždy se ti při tomto problému nemusí podařit přistát bez poškození.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“