Minicorado
-
petrajksner
Re: Minicorado
Krásná práce, tohle se mi moc líbí z 60m vytočit 350m tomu řikám pokoukání.
creagel píše:A co ty? Nakonec ho mit nebudes? Ja jsem ted za nej strasne rad. Je to prcek, vsude se vejde, na litani nepotrebuje moc velkou plochu a start/pristani lze uskutecnit na jakemkoliv pidi plackuA hlavne - lita bozsky.
Nene...už ne. Vzpomínám na něj rád, ale mám hromadu jiných plánů.
Jo a já nepotřebuju na lítání velkou plochu, i když Corado je unikát...s tím jde opravdu naprosto všude.Jo a lítal jsem s ním i v 15m/s...a šlo to:-):-)
Budou nějaké fotky ze stavby? Taky by mi teď mělo Corado přijít, tak bych se rád inspiroval u zkušenějších...
Jsem zvedavy, co tam Dalibor vymysli za zlepsovaky. Kdybych mel nejaky trup s motylem, ktery muzu pitvat, tak jeste vymyslim, jak kompletne schovat tahla motyla do trupu - ale bez dukladnyho vyzkouseni na to nemam nervy (rezat do trupu s tim, ze to nemusi vyjit). Ale jinak uz nevim, co vic zlepsit. Kridla nacvakavaci, kridelkova tahla vnitrkem, uklizeno v trupu,...
Nemáte někdo v hlavě (případně možnost změřit), kolik prostoru je pod krytkou klapky? Mám 12mm serva a páka musí koukat cca 3mm nad servo, aby to dalo potřebných 11mm výchylku na plné brzdy. Vejde se těch 15mm pod krytku, nebo budu muset řezat (případně oželet plnou výchylku brzd)? Díky
RedAce píše:Nemáte někdo v hlavě (případně možnost změřit), kolik prostoru je pod krytkou klapky? Mám 12mm serva a páka musí koukat cca 3mm nad servo, aby to dalo potřebných 11mm výchylku na plné brzdy. Vejde se těch 15mm pod krytku, nebo budu muset řezat (případně oželet plnou výchylku brzd)? Díky
14,3 mm od náběžky, 11,7 mm od odtokovky
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Dík moc...to bude boj o desetinky :-/
Ahoj chlapi!!! Po čase prolejzám diskuzi.
Dnes jsem si konečně doopravil Corado. Vloni jsem si šlápnul na trup, tak jsem potřeboval vyměnit za nový. Půl roku to trvalo, než jsem se odhodlal, a pak to bylo hotový za dva dny.
Dnes jsem s tím i lítal v tom větru. Odpoledne to nosilo, večer mi zas byla zima...
To "Creagel": Koukal jsem, žes opravdu nedostal přijímač pod konektor. Já ho tam dostanu a mezi přijímačem a konektorem mám ještě 8mm místo. Samozřejmě, přijímač je strčený ještě asi 3cm za konektor, takže je v trupu hafo místa.
Viz foto...
To: "graup15": Budeš dělat další Corado? To seš dobrej. Mě se vždycky do stejnýho letadla dvakrát nechce.
Ale bude mě zajímat nastavení na Futabě. Doufám, že se pak podělíš...
Jinak i tvé další nápady u Coráda by mě zajímaly. Mě teda už došly.
Mám schovaný všechny táhla, křídlo s MPX konektorem "na tvrdo" -jen nasadit křídlo a lítat.
Možná tenčí serva do motýla, taky třeba "nový" pohon...
Ale stejně je to parádní polítání za barákem.

Dnes jsem si konečně doopravil Corado. Vloni jsem si šlápnul na trup, tak jsem potřeboval vyměnit za nový. Půl roku to trvalo, než jsem se odhodlal, a pak to bylo hotový za dva dny.
To "Creagel": Koukal jsem, žes opravdu nedostal přijímač pod konektor. Já ho tam dostanu a mezi přijímačem a konektorem mám ještě 8mm místo. Samozřejmě, přijímač je strčený ještě asi 3cm za konektor, takže je v trupu hafo místa.
To: "graup15": Budeš dělat další Corado? To seš dobrej. Mě se vždycky do stejnýho letadla dvakrát nechce.
Ale stejně je to parádní polítání za barákem.
Naposledy upravil(a) J-F dne ned 21.04.2013 20:35, celkem upraveno 1 x.
já to řešil tak, že přijímač byl za konektorem, byla to gynda ale povedlo se, a to sem předtím ještě měl serva 
jinak corado je super letadlo, občas se mi po něm stejská
jinak corado je super letadlo, občas se mi po něm stejská
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Pekny - ja uz od ledna "vymenuju" servo v energicovi 
Ja prave nechtel, aby konektor z trupu trcel - znam se, byla by to otazka casu kdy ho urvu. Navic jsem jej na kridle dal co nejvic dozadu, abych mohl soupat aku libovolne (pokud bych menil za ostrejsi pohon). Ale prezbrojovat nebudu - to GSko uplne vyhovuje a myslim, ze za malo penez (a hlavne vahy) udela more muziky.
Ja prave nechtel, aby konektor z trupu trcel - znam se, byla by to otazka casu kdy ho urvu. Navic jsem jej na kridle dal co nejvic dozadu, abych mohl soupat aku libovolne (pokud bych menil za ostrejsi pohon). Ale prezbrojovat nebudu - to GSko uplne vyhovuje a myslim, ze za malo penez (a hlavne vahy) udela more muziky.
Jo,jo. Taky mám přijímač strčený hóóóódně dozadu. A toho místa v trupu!
S baterkou si můžu dělat co chci. A těžiště zkoušet libovolně.
Co se týká lítání, tak dneska v tom větru se mi akorát nedařilo přistát. Za tím lesem se to tak mlelo...
To "creagel": Pokud to máš s těžištěm dobrý, tak to je v poho. Jinak ten MPX konektor když přečuhuje, tak to fakt nevadí, i do futrálu v pohodě... Taky experimentovat s Coradem nehodlám. Jsem spokojený s tím, co mám.
Co se týká lítání, tak dneska v tom větru se mi akorát nedařilo přistát. Za tím lesem se to tak mlelo...
To "creagel": Pokud to máš s těžištěm dobrý, tak to je v poho. Jinak ten MPX konektor když přečuhuje, tak to fakt nevadí, i do futrálu v pohodě... Taky experimentovat s Coradem nehodlám. Jsem spokojený s tím, co mám.
Tim ze jsem predelal MPX v trupu na sroubky, tak vubec zadny problem za nej dostat jakykoliv prijimac. Nemusel jsem soupat prijimac hodne dozadu - je hned za tim MPX konektorem. Teziste vyslo paradne, muzu jit jak za zadni hranici (coz rozhodne zkouset nebudu), tak muzu na predni hranici (to jsem zkousel, ale mne se lepe leta s tim tezistem vzadu).
Mit tak jeste cas to kazdy den prohanet - ale to prijde. Ted jsem zacal ladit diff motyla - by me zajimalo, jestli existuje jakykoliv radio, ktery to umi nastavit parametrem primo u motyla, nebo si clovek vzdy musi pomahat DR nebo free mixy. Pritom co by jim to (vyrobcum) udelalo, mit tam stejny parametr, jako je u kridylek
Jeste chapu vyrobce s historii, ale proc to tam nemaji ani Jetaci 
Mit tak jeste cas to kazdy den prohanet - ale to prijde. Ted jsem zacal ladit diff motyla - by me zajimalo, jestli existuje jakykoliv radio, ktery to umi nastavit parametrem primo u motyla, nebo si clovek vzdy musi pomahat DR nebo free mixy. Pritom co by jim to (vyrobcum) udelalo, mit tam stejny parametr, jako je u kridylek
-
warhawk
- Kontaktovat uživatele:
Já si s motýlem taky ještě hraji, Mám seřízený perfektně kluz pro všechny letové režimy (motor, termika, normal) Křidélka také chodí ale u toho motýla se mi nedaří dělat ploché zatáčky. Na výchylku motýla reaguje "divně", nejvíce tak, že se model jakoby při směrovce nahrbí, zpomalí a zbytečně ztrácí výšku.
Jako není to katastrofa, lítám zatím bez dalších mixů, nicméně vím, že to jde "lépe".
Nějaké tipy jak postupovat při seřízení motýla ?
Jako není to katastrofa, lítám zatím bez dalších mixů, nicméně vím, že to jde "lépe".
warhawk píše:Já si s motýlem taky ještě hraji, Mám seřízený perfektně kluz pro všechny letové režimy (motor, termika, normal) Křidélka také chodí ale u toho motýla se mi nedaří dělat ploché zatáčky. Na výchylku motýla reaguje "divně", nejvíce tak, že se model jakoby při směrovce nahrbí, zpomalí a zbytečně ztrácí výšku.
Diferenciace motyla
http://lomcovak.cz/wp_cze/f3b/2012/12/d ... i-v-dc-16/
Jen nechapu, proc to delat takhle mixama. Moje MC-32 to resi podobne pres uvedeny mix. Je to trochu nahouby. Vyladil jsem si vychylky motyla tak, aby vse chodilo az na mechanicke dorazy. Pak jsem zacal ladit ten mix. Jenze o to, co snizim vychylku jedne klapky se automaticky zvysi vychylka druhe klapky. Takze opet do zakladniho nastaveni serva, zmensit vychylky o to, co to navysi tenhle mix a znova ladit a ladit a ladit. Proste na ....
Nevim jak ostatni vyroci, ale snazil jsem se to vysvetlit lidem od graupnera a takovyhle nastaveni jim pripada ok
creagel píše:Mit tak jeste cas to kazdy den prohanet - ale to prijde. Ted jsem zacal ladit diff motyla - by me zajimalo, jestli existuje jakykoliv radio, ktery to umi nastavit parametrem primo u motyla, nebo si clovek vzdy musi pomahat DR nebo free mixy. Pritom co by jim to (vyrobcum) udelalo, mit tam stejny parametr, jako je u kridylekJeste chapu vyrobce s historii, ale proc to tam nemaji ani Jetaci
Mozna proto, ze to neni stejna funkce jako diferenciace kridelek
ATV jsou na zakladni nastaveni konkretniho serva, DR na nastaveni vychylek vyskovky/smerovky a tema volnyma mixama pak jen doladis pomery vychylek u smerovky. Popravde, mnoho uspesnych F3X pilotu nema o tehle "tresince na dortu" ani tuseni, tak se neni co divit, z to v menu radia nenajdes
Pokud jde nejaka funkce "na doraz" (draha serva je delsi nez chod kormidla) tak je potreba pouzit v nastaveni daneho serva "koncovy bod" (v menu radii se to jmenuje ruzne), tedy misto, za ktere uz servo nejde. Je mozne, ze pri ladeni dalsich mixu muze nastat situace, kdy budu hybat pakou a servo se uz nepohne ( protoze je na "koncovem bodu") ale vetsinou jde o poslednich par mm drahy kniplu, takze to nijak moc nevadi.