Tak se podivej do toho manualu, jak casto mas ty loziska v hlave menit
Uťahovací moment gripov
Re: Uťahovací moment gripov
Vrtulnik ma za sebou 150 letu
Ja jsem se teda docela podivil a samozrejme to nedodrzuju, ale neni to zrovna krasny cislo 
Som si nevsimol ze by take veci boli v manuale udavane az teraza ked som sa na to zameral.Je tam ze po 20 letoch inspekcia alebo vymena.Potom tych 150 letov je celkom nad limit uz
Taka mala technicka otazocka.Skusal som vybrat tie radialy, ale ani sa nehnu.Teplovzdusnu pistol ani elektricku platnicku nemam.Napada ma ze dat na plynovy sporak panvicu a tu zohriat a na to hodit ten grip?
Este nejake napady ako to povolit? Dakujem 
Taka mala technicka otazocka.Skusal som vybrat tie radialy, ale ani sa nehnu.Teplovzdusnu pistol ani elektricku platnicku nemam.Napada ma ze dat na plynovy sporak panvicu a tu zohriat a na to hodit ten grip?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Nevím možná se pletu, ale divil bych se kyby to někdo bylo napsané.
Btw, když dáš kvalitní ložiska kamkoliv, a vrtulník bude bez vibrací a složen tak jak by se mělo postupovat, není důvod aby ta ložiska tam nedržela roky / stovky letových hodin.
Btw, když dáš kvalitní ložiska kamkoliv, a vrtulník bude bez vibrací a složen tak jak by se mělo postupovat, není důvod aby ta ložiska tam nedržela roky / stovky letových hodin.
Align to ted asi uz udava. Ja mam u tehle lozisek v manualu dokonce striktne napsano, po 30ti letech (ne rocich, ale startech) vymenit
Samozreme se tim nehodlam ridit, protoze se to urcite neda odhadovat takhle z patra, nikdo nevi v jakych podminkach letam, jake letovy cas travim ve vzduchu, jak moc zatezuju hlavu (na vrtulniku
) atd... Ale kontrolovat je to potreba a pokud manual pro nejakou svoji pojistku rika 30 letu nebo 20 a kontrola, pak je 150 letu slusna porce, kde uz by si to treba i tu vymenu zaslouzilo. Samozrejme pokud pouzivas treba kvalitni japonska loziska, pak se ty casy zmeni a ta loziska treba preziji ten vrtulnik, ale align tak kvalitni material nedodava.
Trochu se obavam, ze tomu je dnes u vetsiny veci takto schvalne, aby byl odbyt nahradnich dilu, ne proto, ze by to lepe neumeli udelat...
Trochu se obavam, ze tomu je dnes u vetsiny veci takto schvalne, aby byl odbyt nahradnich dilu, ne proto, ze by to lepe neumeli udelat...
Tak naobjednaval som si cez ebay z HK rozne druhy lozisk,povymienam to to aj na inych miestam.Do buducna by som tam dal aj tie kvalitne japonske.Nejaky dobry link kde maju tie japanese by si mi prosim Ta vedel dat?
jeste by mohla byt i spatna klec u axialu.
ja kupuji na rc-loziska maji tam AVID a Niko Power
ja kupuji na rc-loziska maji tam AVID a Niko Power
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
Ložiska zásadně na www.tobex.cz.
Takze vsetkym, ktori mi poradili dakujem velmi pekne
Dal som tam komplet nove loziska ako radialy tak aj axialy.Zohrial som si gripy na panvici a stare loziska pekne isli von.Este za horuca som tam pekne vsunul na doraz nove.Vsetko dosledne podla manualu poskladal a sroby dotiahol na doraz.Vysledok: gripy sa hybu pekne hladucko