WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#196 Příspěvek od Cibulka_J »

Mám 5ti kanálový rádio a klapky funfujou tak, že můžeš obě křidýlka sklopit dolů - jaklo brzdu. Přitom jde ale ještě pořád řídit - je to pecka na přistání, prostě si naletíš, klesneš, zabrzdíš, dosedneš - na daleko menším prostoru.

H.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od Nakadah »

Cibulka_J> tak a ted jeste dodelat LED osvetleni pro litani v noci :D protoze koukam ze si WH poradne vytunil. Ale ty klapky jsou fajn vec, protoze na pristani k noze to chce mit malou vysku, jinak sem diky te dobre klouzavosti co WH ma obvykle dlouhy. Zkus jeste padovku na plne klapky :) Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od Cibulka_J »

No ven se s tím jen tak asi nedostanu... Dneska jsem byl proletět svýho novýho akrobata, poprvý, v noci jsem ho dochystal, tak jsem ráno čekal, až se rozední... :-) Nic moc počasí, navíc jsem s tím praštil, teď dolepuju... A trimovat si něco v tomhle větru je teda dost blbost... :-)

H.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od Nakadah »

:D :D :D :D snad to poskozeni neni vazny, holt zalitavat ve vetru se nevyplaci nekdy :) Nak
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od Blurcak »

No muj prvni pokus dopad takhle

http://members.chello.cz/blurcak/6.jpg

Vetrorychlomer nemam ale rychlost byla takova ze na full plyn s cerstvym packem wilda pomalinku coufal
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od Nakadah »

Chmm pekne. To ja to po nepodarenem premetu otocil na zada, uz sem to nevybral a vitr me smetl na zem. Naraz sel na spici trupu lehce z boku, takze se ohnul a na vnejsi strane popraskal (opraveno PUR lepidlem).

Ono WH neni moc na litani do vetru, ma maly plosny zatizeni a vitr s nim dost clouma.

Ale zitra zkusim pokus s jogurtovkou GWS 6x5" :D jak to poleti, chtel sem zkusit ze srandy 3listou Master Airscrew, ale v krame zadny vhodny rozmer nebyl.
Kdyz uz sem byl v krame pro detonacni palivo (chci zitra po x-letech rozjet MK17 :D) tak sem si vzal i jinou vrtuli na WH. Mam odzkouseny original, k tomu 6x3 a 6x4 od Master Airscrew a ted me zajima jak to bude litat s jinym tvarem a stoupanim vrtule. Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od Nakadah »

Tak sem akorat dolital 3 baterky a utekl pred destem. Zkousel sem teda vrtuli GWS 6x5". Je to teda uz celkem velke stoupani a vzrostla i spotreba (zatim sem odber nemeril) a pokud sem lital ostreji tak letovy cas klesl na 7minut. S litanim na pul plynu sem lital nejakych 13minut do vypnuti motoru.
Na zemi ma ta vrtule na plny plyn zvlastni zvuk :D asi uz se odtrhavaji proudnice. Pro start to chce mit tak 50-60% plynu a hodit. Jak uz ma trosku rychlost tak se chyne i plny plyn. Kdyz sem zkousel start na plny plyn, tak to chvilku trvalo nez nabral rychlost. Ale pak to lita velice svizne :wink:
Jinak sem si udelal celkem 5 zaznamu zvuku modelu na pruletu kolem me, v maximalnim vykonu na vodorovnem letu. Vystrihal sem prulety a pomoci WAVEosSCOPE 1.9 sem si nameril rychlosti od 76kmh po maximum 102kmh (+-5kmh). Lital sem ve vetru 1-5ms (odhahem). Lysa hlasila tech 5ms a me obcas vanul jen slaby vetrik. WH asi bez vetru tech 75-80kmh lita, s vetrem v zadech to vytahnul pres 100kmh :) Nak

Edit. tak MIG480 s vrtuli GWS 6x5" na zemi bere 12,5A
Naposledy upravil(a) Nakadah dne ned 02.12.2007 21:05, celkem upraveno 1 x.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Nakadah píše:Jinak sem si udelal celkem 5 zaznamu zvuku modelu na pruletu kolem me, v maximalnim vykonu na vodorovnem letu. Vystrihal sem prulety a pomoci WAVEosSCOPE 1.9 sem si nameril rychlosti od 76kmh po maximum 102kmh (+-5kmh). Lital sem ve vetru 1-5ms (odhahem). Lysa hlasila tech 5ms a me obcas vanul jen slaby vetrik. WH asi bez vetru tech 75-80kmh lita, s vetrem v zadech to vytahnul pres 100kmh :) Nak
Nechci nic říkat, ale tomu teda nevěřím. Zdá se mi to být šíleně moc na to letadýlko. Já vim, že doplerův jev je neomylný, ale.... Schválně slepím F-15 a musím změřit jakej fičák to bude.
Neohýbají se ti trošku křídla?
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od Nakadah »

No me taky :) ale kolem me profici dycky celkem rychle, ale je to jen subektivni dojem ze. Nahral sem to MP3 prehavacem ktery se mi houpal na krku a pak v tom programu sem to i spravne analyzoval podle navodu. Nejmin to ukazalo 75 a nejvic tech 102, samozrejme rozptyl +-5km/h.
Kridla se neohybaji, ale abych to udrzel v takove rychlosti ve vodorovnem letu, tak to musim celkem dost potlacit. Proste lita svizne :) Nak

Edit. jen tak pro zajimavost dve vybrane nahravky pruletu:
http://83.208.59.206/files/speed2.zip 86,21km/h (+-3,32km/h)
http://83.208.59.206/files/speed3.zip 104,8km/h (+-3,38kmh)
t = +7°C
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od vitousek »

Nakadah píše:No me taky :) ale kolem me profici dycky celkem rychle, ale je to jen subektivni dojem ze. Nahral sem to MP3 prehavacem ktery se mi houpal na krku a pak v tom programu sem to i spravne analyzoval podle navodu. Nejmin to ukazalo 75 a nejvic tech 102, samozrejme rozptyl +-5km/h.
Kridla se neohybaji, ale abych to udrzel v takove rychlosti ve vodorovnem letu, tak to musim celkem dost potlacit. Proste lita svizne :) Nak

Edit. jen tak pro zajimavost dve vybrane nahravky pruletu:
http://83.208.59.206/files/speed2.zip 86,21km/h (+-3,32km/h)
http://83.208.59.206/files/speed3.zip 104,8km/h (+-3,38kmh)
t = +7°C

Nejsem sice majitelem WH , ale EasyStara. Křidélka sem si dodělal také - letový komfort je o 100 % lepší.
Rychlost cca 80 km/h , navíc ve vodorovném letu je velmi nadhodnocená. S EasyStarem sem se dostal na max. rychlost okolo 60 km/h a to bylo kolmo k zemi ( měřeno Alti 2 ).

Detaily jsou na www.mkchlumec.cz

P.S. Kolik Ti Tvůj WH váží ?
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od Cibulka_J »

Ahoj Vitouši,

koukám, že jsi si udělal na ES klapky - jak se to chová, když je vyklápíš nahoru? Předělal jsem si stejně WH, vyklápím je ale dolu a ještě jsem to nezkoušel, nebylo na to počasí...

Díky, Honza
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od vitousek »

Testoval sem je nahoru i dolů. Dolů je lze použít do termiky jako zakřivení odtokové hrany ( pozor , s rozumem ). Vyklopená nahoru jsou jako brzdy mnohem lepší. Je ale pravdou , že se ES stanu trochu vratký - ale stále řiditelný. Mám ještě mix " klapky-výškovka " - natrimováno potlačení. Model sklopí čumák dolů ale nezrychluje . Nicméně brzdy opravdu nejsou potřeba - dá se přistávat do ruky viz. http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Po_soutezi.htm 8)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Nakadah »

Vitousek> vazi komplet 680g. Nak
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od vitousek »

Nakadah píše:Vitousek> vazi komplet 680g. Nak

Můj EasyStar váží s 3S1 konion 1100 cca 700g. Vzhledem k prakticky stejnému letadlu i stejné hmotnosti se určitě někde ve Tvém měření stala chyba. Neumím si jinak představit , že stejné letadlo při téměř střemhlavém sestupu letí o cca 20-40 km/h pomaleji , než " totéž " letadlo ve vodorovném letu. ( 100 km/h je cca 27 m/s - to je na hot-liner)
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od Cibulka_J »

No moje zkušenost je taková, že pokud chci hladce přistát, je Wilík docela rychlej. Zatím mám teda nastaveno dolů a otestuju a uvidím. Chci s tím brzdit v malejch výškách na přistání.

Honza
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“