Futaba T14SG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
rodzr

Re: Futaba T14SG

#736 Příspěvek od rodzr »

romik píše:Tak mě to včera lehce vyplašilo, abych kvůli baterce a kurvítku za pár korun přišel o 4m polomaketu větroně, nebo 600vrtulník. Dal jsem si panáka, vzal k ruce hasicí přístroj, odpájel kurvítko, přepájel kabliky a je klid. Radio T14SG a červená lipolka. Jinak čekám na life z HK, tak snad to moje pájení 14dní vydrží.....

...noo, jako nadsázka dobrý....ty nelítáš ve vrtulníku LiPO? nebo přejdeš na Nixx???
...ale jde mi o tohle - poslední dobou se " kurvítko " skloňuje ve všech pádech, ale nikde o tomto kurvítku žádné podrobnosti. Vždyť to někdo musí vyrábět, musí to mít technickou specifikaci, někdo to k těm baterkám přidělá atd. Domnívám se, že samozřejmě nejvíc informací by mělo být v návodu k vysílačce, protože accu JE součástí dodávky výhradního dovozce...Přeci dobrovolně nebudem měnit draze zaplacené accu za jiné a ještě riskovat argument - měl jste tam origo vybavení? tak vyfič...
Myslím, že pokud by se prokázala nevhodná funkce " kurvítka " bylo by k vítězství o kousek blíž
sramy
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od sramy »

A to neřešíte rozdíl napětí?
Mezi Lipol a LiFe?
:?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
kinesra

#738 Příspěvek od kinesra »

To: rodzr - To jakože budeme čekat s originální roobe kurvítkem, až někdo za rozbije další letadlo za dalších 40kk ????? :? :roll: A pak podáme hromadnou žalobu????
romik

#739 Příspěvek od romik »

Lipolky miluju, ale řešíme tedy červenou lipolku v T14SG s kurvítkem.
http://www.pina.cz/2013/05/25/pozor-na- ... g-a-t14sg/
Pro mě za mě si jí tam kdo chcete klidně nechte :-) Já kurvítko vyndal a nabíjet budu externě.....
AR1
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od AR1 »

V T12 se mi od počátku nedařilo rozhýbat původní Nixx...Tak jsem zakoupil 2S lipo 2200 z HC, odpájel silový konektory, dal servo kabel s koncovkou a jedu jen na ně, už několik let. Dobíjím samozřejmě externě, ale tyhle 2S lipo používám na palubní síť, na zápalko, takže mám vždy nějaké tyhle lipolky u sebe nabité..Nevýhodou je vyndavání baterií, velkou výhodou naprostá nezávislot na jedněch původních nikláčích...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od Dejfak »

Tak se mi dostala taky do rukou.
Trochu mě sklamalo provedení a páky.
Jinak nikdy jsem Futabu neprogramoval. Po 2hodinách jsem se v logice zorientoval a je to docela příjemné. Některé funkce jsou oproti Auroře jiné. Ale jinak pohoda. Rádio je s NiMh takže žádný problém. Displej je tedy hrozně malinkej a je tam všechno nahnácaný.
Snad se s rádiem bude majiteli dobře létat.
Ale tak jak jsem po něm toužil, tak mě tedy moc neoslovilo.
Spodek neni gumovej a klouže. Co je super tak vybrace.
Ale pro mě je tam pořád dost mínusů také ohledně 8ch přijímače s telemetrií a BUS bych řešit nechtěl. Teď se do mě asi pustíte :)
Ale počkám raději jak bude vypadat Aurora 9x a pak se uvidí.
Nadruhou stranu je Futaba určitě spolehlivjejší jak Hitec.
Ale snad se kluci s faceliftem Aurory zlepší i v té spolehlivosti.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
walter2

#742 Příspěvek od walter2 »

Jak rychlý přenos telemetrie se Vám podařilo prakticky dosáhnout? Při testu, když odpojím přijímač od napájení , mi vysílač cca 1-1,5 sekundy vesele hlásí plně napětí Rx aku i plný signál telemetrie. Frekvenci přenosu telemetrie jsem zkoušel měnit a na lepší výsledek se nedostanu. Rychlost aktualizace telemetrie měním v menu: Linkage-System-DL, kde jsou dostupné hodnoty 0,1s nebo 0,3s nebo 0,5s nebo 1,0 nebo 2,0s. Připadá mi, že tyto hodnoty vůbec neovlivňují rychlost s jakou Tx zaznamaná výpadek ztráty telemetrických dat a že se jedná vždy o 1-15, sec.

Při vrácení napájení do Rx se telemetrická data začnou na Tx zobrazovat do 0,5 vteřiny, ale stejně mi to připadá poměrně velká prodleva (pokud uvažuji o využití pro budoucí logování a případnou analýzu příčin pádu.... ).
honza r
Kontaktovat uživatele:

#743 Příspěvek od honza r »

Ahoj, je prosím tato baterky dostatečně bezpečná jako náhrada za LiPol Robbe s "kurvítkem" do T14SG?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

díky
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od koulinek »

honza r píše:Ahoj, je prosím tato baterky dostatečně bezpečná jako náhrada za LiPol Robbe s "kurvítkem" do T14SG?

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html

díky

Když se o ni budeš starat tak máš alespoň tu výhodu že můžeš průběžně sledovat stav jejích jednotlivých článků. Kdyby jsi ji bral tak: http://www.hobbyking.com/buddy.asp?code ... CC46EB15BE
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Allesak

#745 Příspěvek od Allesak »

Možná to tu už bylo, ale jak je to s rozdílem napětí u Li-pol a Li-fe, vysílačka s tím nemá problém?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#746 Příspěvek od koulinek »

Allesak píše:Možná to tu už bylo, ale jak je to s rozdílem napětí u Li-pol a Li-fe, vysílačka s tím nemá problém?

Nemá protože aj originální Futaba aku packy jsou NiMH HT5F1800B a LiFe FT2F2100B/1700B, takže je na to připravena.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
petrajksner

#747 Příspěvek od petrajksner »

Koupil jsem do vysílače lifepo4 http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 14SG_.html
Dal jsem jí nabít, pak vybít a zase nabít, chtěl jsem tu kapacitu vidět cca 1750mAh.
Jen mě zajímá jedna věc, nabitá má 3,7V na článek, po odpojení z nabíječe po cca půlhoďce bylo 3,38V na článek baterka jen tak ležela a odpočívala po nabití.
Je takovýto pokles normální?
Je to má první zkušenost s Lifepo4 a jsem takový nesvůj, aby ta výměna aku nebyla z bláta do louže :D
kuro99

#748 Příspěvek od kuro99 »

Ahoj ano 6,7V si drzi aj pod zatazou a hodne hodne dlho az potom zacne pomaly padat dole.

Life je urcite lepsia volba do TX ako Lipo (prebitie, podbitie a bezpecnost).
Plus ten geret od robbe je vazne nezvladnuta vec.
TDR + NEO
petrajksner

#749 Příspěvek od petrajksner »

Děkuji za informace, jak jsem psal, nemám zkušenost vůbec žádnou s těmito akumulátory.
Ještě jeden dotaz, na kolik na článek se dají bezpečně ve vysílači vybíjet, na jakou spodní hranici nastavit alarm?
kuro99

#750 Příspěvek od kuro99 »

kuk sem
http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_ir ... te_battery
a sem
http://rc.runryder.com/helicopter/t721105p1/

teoreticky by mal drzat aj po 3.0V na clanok, je to ale hrana, odporucam 3.2 (je to turnigy) => 6.4V alarm

++ este davam do pozornosti ,ze aj futaba dodava life akumulator pre 14sg
TDR + NEO
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“