Jaké letadlo pro začátečníka Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mikymik
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátečník

#61 Příspěvek od mikymik »

Hodinku, dvě bych polétal na: http://rcdeskpilot.com/ (FMS se možná lepší, ale tady lítají ptáci a traktor orá pole, což je vlastně také důležité ;)) a pak pořídil třeba toto: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Toro-900-TP/505934/
A good luck!
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od shrubber »

Ty jsi asi špatně pochopil popis u toho Gripena. Vhodný jako první jet je něco úplně jiného než vhodný jako první letadlo.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
walter2

#63 Příspěvek od walter2 »

sky lady nemá křidélka,to je dle mne nevýhoda. Kup z druhe ruky Easyglider neboBeta 1400. jas je úplně nevhodný.

doporucuji precist toto:http://ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika
semi
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od semi »

Za mě:
1. Nějaký simulátor
2. nějaké EPP od rc-factory.cz
nebo hned něco od rc-factory.cz
Toto je nejrychlejší a nejlevnější cesta jak se naučit létat (si myslím).
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
2952

#65 Příspěvek od 2952 »

walter2 píše:sky lady nemá křidélka,to je dle mne nevýhoda. Kup z druhe ruky Easyglider neboBeta 1400. jas je úplně nevhodný.

doporucuji precist toto:http://ok-rimr.com/cs/to-zmaknes/nakup-rc-zacatecnika

Souhlas.... + kámoše na zalétání a "úvod do modelaření" :-)
LTZ400M
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od LTZ400M »

mikymik píše:Hodinku, dvě bych polétal na: http://rcdeskpilot.com/ (FMS se možná lepší, ale tady lítají ptáci a traktor orá pole, což je vlastně také důležité ;)) a pak pořídil třeba toto: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Toro-900-TP/505934/
A good luck!

Ahoj,tady to je nejrozumější cesta.To toro lítá fakt samo a za ty peníze co je v inz.super.Teď jsem jedno toro dostavěl také,kdybych na toto narazil v inz.tak ho beru hned :D Polétáš,když s ním práskneš tak ho polepíš a až si budeš jistej v páčkování,tak můžeš koupit holé toro a výbav přehodit.Nebo prodat dál,za to co ho koupíš to prodáš v pohodě.
Mig 3-Hacker,Dogfighter MPX,Revo vxl,Toro 900
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od RimmerCZ »

Zacal bych na simulatoru urcite. Potrebujes se naucit, kde je leva a prava, pritah potlaceni atd ve vsechn polohach letadla. Jinak to hnedka zcela zbytecne rozflakas. Toro je dobre a blbuvzdorne a na zacatek to neni spatne. Z toho inzeratu je to za ty prachy jako delane na prvni letadlo. Tech par stovek te nebude mrzet, jestlize to nahodou rozflakas. Hlavne ma motor v zadu, takze kdyz to vemes cumakem do oranice, neposkodis hned motor a vrtuli. Maximalne udelas z baterky harmoniku, ale i tak to vydrzi. Slepit se necha cimkoliv, i tavnou pistoli kdyz na to prijde.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
kastan89
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od kastan89 »

Já doporučuji

Pár hodin na simulátoru
Potom pořídit setovou betu 1400
Pak se pokusit najít někoho kdo to zaletí a zajistí správné nastavení
potom se pokusit letět
a jestli chceš létat stejně do toho ty prachy vrazíš tak se nesnaž šetřit za každou cenu
2952

Re: Jaké letadlo pro začátečníka ? prosím o radu

#69 Příspěvek od 2952 »

....Já bych zdůraznil KAMARÁDA co pomůže!....co je platný toro, či beta, když třeba neví, co a jak do začátku...
Zmrší rádio, serva, zničí baterii, ... škoda problémů, google není všemocný...
A nebo jedna rána do země a smutek a třeba konec s modelařením...
VTjr

#70 Příspěvek od VTjr »

2952 píše:....Já bych zdůraznil KAMARÁDA co pomůže!....co je platný toro, či beta, když třeba neví, co a jak do začátku...
Zmrší rádio, serva, zničí baterii, ... škoda problémů, google není všemocný...
A nebo jedna rána do země a smutek a třeba konec s modelařením...

Souhlas.
Nebo se taky poinformovat, zda ve městě kde žije není nějaký kroužek, nebo modelářské letiště. Modeláři jsou lidé vstřícní a i zcela cizímu začátečníkovi rádi poradí. Není třeba se jich bát oslovit. :wink:

A k modelu, já bych taky doporučoval něco stabilního, ale s křidélky. Třeba tu Betu. Nebo zkusit koupit v nějakém bazaru zachovalého EasyStara (kdo se už naučil, tak ho většinou nepotřebuje) a pak jako další stupeň už model s křidélky Fox1800.
Ale určitě nezačínat samostatně hned Foxem :!:
I když zas na kabelu s instruktorem by to byla dobrá volba.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
grelolz

#71 Příspěvek od grelolz »

Děkuji všem za příspěvky. Rozpočet mám asi 5000kč, popřípadě v nutnosti ještě tu 1000 - 1500,- přidám :) Nemohli by jste mi vybrat nějaký model na HobbyKing.com v Německém skladu(DE Warehouse). Chci si tam stejně něco objednat(nabíječku a sítový kabel na LiPol baterie), tak ať to koupím najednou :)

Dnes večer až budu doma, tak si polítám na simulátoru :)
czpredseda

#72 Příspěvek od czpredseda »

V současný době z německýho skladu moc lipolek neobjednáš, většina 3S je beznadějně vyprodaná, maj tam jen 1600 Zippy co jsem zběžně nakouk
grelolz

#73 Příspěvek od grelolz »

VTjr

#74 Příspěvek od VTjr »

grelolz píše:Děkuji všem za příspěvky. Rozpočet mám asi 5000kč, popřípadě v nutnosti ještě tu 1000 - 1500,- přidám :) Nemohli by jste mi vybrat nějaký model na HobbyKing.com v Německém skladu(DE Warehouse). Chci si tam stejně něco objednat(nabíječku a sítový kabel na LiPol baterie), tak ať to koupím najednou :)
Dnes večer až budu doma, tak si polítám na simulátoru :)

Já radím, abys nekupoval svůj první model na webshopu. Zkus neškudlit a zajdi raději do nejbližšího kamenného obchodu. Bude to sice stát trochu víc (ale ne o moc, možná takových 10-15%), ale budeš se mít kam vracet pro rady, a taktéž případné reklamace se budou mnohem snadněji vyřizovat. Nejlepší je, když ten kamenný obchod vede nějaký aktivní nebo bývalý modelář - ten má přehled a poradí Ti ve všem nejlíp. Taky Ti nebude vnucovat modely, které pro začátečníky moc nejsou. Tedy pokud je prodavač solidní. Taky on sám dobře ví, že první neúspěchy a zmařené velké investice mohou začátečníka odradit tak, že se už nikdy nestane modelářem a naopak když se mu bude dařit, tak v něm získá nového stálého zákazníka. :wink:
S HobbyKingem toho moc nenakecáš :lol: A reklamovat něco na dálku je taky problém. :mrgreen:
A na RC manii Ti sice mnozí ochotně poradí, ale každý trochu jinak, navíc na dálku bez důkladného seznámení s Tvým problémem Ti nemusí poradit dobře. Někdo něco nepochopi, pak se strhne polemika a jak se pak budeš v tom vláknu plném rozličných variant a protichůdných rad vyznat :lol:
Takže nejlepší je zkušený kamarád, modelářský kroužek, nebo solidní kamenný obchod. :!:

Ten simulátor schvaluji, ale musíš si k němu pořídit vysílačovou USB konzolu se dvěma křížovými ovladači s kniply (vypadají přesně tak jako skutečný vysílač), nebo alespoň USB kabel, kterým si připojíš k PC svůj skutečný vysílač. Ty jsou v prodeji a ceny kolem 500-700 Kč. Je to dobrá investice spolu s tím simulátorem. Když bys ho totiž chtěl ovládat jen klávesnicí nebo myší, tak to je naprosto k ničemu. Jednak ty virtuální modely se tak řídit ani nedají a taky netrénuješ ty správné pohyby kniplů a nezískáš tak návyky, co budeš potřebovat při řízení skutečného modelu. Úplně nejlepší je připojovat k PC přímo ten vysílač, který používáš k řízení modelu. Jenže setové vysílače se k PC připojují komplikovaněji (často tam není na to vyveden žádný konektor). Jde to sice, ale musí se rozebrat a připojit konektor na vhodné místo desky, což není zcela triviální operace a navíc by tím asi padla jeho záruka. Ale cena kabelu a celé konzoly se moc neliší, asi o stovku.
Naposledy upravil(a) VTjr dne pát 31.05.2013 16:57, celkem upraveno 3 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od mirekp »

Osobně jsem před rokem začínal takto - pročetl jsem si zde fóra pro začátečníky a pak http://ok-rimr.cz/ kapitoly především Multiplex Easy Star II, Floater-Jet a Turnigy T9x.

Následně jsem na HobbyKingu zakoupil: Turnigy 9X, Rhino 2620mAh 3S, Turnigy Accucel-6, ZIPPY 2200mAh.

Pak jsem navštíl modelářskou prodejnu a tam jsem koupil kit EasyStar II + motor, regulátor a serva dle doporučení prodejce.

To vše dohromady by tak do těch 6000Kč myslím mohlo být.

EasyStar moje první samostatné lety a celou první sezónu ve zdraví přežil a lítá dodnes. Letos mám nový přírustek FunCub a objevuji nové možnosti.

Pro začátek je nutné mít někoho, kdo řekne, kam zapojit jaké servo, jak nastavit smysl výchylek, atd., což já věděl z modelářského kroužku, ale mnozí začínající vůbec netuší. Případně někoho, kdo vše skontroluje a poprvé pošle do vzduchu. Tím se člověk může vyvarovat ráně po 3s letu.

Ať se taky daří, letu zdar.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“