Pokuta z Itálie

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
VTjr

Pokuta z Itálie

#1 Příspěvek od VTjr »

Vím, že toto asi moc nepatří na modelářské fórum, ale ve smetišti se řeší různé věci. :mrgreen:

Byl jsem loni v létě na dovolené v severní Itálii. Po 10 měsícich mi přišel doporučený dopis od Locale Polizia Comune di Treviso, kde jsem prý na obchvatu města překročil povolenou rychlost 90km/h o 6km/h a chtějí po mne 56,53€ (přesněji 39 + nějaké náklady, asi když zjišťovali mou adresu podle značky auta). Co se mi zdá celkem dost. :x
U nás na Slovensku kdyby měřili devadesátku, kde všichni jedou sto-stodeset, tak by asi platil každý, a nejvíc cizinci - Italové a j. :lol:
Ta pokuta z Itálie mě mrzí o to víc, že v cizině tak jak doma určitě nejezdím a všechna omezení se snažím opravdu dodržovat. :(

Tak jsem se chtěl zeptat jestli má někdo z Vás podobnou zkušenost a co by se stalo, kdybych jim to nezaplatil? :?:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Choze
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokuta z Itálie

#2 Příspěvek od Choze »

Je to psané italsky nebo je to více jazyky?
VTjr

#3 Příspěvek od VTjr »

Choze píše:Je to psané italsky nebo je to více jazyky?

Kromě italské hlavičky celý text je anglicky.
VTjr

#4 Příspěvek od VTjr »

Jeden kamarád mi říkal, že pokud je to do Strada Polizia, tak se to musí platit, janak to ženou dál až po exekutora (co se mnohem víc prodraží), ale pokud je to Municipale polizia (městská/místní policie), tak se na to dá vykašlat. Jenže tohle je jakási Locale Polizia, nevím co to je. Každopádně v tom dopise mají všechny mé údaje včetně roku narození, což je znepokojující. :(
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Walhalla »

tusim, ze dle nasich pravnich zakonu musi byt text cesky, jinak to nema pravni moc. proste tomu nerozumim a tecka.. proste mi prisel nejaky dopis v nejakym divnym jazyce...

tim ale nechci rici, ze bych to nezaplatil...
VTjr

#6 Příspěvek od VTjr »

Walhalla píše:tusim, ze dle nasich pravnich zakonu musi byt text cesky, jinak to nema pravni moc. proste tomu nerozumim a tecka.. proste mi prisel nejaky dopis v nejakym divnym jazyce...

Diky za tuhle možnost, to mě fakt nenapadlo. Jelikož anglickému textu docela dobře rozumím, tak mě to ani v patě nenapadlo, že by se na tom dalo stavět. :wink:
Závěr sice trochu alibistický :lol: , ale to chápu, já kdybych takhle radil, taky bych za to ruku do ohně nedal. :wink:
Poradím se s nějakým právníkem, jestli by to před případným soudem a exekucí obstálo.
Naposledy upravil(a) VTjr dne čtv 06.06.2013 16:21, celkem upraveno 1 x.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od corsair »

Walhalla píše:tusim, ze dle nasich pravnich zakonu musi byt text cesky, jinak to nema pravni moc. proste tomu nerozumim a tecka.. proste mi prisel nejaky dopis v nejakym divnym jazyce...

přesně nerozumím a finito Benito......ale cestě do Itálie bych se vyhýbal
VTjr

#8 Příspěvek od VTjr »

corsair píše:přesně nerozumím a finito Benito......ale cestě do Itálie bych se vyhýbal

To klidně můžu, i když člověk do budoucna nikdy neví, tak aby pak nějaká cesta neskončila zabavením auta a pod.
Stejně to jejich moře a předražené služby stály za hovno. :mrgreen: Jezero Lago di Garda bylo mnohem lepší nežto moře. A vůbec nechápu někoho, kdo vymění Chorvatské skalnaté pobřeží za jejich přecpané písčité pláže (tedy mluvím o jejich Jadranu, dole jsem nebyl). :lol:
Na druhé straně lyžovačka v Dolomitech byla celkem fajn.

Jde o to, za kolik let se to pak promlčí :?
chrpos

#9 Příspěvek od chrpos »

Zeptam se'to Ti rychlost merili metrem?Nebo cim?Zadna prilozena fotografie?
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
frontier
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od frontier »

no tak to bych jim napsal dopis nazpátek ale cikánsky...eeeeeeee more man hin romňi pandž čhaveatd...atd :mrgreen:
corsair
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od corsair »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nebo se obrať na Romale,aby ti udělali průvodní dopis

Region Lombardie navíc dospěl k rozhodnutí vytvořit i tzv.
Místní policii
Polizia Locale
Tyto teritoriální sbory se ani z
hlediska výstroje
a výzbroje nemohou rovnat celostátním bezpečnostním sborům, ni
cméně sehrávají
určitou úlohu zejména v
oblasti prevence kriminality a aktivit, podřaditelných pod
community policing
Já to vidím na něco jako Mětskou policii, tvořenou nezaměstnatelnými tupouny

zdroj:http://www.asiscz.org/files/articles/9-serial-ramec-podnikani-v-soukrome-bezpecnosti-9/italie-pdf.pdf
Naposledy upravil(a) corsair dne čtv 06.06.2013 17:08, celkem upraveno 1 x.
VTjr

#12 Příspěvek od VTjr »

chrpos píše:Zeptam se'to Ti rychlost merili metrem?Nebo cim?Zadna prilozena fotografie?

Zařízení je tam uvedeno AUTOVELOX 105 SE MATR.936185. V dopise fotka není, ale je tam uveden link pomocí kterého, když se zadá číslo jejich rozhodnutí, datum, čas a ŠPZ, tak se opravdu fotka mého auta objeví. Asi jsem to neměl ani zkoušet, že? Tím jsem se usvědčil v tom, že tomu dopisu docela rozumím :lol: :mrgreen:
VTjr

#13 Příspěvek od VTjr »

corsair píše::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nebo se obrať na Romale,aby ti udělali průvodní dopis

Romale se nemusí bát exekuce, nemají co ztratit. Určitě jim nikdo nezabaví jejich RC modely :lol:
frontier
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od frontier »

VTjr píše:Romale se nemusí bát exekuce, nemají co ztratit.

myslíš :lol: :lol: :lol: ...u nás mají dávky přes 20k a jezdí si pro ně v mercedesech :wink:
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

Postup by měl být podle směrnice 2011/82/EU viz tento odkaz o usnadnění přeshraniční výměny informací o dopravních deliktech v oblasti bezpečnosti silničního provozu a tam viz Článek 5. Informační dopis o dopravním deliktu v oblasti bezpečnosti silničního provozu.

3. Pokud se členský stát deliktu rozhodne zahájit v souvislosti s dopravními delikty v oblasti bezpečnosti silničního provozu uvedenými v článku 2 následné řízení, zašle s ohledem na zajištění dodržování základních práv informační dopis v jazyce dokladů o registraci, jsou-li k dispozici, nebo v jednom z úředních jazyků členského státu registrace.

Dopis by tedy měl být v jazyce dokladů o registraci vozidla případně v úředním jazyce členského státu registrace vozidla a předpokládám, že tím je SR.

V podstatě totéž je zmíněno viz tento odkaz.

Oznámení o přestupku

Po přijetí těchto informací zašle příslušný orgán státu přestupku oznámení o přestupku držiteli osvědčení o registraci. Toto oznámení obsahuje podrobnosti o přestupku, stanoví výši pokuty, která se má zaplatit, a informace o možnostech napadení a odvolání. Oznámení o přestupku je vyhotoveno v úředním jazyce nebo úředních jazycích státu bydliště.

Oznam jim, že jim tímto uděluješ pokutu ve stejní výši za nedodržení směrnice 2011/82/EU a tímto jste vyrovnání. :twisted: :twisted: :twisted:

Zajímavá je zmínka o postupu při odmítnutí zaplacení viz tento odkaz.

Specifikace dalšího postupu u přestupků, když přestupce odmítne zaplatit.

V takovém případě bude jeho odmítnutí sděleno úřadům jeho domovského členského státu, který přebere odpovědnost za vynucení, přičemž se užije postupu stanoveného národním právním řádem.

V případě nezaplacení to zřejmě převezme policie SR a ta už to s tebou vyjedná po Slovensky akorát je tu drobné riziko, že mezi tím náklady které ti pak naúčtují ještě víc narostou. Takže nezaplatit se v konečném důsledku může i dost nevyplatit. :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“