Orange spectrum do motoráka

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Orange spectrum do motoráka

#16 Příspěvek od JMalik »

Ty tomu uhlíkovému trupu nechceš rozumět. Ti výrobci co to dělají, tak jen kabinku udělají z kevlaru, nebo skla, zbytek je uhlík. Potom už můžeš pojmout tu instalaci dvěma způsoby:
1) máš kvalitní přijímač a anténky dáš tak, aby byly co nejblíž povrchu kabinky a v nějakém úhlu proti sobě.
2) máš horší přijímač a musíš udělat díry ven z trupu a protáhnout anténky ven.
Běžně používám ve větších letadlech RX Futabu 617. Ještě jsem nenašel klon, který by měl stejný dosah a naběhl stejně rychle po FS. Všechny originální přijímače fasst jednou spáruješ a pokud nezměníš vysílač, není třeba už nikdy mačkat párovací tlačítko. To neplatí o těch klonech, specielně o oranžovém osmikanálu fasst a Coroně. To také o něčem svědčí.
Cena letadla přímo souvisí s cenou přijímače. Pokud je to letadlo za dost peněz, jenom trotl bude riskovat ušetřených pár stovek.
Ale nad tím nemusíš bádat. Podívej se do střev obrů, turbín, maket velkých vrtulníků apod,. co tam je.

(Jméno toho pána s noname F3K by mě docela zajímalo. Doteď jsem si myslel, že výrobce Káček tady tak nějak znám a těch pět, šest kluků co létá Sal Petera, Edge, Brko, apod. a jsou schopní konkurence venku taky. )
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
revere

#17 Příspěvek od revere »

Ještě ohledně mimo přijímač...Který je jasný,pořídil jsem UBEC 5A ale nevím jakou kapacitu baterky požít..Mám tu dvoučlánek LI-POL 1000 mah bude stačit?
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Tchor »

proc do bublinek jo a do konstrukcniho ne? treba kvuli tomu ze tech bublinek neni tolik skoda a jsou mnohem snaze opravitelny. mam oranzady v ve dvou swiftech (II a max) a v bete. Do cularise, pulse1600 ani mentora uz bych je nedal... Trikrat jsem s nima mnel osklivej vypadek za letu kdy jednou se chytnul jeste ve vzduchu a dvakrat nerizene "doletel" az do zemne - bublinky to vydrzely bez vetsi skody konstrukci bych zbiral v kouskach po okoli.... Je pravda ze jsem jednou ztejnym zpusobem spadnul s original DSM2 spektrackym prijimacem - bohuzel s konstrukcnim motorakem - no kridlo slo opravit trup budu stavet novej...
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Tchor »

jyrry píše:v tom pripade bych se poohlidnul po uplne jinem typu prijimačů, protoze bych v ne naprosto ztratil duveru...

dalsi uz taky neporizuju a ty co vypadavaly sly do kose (bohuzel i jeden original spektrum). Poohlizim se po jinem systemu, ale jeste nejakou dobu na nej nebude, protoze kdyz uz budu mnenit system chci aby mi ta souprava uz nejakou dobu vydrzela tedy nebude levna...
DavidB
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od DavidB »

...bublin není škoda?? Každýho éra je škoda, bubliny směle konkurujou cenou konstrukčním i ty z HK.
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Tchor »

Cenove jsou bubliny vetsinou porat levnejsi, ale nejde jen o cenu jde i o narocnost stavby a hlavne pripadnych oprav bubliny po narazu vetsinou opravis pomnerne snadno u konstrukcniho je to vetsinou mnohem horsi az nemozne...
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

revere píše:Ještě ohledně mimo přijímač...Který je jasný,pořídil jsem UBEC 5A ale nevím jakou kapacitu baterky požít..Mám tu dvoučlánek LI-POL 1000 mah bude stačit?

Na dvoučlánek lipol 800mAh +BEC létám ve 2m akrobatu bezpečně 3 starty po 6 minutách.
Pokud s tím nebudeš vyvádět celou dobu nějakou zběsilou akrobacii, tak bych předpokládal, že v tom do čeho to plánuješ to vydrží bezpečně 25 minut.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“