Už se ví, kdy to bude dostupné? Máš nějaké bližší informace?
Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
m2 píše:holda29 píše:Taky o nem uvazuju jako nastupci Corada
Sú tu aj ďalšie zaujímavé novinky v dvaapolmetrovej kategórii, aj keď so slabším marketingom:
http://dibloch.rajce.idnes.cz/El_Funo/
40mm kužel = vojde obežka = snáď až 2kW bez prevodovky na rozumnej vrtuli...
ten s motýlem nevypadá marně
Mel bych dotaz k napajeni pres 2S A123. Koukal jsem, ze to Dalibor pres diody srazi tak, aby z toho lezlo 6V. Ja ted budu mit serva s napajenim max. 5V (mks ds450). Myslite, ze to bude stale pouzitelne? Nerad bych letal pres BEC z pohonnych baterek.
btw: Po nejake dobe provozu - resili jste s tim nekdo nejaky problemy?
m2 píše:holda29 píše:Taky o nem uvazuju jako nastupci Corada
Sú tu aj ďalšie zaujímavé novinky v dvaapolmetrovej kategórii, aj keď so slabším marketingom:
kdo to vyrabi ? jaka je cena ? lita s tim nekdo znamej ?
2,5 je totiz uz roumna velikost ... ale cena asi taky bude "zajimava"
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:m2 píše:holda29 píše:Taky o nem uvazuju jako nastupci Corada
Výroba už údajne beží, vyrába to DSmodel (to je snáď jasné z toho albumu na rajčeti), cena je medzi dvojmetrovým Lynxom a trojmetrovým XCaliburom (aké prekvapenie), robí sa to len CFK v dvoch pevnostných modifikáciách a viac dúfam bude známe, keď výrobca zaktualizuje svoj WEB.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Milan Nes píše:m2 píše:holda29 píše:Taky o nem uvazuju jako nastupci Corada
Z několika důvodů dávám přednost Energicu...Už jsem to psal.
a) Kontakt s výrobcem zaručuje , že nekoupím zajocha v pytli.
b) Honza Stonavský je F3B geroj...(stejně jako Jirka Sodomka ..ala Viking
) co zaručuje, že to bude létat nadstandardně...(tyhle kluci víc co dělají, neb letité zkušennosti z F3B ,to se koupit nedá)
c) večer další fotky, před chvilkou přišli.
d) Už jsem kuchnul technologický vzorek trupu co jsem od Honzy dostal..vymýšlím co nejučesanější instalaci.
e) Já tam budu dávat pohon Neu 1409/1.5D/6.7 s Castle ice 200 (možná i menší Ice 100). Létat budu od 3S na termiku po 4S.. nebo takový menší 3.5kW brutálek.
Dalibor
creagel píše:Mel bych dotaz k napajeni pres 2S A123. Koukal jsem, ze to Dalibor pres diody srazi tak, aby z toho lezlo 6V. Ja ted budu mit serva s napajenim max. 5V (mks ds450). Myslite, ze to bude stale pouzitelne? Nerad bych letal pres BEC z pohonnych baterek.
Já ti to řeknu takhle. Už jsem dost poučený na experimenty. Když výrobce píše max 5V..tak tam prostě víc nebude. Alespoň né v mojich modelech.
Tenhle problém jsme řešili u Enigmy...všechna serva jsou na 6V, jen do křidélek se jiná než Hyperiony 09 nevejdou (ale ty jsou na 5V max)...tekže pátračka po netu a hle, ony se vyrábí i ty samé..s jinou elektronikou a nálepkou Graupner..a jsou na 6V. A je po problému.
aha DS .. promin z rajcete mi to nedoslo, tak to nevim, obcas vim z prvni ruky o fakt vykyvech kvality ...
uvidim az Dalibor dodela Energica a kolik vyjde cena, na Vikouse par let mit nebudu tak hledam kompromis,
a tise se tesim na Corado az konecne dorazi motor ...
protoze ION mne vubec nejak nenadchnul, bude to spis osobni, sme si nejak nesedli ...
uvidim az Dalibor dodela Energica a kolik vyjde cena, na Vikouse par let mit nebudu tak hledam kompromis,
a tise se tesim na Corado az konecne dorazi motor ...
protoze ION mne vubec nejak nenadchnul, bude to spis osobni, sme si nejak nesedli ...
SOVA is YouR CO-pilot
graup15 píše:creagel píše:Mel bych dotaz k napajeni pres 2S A123. Koukal jsem, ze to Dalibor pres diody srazi tak, aby z toho lezlo 6V. Ja ted budu mit serva s napajenim max. 5V (mks ds450). Myslite, ze to bude stale pouzitelne? Nerad bych letal pres BEC z pohonnych baterek.
Já ti to řeknu takhle. Už jsem dost poučený na experimenty. Když výrobce píše max 5V..tak tam prostě víc nebude. Alespoň né v mojich modelech.
Tenhle problém jsme řešili u Enigmy...všechna serva jsou na 6V, jen do křidélek se jiná než Hyperiony 09 nevejdou (ale ty jsou na 5V max)...tekže pátračka po netu a hle, ony se vyrábí i ty samé..s jinou elektronikou a nálepkou Graupner..a jsou na 6V. A je po problému.
No, zmenit to na nejake 6V serva asi snad jeste pujde. Otazka spis znela k tomu reseni napajeni pres 2S A123 a diody, ktere srazeji napeti. Ty si to daval do Vikinga, tak me zajimalo, jestli se casem ukazali nejaky problemy ci "vedlejsi ucinky". Ci pripadne do dalsich tvych modelu to pujde obdobne (tzn. 2S A123 + diody + kodinky). Ta 850mAh vypada dost zajimave (male rozmery, mala hmotnost a pri nabijeni krasna kontrola). Proto bych rad sel podobnou cestou jako ty.
creagel píše:graup15 píše:creagel píše:Mel bych dotaz k napajeni pres 2S A123. Koukal jsem, ze to Dalibor pres diody srazi tak, aby z toho lezlo 6V. Ja ted budu mit serva s napajenim max. 5V (mks ds450). Myslite, ze to bude stale pouzitelne? Nerad bych letal pres BEC z pohonnych baterek.
No, zmenit to na nejake 6V serva asi snad jeste pujde. Otazka spis znela k tomu reseni napajeni pres 2S A123 a diody, ktere srazeji napeti. Ty si to daval do Vikinga, tak me zajimalo, jestli se casem ukazali nejaky problemy ci "vedlejsi ucinky". Ci pripadne do dalsich tvych modelu to pujde obdobne (tzn. 2S A123 + diody + kodinky). Ta 850mAh vypada dost zajimave (male rozmery, mala hmotnost a pri nabijeni krasna kontrola). Proto bych rad sel podobnou cestou jako ty.
Momentálně probíhá upgrade všech Vikingů na A123 plus diodky.
Volacano strejdy Kovaca taky má napájení 2S-A123 plus diody(a kondík)..a už jednou i zažilo emergency landing s hořícím servem. Díky vyššímu napětí A123 i při poklesu zkratem (minus ubytek na kabelech ) bylo na rx pořád bezpečné napětí. A s modelem jsem přistál.
viki
Dalibor mi dělal Volcano. Mám tam dioda a původně LiFe123,
O, jsem nahradil Hyperion LiFePO4, 2S, 1450. Můžeš s tím lítat celý den. Po 2 hodinách letu jsem dobíjel 480. Prostě to zase Dalibor vymyslel hlavou, jako vše. 
Tak uvidim. Jestli pujde jeste stopnout ty MKS DS450, tak bych asi 100% sel do toho A123 napajeni (fakt se mi to libi, vymyslel si to Dalibore fakt pekne).
Kdyz uz stopnout nepujdou, pak je otazka zda to napeti diodama srazet na 5V, nebo pouzit BEC z reglu CC 100 LITE ci externi BEC (coz se mi opravdu ale nechce).
Kdyz uz stopnout nepujdou, pak je otazka zda to napeti diodama srazet na 5V, nebo pouzit BEC z reglu CC 100 LITE ci externi BEC (coz se mi opravdu ale nechce).
creagel píše:Tak uvidim. Jestli pujde jeste stopnout ty MKS DS450, tak bych asi 100% sel do toho A123 napajeni (fakt se mi to libi, vymyslel si to Dalibore fakt pekne).
V žádném případě né dvě diody do serie.!!! Když jsem to zkoušel, pozoroval jsem dost velký drift napětí..což není žádoucí. Používám dvě či tři 5A diody paralelně. K tomu kondík 470mikro LowESR. Pokud se vejde tak i kondy dva paralelně.
PS...tohle s těmi diodami je stará věc, jen se to teď šiklo právě s 2SA123. Až budou dostatečně ověřená HighVolage serva , přejdu na ně. Ale zachovám napájení dvěmi -na přímo A123. Myslím, že to bude zlatý střed napájení, kdy serva nepojedou naplno a odvděčí se životností.
Jo ten UBEC z Castle Ice vypadá(i když já do toho jdu jen když není zbytí...např u Daidala) životaschopně. Kamarád s tím tahá 6serv v 3600mm velkém F3J už přez rok a v pohodě. Dělal jsem i jednoho Linxe který taky už na to běhá min rok.