Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
ddrmodes
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX-20 HOTT

#1006 Příspěvek od ddrmodes »

Veď to je ten súbor, čo tu chlapci dali do fóra. Už som si myslel, že je to niečo nové a pôjde to cez vstavaný reproduktor.

Dalo by sa nejak softvérovo zabezpečiť, aby bol hlasový výstup zo vstavaného reproduktora? Ja to urobiť neviem, tak možno to niekto, kto tomu rozumie to urobiť vie.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1007 Příspěvek od jyrry »

Mx-20 nema vestaveny reprak, jen piezo pipak, tudiz to nepujde. Hledej tak 3/4 roku nazpet, resili jsme to tu.
Pripadne na mych strankach mam jak jsem to bastlil ja...
jyrry.webnode.cz
ddrmodes
Kontaktovat uživatele:

#1008 Příspěvek od ddrmodes »

ja ten biely valček s reproduktormi na bokám. Len je tam problém, že nie je možné to dať na max.volume, pretože to sťahuje displej. Mám tam LiPO a napätie beriem z dátového konektora. pri NiMH to je v poriadku.
bzukyn

#1009 Příspěvek od bzukyn »

pro stejne sikovne jako já..
při přemisťování přepínačů jsem se asi dotkl někde kde jsem neměl.A po předělání 4 přepínačů a poťáku jsem zjistil,že přemístěnej jeden 3polohovej přepínač je nefunkční.
Spínání jde až na čip,-ověřeno p. Hnízdilem,čip v...... .
oprava u Graupnera..min 220 eu.
Takže pozor na statiku, a na pípací měřáky.
:mrgreen:
A jdu přepojit funkční kanál na přemístěnej vypínač.
kope
Kontaktovat uživatele:

#1010 Příspěvek od kope »

Nevíte, jestli jdou nějak nulovat jen jedny stopky? Mám na displeji dvoje stopky - motor. čas a letový čas. Motorový i letový čas spouštím pomocí přepínače (každý jiným :wink: ). No a chtěl bych nulovat třeba jen letový čas. Lze to? (To, jak vynulovat všechny stopky pomocí dvojstisku Left/Right vím)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
bzukyn

#1011 Příspěvek od bzukyn »

s odpalenym prepinačem jsem v ...
šlo by udělat převodník,přepínače umístit někam a nacpat to tam přes DSC ?
Lark

#1012 Příspěvek od Lark »

Ahoj "HoTTaci", u nás už byl Ježíšek v předstihu a nadělil mi MC-20, a tak se hlásím do klubu :mrgreen: Sice mi zatím chybí adaptérový kabel k USB-adaptéru, ale už je to v řešení. Chtěl jsem sice anglickou verzi, ale zjistil jsem že v TX je poslední verze FW 1V073 a přijímač byl napárovaný, tak předpokládám, že je v něm taky poslední verze. Vyměnil jsem proto FW jen v TX za anglický, dohrál české hlášky a už to frčí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Než budou nějaký přídavný čidla, tak snad ten kablík už budu mít, protože tam asi aktualizace budu muset dělat.
A tady mám jeden dotaz. Chci pořídit senzory GPS/Vario, RPM a teploměr. A jenom to teplotní čidlo má ten pidi-konektor. Dá se ten teploměr nějak připojit, aniž bych musel kupovat ten Generální modul? Pokud jsem to správně pochopil, tak ostatní senzory se dají připojovat paralelně do jednoho vstupu.
malcomx

#1013 Příspěvek od malcomx »

Lark píše: Dá se ten teploměr nějak připojit, aniž bych musel kupovat ten Generální modul?

bohuzel ne, to cidlo se pripojuje do toho modulu.
Lark

#1014 Příspěvek od Lark »

To si mě teda moc nepotěšil, ale díky za tu češtinu. Jinak jsem koukal u Graupnerů, že by snad moh být brzy už i český FW. Převčírem tam sice měli ještě 11.12.2013 a dnes už je tam 15.1.2014, tak doufám, že to nebudou zase každý měsíc oddalovat :x
kope
Kontaktovat uživatele:

#1015 Příspěvek od kope »

Člověče, kde jsi na tohle info narazil? Asi jsem slepej, ale nějak to tam nemůžu najít. jinak CZ FW mne až tak nebolí, ale kdyby byl update, který by přinesl logické podmínky... Jo, to by se mi líbilo
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
strana

#1016 Příspěvek od strana »

Taky jsem hledal a nenašel :-) Ale bylo by to příjemné.
Lark

#1017 Příspěvek od Lark »

Tady: http://www.graupner.de/de/products/1736df13-32af-4183-aa8e-80f31a7f03cb/33020.CZ/product.aspx

Zatím jenom u MC-20 (15.1.2014) a MC-16 (11.6.2014)

Edit: Oprava MX-.. jsou tam taky
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1018 Příspěvek od jyrry »

Nejsem si jistý, jestli český FW budu chtít, ona ta angličtina je poměrně stručná, většinu termínů už mám zafixovanou a znova se učit co který termín v češtině znamená... Kdybych to pořizoval nové, tak možná, ale teď už asi do toho šťourat nebudu.
Jinak logické spínače, to ano, to by se pochlapit mohli...
jyrry.webnode.cz
Lark

#1019 Příspěvek od Lark »

To MC už má alespoň AND/OR. Třeba se časem taky dočkáte. Vypadá to že se snažej. Jde jim to ale pomalu.
Lark

#1020 Příspěvek od Lark »

Je napěťový vstup na konektoru pro teplotní čidlo izolovaný od přijímače? Generální modul bohužel ještě nemám (momentálně není skladem), tak to nemám jak ověřit. Jde mi o to, jestli přes něj můžu měřit napětí baterky pro zapalování u benzíňáku? Bude tam 2-článek LiFe. Mám ale obavy z rušení, pokud by byly kostry(-) propojené. Má s tím někdo zkušenosti?
A ještě jeden dotaz. Je nějaký způsob, jak nastavit přepínání fází na jeden 3-polohový přepínač? Jde mi o přepínání klapek a chtěl bych je mít v pořadí "normal/start/přistání" (0°/ 15°/55°). Zatím to mám na dva 2-polohové s tím, že jedním zapínám/vypínám "normál", a když vypnu "normal" můžu druhým přepínat klapky. Když to nastavím podle manuálu, tak mám "normál" uprostřed, což se mi nelíbí.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“