T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#1021 Příspěvek od Kenny McCormick »

janac.marek píše:A to tavidlo tam ostane keď je teplota privysoká alebo prinízka pri spájkovaní?
Ten technický lieh je nutný? Myslím, že niekto písal, že to netreba.

A plošák nejak budem musieť zvládnuť, nevyzerá to zložito. Hneď poobede idem na to.
Kábel aj tak musím meniť, bol krátky. Prípadne môžem ešte pripájkovať kábel o kábel, ale to je blbosť. Radšej celý nový.
Kabel o kabel je fakt blbost, to radsej vymenit za novy.
Lieh nieje nutny vzdy, ale ty ta mas v pajke nejake agresivne to tavidlo.
Tavidlo dozlta-oranzova vecsinou zostane pri nizkej teplote, ked je privysoka, tak to cerna, najlepsie je ked zmizne :lol:
S kablami som mal problem, ale zacal som na nich pouzivat "pajeci kapalinu" F1 - co je vlastne tiez tavidlo a ide to uplne samo.
janac.marek

#1022 Příspěvek od janac.marek »

Tak asi je to tavidlo, keďže farba sedí.
Otázka je prečo sa to prejavilo až teraz? Nejaké lety ten regl za sebou má a aj pád.
A teda na 100% ak napájaný konektor položím na 2 minuty do liehu, tak sa mi tento problém nestane? Len nechápem ako ten lieh ovplyvní aj ten cín a tavidlo vovnútri :)
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1023 Příspěvek od arda1 »

SZ. :wink:
ICQ 638556901
Kenny McCormick

#1024 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tomu, ze to je zle napajkovane, lieh nepomoze, len rozpusti to agresivne tavidlo a nebude to korodovat.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od arda1 »

Kenny McCormick píše:Tomu, ze to je zle napajkovane, lieh nepomoze, len rozpusti to agresivne tavidlo a nebude to korodovat.
Přečti si datašit k tavidlům řady Crystal a pochopíš že nemáš až tak zcela pravdu- http://www.stannol.de/Deutsch/index.htm
ICQ 638556901
Kenny McCormick

#1026 Příspěvek od Kenny McCormick »

Pochopil som, ze to netreba oplachovat, co to vsak meni na tom, ze ked to ma zle napajkovane, tak tomu oplach nepomoze? :lol: :roll:

Ked neviem ake tavidlo tam je, tak to omyjem, aspon to nebude hrdzaviet, a nerozpadne sa to neskor, pokial by tam bolo nieco agresivnejsie.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od arda1 »

Omytí samozřejmě nepomůže ničemu pokud je to zasoplený. Jinak on ví přesně jaký tam má tavidlo -a dle výrobce se doporučuje omývat pouze u náročných aplikací.
ICQ 638556901
janac.marek

#1028 Příspěvek od janac.marek »

No T-Rexíka som skompletizoval, ale potom som si všimol, že ak točím chvostovou vrtuľkou, tak vždy na jednom a tom istom mieste to troška drhne. Tak som ju dal dole a hladal problém.
Aj keď som odpojil torque tube, tak to stále robilo. Takže je to buď niektorý bearing alebo je dačo krivé.
Bearingy mám náhradne a aj tú trubku s ozubenými kolieskami. Treba tam ale menší imbusák ako 1.5 a ten nemám. Zajtra kúpim, skúsim rozobrať.
Snáď nájdem problém. Rád by som sa vyhol kúpe celej časti.
http://www.readyheli.com/H45038-T-Rex-4 ... 36682.html

Ono to zas nedre až tak moc, ale nie je to smooth pohyb a zajtra má byť bezvtrie skoro. Je to podľa vás letu schopné? Vibrácie by to hádam nemuselo spôsobovať a ak to rozoberem, loctite potrebuje 24h na uschnutie, takže by som nemohol lietať :)
Vyzerá to takto:
http://www.youtube.com/watch?v=Mq0DaFqZ3rw&hd=1

Ložiská tam budú nalepené? Ak áno, neviem ako ich dám dole.
Možno takéto by sa mi hodilo, ale nemám to a aj tak neviem, či sa to tam zmestí:
http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... puefrp78e0
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#1029 Příspěvek od Kenny McCormick »

zas to dramatizujes, :lol:
asi drhnu zuby. To sa stava. Roztoc to motorom, ked tam nemas vibracie, je to v poho, mozes do vzduchu, sadne si to.
V navode na Tarot /neviem ci to ma aj t-rex, ale asi hej ked tarot je kopia/ je nieco ako:
po nasadeni chvostovej trubky do domceka v trupe na doraz ju povytiahnut asi o 0,2mm. To je preto, aby tie zuby v kardanovych prevodoch na seba netlacili.

Ci si musel menit po pade trubku a torznu tyc s loziskom?

Edit:
a toto http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... puefrp78e0
je stahovak na pastorok motora, je to tam napisane.
Ked budes menit na tom plaste loziska aj tie plasty, ide to pomerne lahko.
Skrutkovac na chvost by mal byt imbus 1,5mm :!:
Mensi je len na jednej skrutke na rotorovej hlave /1,3/
janac.marek

#1030 Příspěvek od janac.marek »

No mal som jeden pád dávnejšie a mohlo sa tam dostať blato. Úroveň vibrácií otestujem zajtra.
A hej, možno dramazitujem, ale už to nejde ako hodinky a tak sa dokonalosť nedá očakávať :) .

Mimochodom mám aj ten celý gear (aj main aj autorotation aj ložiská) od Tarota. Ten zlatý pliešok nad main gear bol kratší ako treba, ale keď som tam dal originál, tak je to cele velmi kvalitne rovné :) .

PS torque tube mám vonku a robí to bez nej. Vytiahnutím o 0,2mm to nebude. Po páde som trubku vôbec nemenil a ani ložiská na nej. Zázrakom sa poškodil len ten plastový výlysok, ktorý je zastrčený do tej dierky na trubke vzadu. Všetko ostatné bolo ok. Aj vrtuľky (aj keď je na nich malá priehlbinka, ale sú OK.

Edit: Vďaka za info o tom pastorku (nevedel som, co je to pinion gear).
Ináč ja som ho aj tak nelepil zeleným. Len som to nasunul, prišróboval s tým šróbom a s loctite modrým.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#1031 Příspěvek od Kenny McCormick »

Ten zlatý pliešok nad main gear bol kratší ako treba, ale keď som tam dal originál, tak je to cele velmi kvalitne rovné
Ten pliesok je mosadzna ci medena podlozka, je tensia, pritom rozmerovo by mala byt rovnaka s t-rex, neviem preco nieje. Teiz mam z coptera hlinikovu a nie tu z Tarota. To si ma celkom potesil, ze tie nahony niesu vsetky shitne, mal som smolu na zly kus.
torque tube mám vonku a robí to bez nej. Vytiahnutím o 0,2mm to nebude. Po páde som trubku vôbec nemenil a ani ložiská na nej. Zázrakom sa poškodil len ten plastový výlysok, ktorý je zastrčený do tej dierky na trubke vzadu. Všetko ostatné bolo ok. Aj vrtuľky (aj keď je na nich malá priehlbinka, ale sú OK.
Tie loziska nemen, padom sa iste neposkodili, su dobre chranene. Ked ten prevod trosku drhne, ale nesposobuje vibracie, tak sa na to vykasli. Mne to robil novy a casom to prestalo. Chvostova plutva zrejme dostala ranu, preto povolil ten plast, na ktorej drzi, absorvoval vecsinu sily z narazu a tym pomohol zrejme svojim zlomenim vystupku v trubke zachranit ine suciastky. A vrtulky - myslis asi listy vrtulky - prekontroluj, ci su vyvazene, ak je na jednom liste vykusnute a pripadne dovaz, to by mohlo robit neplechu.

Ten pastorok staci lepit len na srob do pastorku na 450-tke. Mozno to budes chciet raz rozobrat a pastorok vymenit za vecsi.
janac.marek

#1032 Příspěvek od janac.marek »

Kenny McCormick píše:Chvostova plutva zrejme dostala ranu, preto povolil ten plast, na ktorej drzi, absorvoval vecsinu sily z narazu a tym pomohol zrejme svojim zlomenim vystupku v trubke zachranit ine suciastky.

Hej hej. To je presne dôvod, prečo som tú súčiastku neupgradoval na kovovú. Radšej prísť o malý plast ako meniť trubku a torque tyč.
Vďaka za tip na tie zadné listy. Vymením ich, mám 3 páry. Je tam žliabok na oboch.

Ináč som bol dnes lietať. Je celkom chladno = 13°. Snáď baterke nevadí. Mal som ju na 4.2V a nie na 4.1V ako niekto odporúčal pri chlade.

Vibrácie sú podľa mňa veľmi maličké, ale pri menších otáčkach troška kmitá spodok toho podperadla na chvoste. V lete bolo všetko OK. Gyro 74.
Ale keď som držal v ruke heli tak som si všimol jedno vec, čo som ešte nevidel. Roztočil som ju bez hlavných listov zo zapnutým HL gyrom a keď som chcel silou otočiť cvhôst k sebe, tak sa niekedy rozkmital a niekedy nie.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Kenny McCormick

#1033 Příspěvek od Kenny McCormick »

Skus to z piruetou. Radsej nie celkom, ked si netrufas, len prudko otoc chvost o 90% do jednej strany, alebo potom do druhej. Ked sa rozkmita chvost je to pregyrovane. Treba znizit zisk vo vysielacke.

Nabitie neries, 13 stupnov je v poho, nieje to minus.

Edit: este k tomu kmitaniu - pokial to samozrejme ide vsetko mechanicky lahko, tahlo, smykatko, a niesu na vrtasi neziaduce vibracie. Pokial si menil hlavnu osku, vecsinou to odnesu aj loziska v ktorej sa toci, a tie to mozu robit tiez.
janac.marek

#1034 Příspěvek od janac.marek »

Priueta je ok.
Skúšal som včera spraviť aj opačmú priuetu, teda trocha to dať dole hlavou a potom nazad hore hlavou.

Zajtra sa pozriem na to drhnutie chvôsta. Kúpim 1.3mm imbus. Toto musím vyriešiť, vadí mi to :-D

Celkovo sa mi heli zdá teraz nie tak dobre vyvážená ako pred mojím (zatiaľ jediným) pádom.
Samozrejme po každej menšej oprave je to stále lepšie a lepšie. Už s týmto novým swashplate a main gear je to veľmi OK, ale stále to nie je ono.
Okrem kmitania mi vadí nakláňanie, takže plánujem znova premerať swashplate levelerom a pozrieť sa na tiahla a uhly (ale toto som už robil, ale tak preverím to).

Po včerajšom lete ma dosť trápi jedna vec a to že keď som sa s heli snažil stáť na mieste, moc mi to nešlo a trápil ma jej pohyb po vertikálnom smere. Dúfam, že jej niekdajšie stúpanie a klesanie a prepady vo výške spôsoboval vietor a podobratie heli vetrom. Čakám na bezvetrie. Môže to byť spôsobené ešte aj nezvykom (aj keď v simu som už zvyknutý) lebo som menil nastavenia pre pitch.

Predpoveď na najbližšie dni je však zlá. Čaká sa vysoký vietor:
http://www.shmu.sk/sk/?page=1&id=meteo_ ... esto=31412

Aké vetry sa dajú s heli tejto veľkosti bezproblémovo zvládať (pre začiatočníkov)? Ja mám pocit, že 4m/s je pre mňa strop. Potom je už let boj.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Jajka

#1035 Příspěvek od Jajka »

Taky se někdy propadám. Myslim,že je to lepší při vyšších otáčkách. Mam plyn na 80%. Kolik točim nevim. Ještě jsem nekoupil otáčkoměr. Určitě to dělá vítr taky. Jinak jsem se naučil přistávat na autorotaci a přistání ve větru už se tolik neobávám.
Volitation,Walkera CB180D,Minititan e325 - Prodáno na ND
T-rex 450Pro+Tarot 450Pro +Dx6i
Phoenix
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“