Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno

Jaký motor a regulátor používáte?

Originální motor
49
44%
Originální regulátor
34
30%
Regl. Turnigy 20A
0
Žádná hlasování
Regl. Turnigy 25A
3
3%
Regl. Turnigy 30A
7
6%
Jiný regl. 20A
0
Žádná hlasování
Jiný regl. 25A
5
4%
Jiný regl. 30A
7
6%
Motor CD2826/6 z HC
1
1%
Jiný motor
6
5%

Celkem hlasů: 112

Zpráva
Autor
xpertvis

Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze

#1021 Příspěvek od xpertvis »

jop. T9x je na zaciatok akurat. Uplne postacujuca. Lacna a fungujuca...
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od CHlustanec »

No ja s ni taky zacinal. Teda s T9x a FrSky DJT modulem. A nemam vyhrad. Jeste jsem se kvuli tomu naucil ve svych 25 zakladum pajeni :D. Do dvou tydnu by mel prijit DHT modul, tak je vymenim a bude to jeste lepsi. Ale myslim ze tohle neni diskuze o vysilacich.
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Honza C
Kontaktovat uživatele:

#1023 Příspěvek od Honza C »

OK, nic proti T9x, ale ja jsem byl rad, ze jsem na zacatek modelareni mel neco standardniho a stabilniho, co se zapne, napipa a jede (DX6i). Kdyz slysim o tom, jak na T9x menite software, moc bych to do zacatku nedoporucil. Ale (uz jsem to nekde psal), jsem ovlivneny tim, co delam- v praci sedim co je tyden dlouhy u komplu, takze u letadel radeji stavim a hlavne litam (a pak samozrejme opravuju), nez abych si hral s x-tou verzi softwaru pro vysilacku. Ale nerikam, ze je to spatne, rozhodnuti je stejne na kazdem ;)
mab
Kontaktovat uživatele:

#1024 Příspěvek od mab »

Ale no tak,
tohle vlákno je převážně pro začátečníky a tak musím reagovat na tu T9x.
Koupíš ji v českém obchodě s 8kanál přijímačem a s poštovným za cca 2500kč. Záruka 2 roky. Další 8ch přijímač cca 300kč.
A se standartním softem umí hodně věcí.Není potřeba nic pájet, flashovat atd, prostě koupíš a lítáš!

namátkou paměť na 8 modelů, delta mix, Vmix, klapky jako brzdy, obyčejné stopky. Samozřejmě reverz, expa, vícebodové křivky, procentuální omezení chodu 0-120%. Vypínače na dvoje různé výchylky S/V/K , throtle hold a spousta dalších věcí viz třeba Rimrovy stránky kde i pokročilé mixy dělá ve standartním firmware.
Mechanické provedení je nahony vzdáleno setovým vysílačům.

Tak si prosímvás odpousťte ty přehnané soudy.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
CharlieCh

#1025 Příspěvek od CharlieCh »

mab píše:Ale no tak,
tohle vlákno je převážně pro začátečníky a tak musím reagovat na tu T9x.
Koupíš ji v českém obchodě s 8kanál přijímačem a s poštovným za cca 2500kč. Záruka 2 roky. Další 8ch přijímač cca 300kč.
A se standartním softem umí hodně věcí.Není potřeba nic pájet, flashovat atd, prostě koupíš a lítáš!

namátkou paměť na 8 modelů, delta mix, Vmix, klapky jako brzdy, obyčejné stopky. Samozřejmě reverz, expa, vícebodové křivky, procentuální omezení chodu 0-120%. Vypínače na dvoje různé výchylky S/V/K , throtle hold a spousta dalších věcí viz třeba Rimrovy stránky kde i pokročilé mixy dělá ve standartním firmware.
Mechanické provedení je nahony vzdáleno setovým vysílačům.

Tak si prosímvás odpousťte ty přehnané soudy.

Naprosto souhlasím, již druhým rokem ji používám k mé spokojenosti ve výchozím stavu. Protože pro moje potřeby stále dostačuje, až mi stačit nebude (resp. budu chtít zvýšit bezpečnost letu), tak půjdu do FrSky a alternativního firmwéru
...s větrem o závod.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od Ancistrus01 »

Přesně tak, souhlasím s tím co již bylo napsáno :)
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od CHlustanec »

jsem rad ze sme si to vsichni odsouhlasili..na rade je zvyseni platu.
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1028 Příspěvek od Ancistrus01 »

Souhlasím :D :D :D

Lidi zpátky k Betě! :D
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#1029 Příspěvek od Tchor »

Honza C píše:OK, nic proti T9x, ale ja jsem byl rad, ze jsem na zacatek modelareni mel neco standardniho a stabilniho, co se zapne, napipa a jede (DX6i). Kdyz slysim o tom, jak na T9x menite software, moc bych to do zacatku nedoporucil. Ale (uz jsem to nekde psal), jsem ovlivneny tim, co delam- v praci sedim co je tyden dlouhy u komplu, takze u letadel radeji stavim a hlavne litam (a pak samozrejme opravuju), nez abych si hral s x-tou verzi softwaru pro vysilacku. Ale nerikam, ze je to spatne, rozhodnuti je stejne na kazdem ;)

No vidis ja jsem s DX6i padal na reset prijimace docela nemile casto (2x s original prijimacem a nekolikrat s orazem) - poridil jsem DX8 a zdalo se ze to uz konecne bude v poradku, ale pred nedavnem jsem zase spadnul na reset (original spektrum prijimac, ale na DSM2) , dost vazne uvazuju ze cely slavny spektrum poslu do haje na houbolety poridim T9x s frsky a na vetsi letadla palcovku od jeti. mimochodem nevim o tom ze by nekdo spadnul na vysilacku s frsky ale u spektra to slycham docela casto.
kchuonline

#1030 Příspěvek od kchuonline »

tak porad o tom dumam a asi si koupim BETu v CZ v setu s tim CADETEM. 4k jen za radio se mi zda zpocatku docela dost ..navic konicku mame vic, tak mam penize porad kam davat ..... ikdyz se trosku bojim, ze nas tenhle konicek opravdu chytne a za tyden to budu videt jinak :-)
moron

#1031 Příspěvek od moron »

kchuonline píše:tak porad o tom dumam a asi si koupim BETu v CZ v setu s tim CADETEM. 4k jen za radio se mi zda zpocatku docela dost ..navic konicku mame vic, tak mam penize porad kam davat ..... ikdyz se trosku bojim, ze nas tenhle konicek opravdu chytne a za tyden to budu videt jinak :-)

Můžeš ještě zkusit FlySky CT4B. V hobbykingu ji mají pod jiným jménem a pokud vím, tak vychází i s poštovným za 900. Není to T9x, ale lepší než Cadet. Navíc při případným upgradu na T9x můžeš použít stejný přijímače.
czpredseda

#1032 Příspěvek od czpredseda »

Tchor píše:tak porad o tom dumam a asi si koupim BETu v CZ v setu s tim CADETEM. 4k jen za radio se mi zda zpocatku docela dost ..navic konicku mame vic, tak mam penize porad kam davat ..... ikdyz se trosku bojim, ze nas tenhle konicek opravdu chytne a za tyden to budu videt jinak :-)

Udělal jsem to taky tak a za 3 týdny už jsem kupoval Turnigy, Equilibrium nabíječ a baterky a za další měsíc další letadlo a pak další.
V setu Bety není rozumný nabíječ, jen balancer s dráty na autobaterii. Můžeš koupit za 300 obyčejnej, kterej nabíjí přes servisní konektory a za týden ho budeš nenávidět, protože nabíjí 3 hodiny.

Když to sečtu budeš potřebovat set Bety za 3800, nabíječku za 1000 a alespoň jeden 2200 aku za 590, potom 8 aku do rádia tak za 560 + pokud nemáš tak nabíječ na NiMh za 400, sekunďák a aktivátor tak za 250. to je celkem už přes 6500

Ze začátku je to dost drahý, než se vybavíš a pak už to je dobrý a v klidu lítáš bez investic a vydrží to. Přečti si články na mým webu o Betě, nákupech a tak, už tam toho je docela dost.
kchuonline

#1033 Příspěvek od kchuonline »

czpredseda píše:Ze začátku je to dost drahý, než se vybavíš a pak už to je dobrý a v klidu lítáš bez investic a vydrží to. Přečti si články na mým webu o Betě, nákupech a tak, už tam toho je docela dost.

čtu, díky ! nejhorší je že nejbližší kamenný obchod s modelářskými věcmi je kdesi daleko... s betou musím už koupit pře net minimálně nějaký materiál na opravy.. zatím tápu jaké lepidlo a co dalšího.. asi betu koupím tady ...http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-modely-a-prislusenstvi/rc-letadla-a-nahradni-dily/kompletni-sety-letadel/4st1480-m1-beta-1400-m1-rtf-4k-2-4ghz-brushless

nedoporučili byste mi co dalšího z tohodle shopu přihodit? lepidlo (jaké???) , pasku se skelnými vlákny na polepení hran a trupu, suchy zip, vetsi vrtule, ... ?
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od mkyral »

Lepidlo jsem použil střední vteřinové (bez aktivátoru) + purex a tavné lepidlo (taková ta pistolka - mají v každém papírnictví/hobby marketu). Dále nějaké lepidlo na zajištění šroubů (už si nepamatuji, kde jsem jej koupil, u pecky mají jiné).

Skelnou pásku jsem koupil nějakou levnou - stačí bohatě. Suchý zip jsem si objednal 3M, ale furt nějak nebyl, tak jsem nakonec použil obyčejný suchý zip z galanterie a přilepil tavným lepidlem. Zatím drží bez problémů.

Vrtule APC 6x4E (je nutno trochu obrousit trup, aby se tam vešla).

Dále jsem koupil nabíječku Turnigy Accucel-6 50W 6A plus síťový zdroj a baterie z rc-levneji.cz (taky jsem tam koupil speciální bezpečnostní sáček pro nabíjení Li-Pol baterií.

Betu jsem koupil jako kit a elektroniku jsem bral z hobbykingu. Vysílačka viz patička ;-)

Pokud budeš kupovat náhradní baterii (já mám 3S 2100mAh), tak kup se správným konektorem. Jinak budeš ještě potřebovat konektor a páječku.

No a v neposlední řadě, aby jsi to všechno mohl převážet, budeš potřebovat nějaký box nebo kufr - já koupil al. kufr v prodejně s elektrickými součástkami. Mám tam vysílačku, nabíječku, lepidla, baterky a nějaké nářadí (šroubovák, kleště, nože). Když jedeme na chalupu, seberu letadlo a kufr a můžu jet.

Suma sumárum, samotná Beta + vysílačka mě vyšla na cca 7500 Kč. Ovšem to byl jen začátek ;-)
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#1035 Příspěvek od bezo.tn »

vsetci ti radia len cena zostav je pre teba asi vacsia , ako si si myslel . ja som zacal s olietanym wildhawkom setom , ktory ma stal 17e . ten som rozbil a kupoval som easyglidera a komplet si ho osadil . vysielacka aurora 9 . dcerka chcela tiez ero , tak som jej zacal stavat betu . kupil som ero s motorom , osadil som turnigy serva a regulator , dal do nej 2200 turnigy baterku a kupil vysielacku setovku z asw-cka 35ku za 15e . komplet bez nabijacky ma vysla 105e . skus si to prepocitat , ci to nebude lepsie spravit takuto skladacku , alebo kupit olietane ero
graupner MZ-24
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“