Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Mobius kamera

#1021 Příspěvek od OK2BUH »

Třeba levý dolní a pravý horní roh.
ondrascz

#1022 Příspěvek od ondrascz »

Zeby tak prvni odkaz na googlu? ;)
mrbignos

#1023 Příspěvek od mrbignos »

Taranis+,
Alpha 1500, Crack Pitts, Cessna 185
eddiex

#1024 Příspěvek od eddiex »

Tak a ted je to uz jasne i mi. Dekuji moc za trpelivost vsem. A specialni diky za ten obrazek!!! Ten mi udelal uplne jasno.

A ted uz jen dodatecna otazecka.
Maji tyto vsechny ruzne "FOVy" vliv na to, jestli urcita kamera przni obraz tim rybim okem? [ano nazyvam to prznenim obrazu a plivu na to :D ] Nebo je to dano necim uplne jinym?
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
eddiex

#1025 Příspěvek od eddiex »

OK2BUH píše:Třeba levý dolní a pravý horní roh.

No a k tomuto opravdu neni co dodat. Samozrejmne vim co je uhlopricka, diagonala, ale sam ted nerozumim tomu, ze mne proste nejak nenapadlo predstavit si ten uhel rozevreny od cocky k protilehlym rohum obrazu. Tak za tuto blbost se specielne omlouvam... 8O :oops:
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
ondrascz

#1026 Příspěvek od ondrascz »

eddiex píše:Maji tyto vsechny ruzne "FOVy" vliv na to, jestli urcita kamera przni obraz tim rybim okem?

Ano i ne. Je to jeden z faktoru. Jinymi slovy s vetsim FOV roste sance, ze objektiv na snimac vykresli obraz s efektem rybiho oka. Existuji relativne siroke objektivy, ktere vykresluji "rovne", jenze tim paradoxne silne deformuji proporce objektu po stranach zaberu.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od Yeah »

OK2BUH: Tu informaci o ořezu obrazu máš odkud? Já jen, že se mi nezdá, že by to bylo fiklé a ani jsem nikde na toto nenarazil...

eddiex: Osobně si myslím, že 120° objektiv je tak akorát v poměru rybí oko/menší citlivost na přesvícení či podsvícení. Totiž mám vyzkoušeno, že třeba 90° objektiv mobiusky má větší problémy s přechody světlo/tma než 120°. Prostě do 120° jde víc světla, než do 90° a tak u 120° obraz méně kolísá mezi hodnotami "moc světla" a "málo světla", ve finále je tedy video 120° lepší na koukání... viz moje video z Východu slunce na Rané. Chroustjazz má 120°, můžeš porovnat, ani jeden nepoužíváme "obrazové vylepšování" videí při stříhání...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
OK2BUH

#1028 Příspěvek od OK2BUH »

Yeah píše:OK2BUH: Tu informaci o ořezu obrazu máš odkud? Já jen, že se mi nezdá, že by to bylo fiklé a ani jsem nikde na toto nenarazil...

Však si to vyzkoušej zapnout vypnout třeba doma na záběru kuchyňské linky nebo kachliček v koupelně. Jenom se to zvětší a křivé kraje nejsou vidět. Já jsem tu 120 st. v ruce neměl, mám 90 st. a tam se to zvětšuje i když rybinu nemá, ten fw je stejný. Kamera jinou možnost nemá, na vyrovnávání zakřivení výpočtem v reálném čase nemá výkon procesoru.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#1029 Příspěvek od Yeah »

OK2BUH píše:Však si to vyzkoušej zapnout vypnout třeba doma na záběru kuchyňské linky nebo kachliček v koupelně. Jenom se to zvětší a křivé kraje nejsou vidět.

Tak já třeba včera Tušimickou elektrárnu točil právě bez té korekce a nevšiml jsem si nějakého rozdílu. Řešil jsem spíš průhyby obrazu, když nestíhá gyro, myslel jsem, že to je právě tím přepočtem "bez rybího oka"... doma zkusím, díky za info...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
mip

#1030 Příspěvek od mip »

Asek
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od Asek »

Čím ovládáš otáčení kamery? Servo?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
jio

#1032 Příspěvek od jio »

Jen pro pobavení.
Začátkem roku 2014 jsem koupil kameru Mobius, pořídil s ní pár zkušebních videí a odložil do šuplíku. Včera jsem ji našel, nabil, nahradil vadnou SD kartu a ona s původní baterkou zapíše záznam hodinu a 14 minut. Přitom v manuálu je napsáno, že s novou baterií vydrží záznam 80 minut.
A pak ať mi někdo říká, že LiPol baterka stářím ztrácí kapacitu. :-)

Jo a ještě malý tip. Jak je povrch jakoby pogumovaný, tak lepil. Stačilo umýt petrolejem a povrch už nelepí.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“