FrSky Taranis - druhé pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - druhé pokračování

#1021 Příspěvek od lubo1 »

Standa Stuchlý píše:jak jsem psal, GPS údaj výšky jsem chtěl brát jen pro kontrolu vária. Pokud nejde nulovat v grafu, nezbude, než odečítat nadmořskou výšku. Ale je to trochu škoda. V dnešní době, rozvinuté techniky takto kutilsky laborovat, to jsem nečekal. Přijde mi to nedotažené, hlavně, že se to prodá.

beriem to tak, že GPS je GPS a výška je tam len tak niečo navyše..... Na výšku používam vario - GPS používam len an kontrolu.....
Čo sa týka údajov - nemal by byť problém natiahnuť log.csv do povedzme excelu a prepočítať výšku z GPS a uložiť nazad. Nemal by to byť problém.....
Čo sa týka lietania a dát.....
Mám v Taranise naprogramované, rádio hlási výšku každých 25m/ prípadne 10m. Je to vypínateľné, na druhom spínači mám pípanie varia. Takže nemusím nič sledovať - výšku počujem, ak je dlho ticho - asi neklesám a prepípnem si okruh s variom . Ak je kecania a pípania moc - vypnem.....
Logi pozerám jedine ak je niečo v neporiadku.....
Napetia a RSSI sledujú varovania - tiež hlasom...
Napetie aku - mám veľký stlpcový graf - aj perifernym videním viem prekontrolovať, či sa blížim k minimu použiteľnej kapacity......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#1022 Příspěvek od juraj.jurej »

No já som zvedavý na tú novú verziu 2.1 Má toho viacej riešiť ak sa nemýlim. Napr. aj update cez vysielač. (aj keď som už kúpil káble) Kedy odhaduješ, že bi mohla byť?
FrSky Tandem X20
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1023 Příspěvek od RCStudio »

Ano melo by tam byt i pro programovani i kdyz bylo posunuto tusim na 2.1.1 podverzi. Nicmene jedna se o pomerne hodne zmen a nektere casti jako telemetrie jsou od zacaku prepsane.
2.1 je casovana na konec cervna ale jde pouze o ty nejnutnejsi opravy a ladeni. S ohledem k tomu ze ten system musi fungovat a byt stabilni neni vylouceno ze ho uvidime az koncem leta nebo na podzim.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1024 Příspěvek od ddano007 »

Standa Stuchlý píše:nula na displeji rádia je mi k ničemu. Když vyvaluji oči, abych to v té výšce viděl a nenechal si to uletět, nemám čas čučet na rádio...

Sorry, ze do toho trochu vstupim:
1, nepomohlo by ti, keby ti Taranis hlasovo hovoril vysku, nech nemusis cucat na displej?
2, ked som sa ja hral s variom, tiez som mal rozdiel cca 3m medzi startom a pristatim. Robilo to zahriatie varia v trupe od pohonu.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od lubo1 »

ddano007 píše:Sorry, ze do toho trochu vstupim:
1, nepomohlo by ti, keby ti Taranis hlasovo hovoril vysku, nech nemusis cucat na displej?
2, ked som sa ja hral s variom, tiez som mal rozdiel cca 3m medzi startom a pristatim. Robilo to zahriatie varia v trupe od pohonu.

To isté som mu navrhoval aj ja.... Standov problém je:
Ak použije GPS- tá zobrazuje metre od nuly, ale zapisuje do logu skutočnú nadmorskú výšku. Čiže tam kde si odštartoval je na displeji 0 a v logu u mňa 495m.....
Problém s presnosťou standového GPS je vidieť na logu, kde mu to skáče 30-40m....
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od ddano007 »

OK, ja som to pochopil tak, ze mu vadi pozeranie na displej ( na displeji sa GPS da vynulovat, ale v logu nie), ergo som navrhol, co som navrhol. Odratat v logovanych datach startovaciu vysku snad v Exceli nie je take zlozite, aj ked suhlasim, ze nie moc komfortne... 8)
Standa Stuchlý

#1027 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánové, mám to nastavené tak, jak píšete. Výšku a vario mám na spínači a poslouchám hlášky tak jak jdou. Když chci ticho, prostě je vypnu, nebo zeslabím.
Jednalo se mi jen o to, jak píše lubo 1, že pokud je něco jinak, než by mělo být, chtěl jsem výšku z GPS pro srovnání. Jinak ji nepotřebuji.

Není to pro mne problém, že GPS měří od nadmořské výšky, ale spíš překvapení.

Dále, sílu signálu a napětí přijímače a serv mám na přepínači učitel/žák. Jednoduše cvaknu a vím na čem jsem i bez grafu na displeji. Telemetrii na displeji u letadla sledovat nejde, leda by to byl model, co se ve vzduchu dokáže flákat skoro sám a takový já nemám.
700m a víc je dost vysoko, aby 1s byla hodně dlouhý čas a pak hledat, kde to odletělo....no, nic příjemného. U země zase díky kopcům někdy nevím, jak mi to foukne pod křídlo, tak se řídí až do přistání. Jednou mi podfouklo a bylo z toho týden oprava křídla. Proto na rádio hledím, až přistanu, nebo před startem.
Navíc, něco mi v posledních měsících narostlo nad pasem, tak na rádio blbě vidí :D .
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1028 Příspěvek od lubo1 »

Standa Stuchlý píše:
Navíc, něco mi v posledních měsících narostlo nad pasem, tak na rádio blbě vidí :D .

To bude asi neaká epidémia...... :lol:
Standa Stuchlý

#1029 Příspěvek od Standa Stuchlý »

hrozně blbě se to léčí :roll:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od ddano007 »

To bude nejaky zvlastny modelarsky virus, lebo ja to mam tiez :mrgreen:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od RCStudio »

Jo to je ta zrdcatkova nemoc, taky tim trpim :)
Jan Janekx Urbanek
macil

#1032 Příspěvek od macil »

Nevadí, hlavne, že sme zdraví. :wink:
Standa Stuchlý

#1033 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánové, všechno špatně. Děda mi kdysi říkal, že to jsou informace, co nevejdou do hlavy. Chlapům se pak ukládají na pupek, ženským na zadek. A nevzdělaní šílenci to svádí na pivo a kalorie. Houby, informace jsou to :mrgreen: .

Janku, díky za bleskové odeslání, já .......... jsem si nevšiml, že to budu muset nastavit :roll: .
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od RCStudio »

Jo a dalo dost prace je posbirat a poukladat :)
Jan Janekx Urbanek
Standa Stuchlý

#1035 Příspěvek od Standa Stuchlý »

FrSky GPS senzor. Funguje, jak dobře nevím, ale oproti deklarovaným 30s náběhu to tomu mému trvá 167s . To je skoro 3 minuty. A jedno, jestli svítí sluníčko, nebo je pod mrakem. Měřeno vždy venku v polích, kde není signál ničím stíněný.

Umístění v trupu

GPS (2).jpg

Jak to máte vy a v čem by mohl být problém? Problém s ID není.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“