FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Standa Stuchlý

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#1021 Příspěvek od Standa Stuchlý »

JosefSvejk, ono nejde ani tak o to, že mi na stole telemetrie skákala od -1,5 do + 2,5m, aniž by se s modelem pohlo. Ale jakou chybu to asi bude dělat po vypuštění? 100%, 200%, 1000% ? A o tom to je. Nechceme hračky z hračkárny, protože ty naše mohou i ublížit, proto chceme mít nějakou jistotu. A pokud to výrobce v konkurenčním boji nestíhá, tak to je na prd. Raději si připlatím za jistotu.

Vysílač Taranis plus je bezva, i když mi upadla páčka od bočního potenciometru a páčka třípolohového přepínače se točí dokola. Někdy sepne, někdy ne, ale to jsou věci, co si spravím.

Přijímač X8R je taky bezva a zatím bez problémů.

Přijímače se jim povedly ..... :-)

Jsem spokojený.

Vário ..... :-( prodal jsem a koupil jiné a jsem spokojený
ellet

#1022 Příspěvek od ellet »

Standa Stuchlý píše:ještě jen doplním. Přesnost absolutní výšky je mi na prd, to je fakt. Ve výškách 700 a více metrů je nějakých i 5 metrů bezvýznamných.
Něco jiného to ale bude, když se potřebuješ v těchto výškách tak trochu spolehnout na vário. .
Ale to vario bude měřit se stejnou procentní chybou, to se snad přežít dá.
Pokud člověk neví s jakou přesností co měří, není většinou problém. U toho výškoměru je to ale bohužel dost na očích. (Docela by mě zajímalo kolik lidí (laiků) ví, jak přesně měří jeho multimetr :) )
Standa Stuchlý

#1023 Příspěvek od Standa Stuchlý »

RCStudio píše:O jak presnem variu se tu bavime?

není možné, že chybu dělá přijímač, když průměruje výpočet z naměřených údajů? Připadá mi to, jako by jednou počítal z 50ti a podruhé třeba ze 30ti vzorků. A stále se to náhodně opakuje. A nemusí to pak být ani teplotou.

Variometr-vysoká přesnost
Naposledy upravil(a) Standa Stuchlý dne ned 18.12.2016 22:20, celkem upraveno 1 x.
Standa Stuchlý

#1024 Příspěvek od Standa Stuchlý »

(Docela by mě zajímalo kolik lidí (laiků) ví, jak přesně měří jeho multimetr :) )[/quote]

lajkovi je to jedno a ten, co se tím zabývá více si to snadno ověří. V cejchovně, nebo u někoho, kdo má cejchovaný přístroj.
ingwarr

#1025 Příspěvek od ingwarr »

podla nálepky na varie je to https://rcstudio.cz/cs/senzory/13-frsky ... snost.html
lietal som len 15 minut, uvidím ako sa rozhodí po 40 až 50 minutach :wink:
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od RCStudio »

Standa Stuchlý píše:

není možné, že chybu dělá přijímač, když průměruje výpočet z naměřených údajů? Připadá mi to, jako by jednou počítal z 50ti a podruhé třeba ze 30ti vzorků. A stále se to náhodně opakuje. A nemusí to pak být ani teplotou.

Variometr-vysoká přesnost

Prijimac zadne takove ukoly nedela. Vsechny vypocty se delaji v cidlech a prijic jem sbira finalni data.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Standa Stuchlý

#1027 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pak to může dělat výpočet v čidle. nezdá se mi, že by to hrálo až tak moc teplotou. Od - do +. To je moc. Je to škoda, to vário se mi líbylo. Jak jsem psal. Pro výšku je to jedno, ale pro sledování signálu vária je to o něčem úplně jiném.
ellet

#1028 Příspěvek od ellet »

Standa Stuchlý píše:lajkovi je to jedno a ten, co se tím zabývá více si to snadno ověří. V cejchovně, nebo u někoho, kdo má cejchovaný přístroj.

Odpověď jsem sice nečekal (byla to akademická otázka) ale takhle si právě odpovědět umím taky :) Jen bych doplnil, že většina ani neví jak přesně to měřit má.
Myslím si, že tomu variu možná křivdíš. Já jsem dělal vlastní s levným čidlem BMP180 se zápisem na kartu. Bylo asi 10x v éru ( no moc to není) a vždycky jsem přistál ve výšce startu. Potom jsem to v zimě dodatečně trápil doma na stole a byl tam pomalý pohyb hodnot cca +-1,5m (zdůrazňuji pomalý v řádu několika minut až max 45min). Zřejmou, jednoznačnou závislost jsem nenašel (ohříval jsem to lampou, ofukoval...). Na údaj varia má ale tato chyba tak nepatrný vliv (už z principu výpočtu - z výšky), že jsem se tím vůbec nezabýval.

Rád bych znal zkušenosti ostatních. Teď si říkám, že bych to měl psát asi do jiného vlákna. Ale ono to souvisí.
Bořík

#1029 Příspěvek od Bořík »

Ten miniaturní přijímač by se moooc hodil do mikrolodí ... jenže k tomu bych potřeboval nějaká s-busová mikroserva ( do 3g, lépe 2.5g ). Jsou taková k dispozici ?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1030 Příspěvek od RCStudio »

Nejspu, ale nabidneme brzi 6 kanal na bezna, serva
Jan Janekx Urbanek
JosefSvejk

#1031 Příspěvek od JosefSvejk »

RCStudio píše:Nejspu, ale nabidneme brzi 6 kanal na bezna, serva

Super čeština :D .
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne ned 18.12.2016 23:47, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1032 Příspěvek od RCStudio »

Haha pisu z maleho mobilu a sem tam se prepisu.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1033 Příspěvek od RCStudio »

Ovsem "brzi" neokecam :)
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1034 Příspěvek od RCStudio »

Vyborne, jak tu nektere prizpevky mizi nebo se meni. Po chvilce se vratim do vlakana a nepoznavam to tu.
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1035 Příspěvek od lubo1 »

Standa Stuchlý píše:pak to může dělat výpočet v čidle. nezdá se mi, že by to hrálo až tak moc teplotou. Od - do +. To je moc. Je to škoda, to vário se mi líbylo. Jak jsem psal. Pro výšku je to jedno, ale pro sledování signálu vária je to o něčem úplně jiném.

Mám cca 10 - 15, možno 20 varii - Vo všetkých je snímač MS5611. Keď som ich testoval na Drift -niektoé driftovali 0,1 m za 10 min niektoré 2m za 10 min, niektoré 3.5 m za 10 min....
Podľa toho bude skákať aj výška aj driftovať údaj... Snímače som kupoval u rôznych predajcov, takže to nieje neaká "zlá" várka... No a ak je nanič snímač, tak procesor z toho už moc nevyčaruje....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“