Helimaniacs Team Brno IV

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
paveld

Re: Helimaniacs Team Brno IV

#1036 Příspěvek od paveld »

Zítra okolo 16té závora :D
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1037 Příspěvek od Digis »

paveld píše:Zítra okolo 16té závora :D

Holínky s sebou :lol:

Dneska v 18.00 na "Hraničkách" mezi Slatinou a Šlapkama. Krásný polítání suchou nohou i koly auta. :D
BoŠ

#1038 Příspěvek od BoŠ »

17 hod - třídní schůzky :(
Naposledy upravil(a) BoŠ dne úte 16.09.2014 6:01, celkem upraveno 1 x.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
prtka
Kontaktovat uživatele:

#1039 Příspěvek od prtka »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HvMyFepN6Fk[/youtube]

To Boš : Jak je vidět velikost baterek a listů nás nezastaví :lol:
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
kokosman

#1040 Příspěvek od kokosman »

Tak pánové,
nedalo mi to a dneska jsem si za barákem odbyl premiéru. No začnu od konce - rozbil jsem ho:-) Ale hezky po pořádku. Najdu flek na poli, nastartuju vysílačku, zapojím baterku na helince, provedu předstartovní kontrolu...
1) evidentně 20h na simu nestačí + nastavené zbytečně velké expa = první pád. Nejede servo klopení. A sakra hned první pád a servo v prdeli. Pak si ale vzpomenu jak jsem si pročítal na tomto fóru vlákno o mcpx bl a překontroluju konektory na řídící desce. A just, servo naběhne a zase tancuje.
2) A tak jdu zase do boje. Tentokrát se mi podaří dostat se do vzduchu, ale ze simu nejsem zvyklý moc kvedlat a expa na 40% mě překvapí, takže mi jde vrťas na strom. Po lehkém kontaktu s větví usnulo gyro (asi) a heli se fest rychle roztočila kolem osy -> panika, stáhnutí plynu + throttle hold = pád číslo dvě. Vrťas zase rozložený tak akorát do krabice, ale díky totální jednoduchosti konstrukce a tuningu předchozího majitele je za pár chvil zase v pohodě. Ale stejně mi začíná vrtat hlavou proč tak divně reaguje...
3) Tady už to byla jednoduchá práce, ani jsem se pořádně nezvedl ze země a mrd, zase rotorem obracím ornou půdu. Tentokrát už ale uteklo táhlo rotorové hlavy a náhradní mám doma, takže vrťas dostal pokouřeno jako prase a v luftě byl ±7 sekund.
Až doma jsem zjistil že ozubené kolo na hřídeli bylo povyskočené z drážky, celá hřídel teda mohla cestovat nahoru a dolů a listy měly tím pádem 2 mm vůli. (mohl to být důvod toho špatného letového projevu?) Dal jsem to celé do kupy, vypadá to zase zdravě, ale stejně asi někoho budu potřebovat a třeba počumět jak vám to hezky létá.
Když dovolíte, mám pár dotazů co jsem si přinesl z toho pole:
1) Jak to, že mi tak vyplo to gyro a heli se takhle roztočila? Mohl za to opravdu jen ten kontakt s větví? K zadnímu motorku jsou tažené neizolované holé vodiče, což mě trochu znervózňuje.
2) Když jsem zpravoval to kolečko na hřídeli, zavadil jsem prstem oozubené kolo serva a asi o půl nebo o otáčku jsem ho posunul. Netuším jak zkontrolovat rovinu cykliky u takového prcka. Bude to mít vůbec rozpoznatelný vliv na let?
3) Kontroloval jsem běh opravené hřídele na stole a se sundanou hlavou a všiml jsem si, že po roztočení se cyklika pomalu vychýlí doleva do max polohy. Je takové naklonění cykliky v pořádku? (mcp x používá integrovaný systém stabilizace AS3X)
Díky moc za rady a sorry za román. Honza
DX6i, Blade mCP x BL, Phoenix simulator
psena
Kontaktovat uživatele:

#1041 Příspěvek od psena »

paveld píše:Zítra okolo 16té závora :D

Ahoj Pavle, prosím pošli mi své tel. číslo, potřeboval bych s Tebou mluvit.
díky Petr
paveld

#1042 Příspěvek od paveld »

To Pšena : via SZ :D
BoŠ

#1043 Příspěvek od BoŠ »

kokosman píše:Když dovolíte, mám pár dotazů co jsem si přinesl z toho pole:
1) Jak to, že mi tak vyplo to gyro a heli se takhle roztočila? Mohl za to opravdu jen ten kontakt s větví? K zadnímu motorku jsou tažené neizolované holé vodiče, což mě trochu znervózňuje.
2) Když jsem zpravoval to kolečko na hřídeli, zavadil jsem prstem oozubené kolo serva a asi o půl nebo o otáčku jsem ho posunul. Netuším jak zkontrolovat rovinu cykliky u takového prcka. Bude to mít vůbec rozpoznatelný vliv na let?
3) Kontroloval jsem běh opravené hřídele na stole a se sundanou hlavou a všiml jsem si, že po roztočení se cyklika pomalu vychýlí doleva do max polohy. Je takové naklonění cykliky v pořádku? (mcp x používá integrovaný systém stabilizace AS3X)
Díky moc za rady a sorry za román. Honza

To byl úplně první let? Nechal jsi si helinu zkontrolovat, případně zaletět třeba u závory, jak jsi plánoval?
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
kokosman

#1044 Příspěvek od kokosman »

To byl úplně první let? Nechal jsi si helinu zkontrolovat, případně zaletět třeba u závory, jak jsi plánoval?

Samozřejmě že nenechal :oops: Ale co jsem uměl zkontrolovat jsem zkontroloval. Jj, dalo by se říct, že to byl úplně první pokus po simulátoru. Kdyžtak mám všechno se sebou v práci tak hned jak skončím bych zajel k závoře jestli tam někdo bude. Tx je mód 2
BoŠ

#1045 Příspěvek od BoŠ »

Výše se kluci domlouvají na závoru dnes v 16 nebo 17 hod.
martin_bohac

#1046 Příspěvek od martin_bohac »

Ano,dnes jsme s Pavlikem domluveni na 16:00 k zavore.
paveld

#1047 Příspěvek od paveld »

Já tam budu o něco dříve a vydržím dokud bude proud. :mrgreen:
kokosman

#1048 Příspěvek od kokosman »

Ok, tak já dneska uteču dřív z práce a na pátou bych tam měl být.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1049 Příspěvek od Digis »

paveld píše:Já tam budu o něco dříve a vydržím dokud bude proud. :mrgreen:

Dokud bude proud, nebo dokud nezhasnou? :D
paveld

#1050 Příspěvek od paveld »

To se teprve uvidí :?:
Odpovědět