DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

DJI Tuned Propulsion System

#1036 Příspěvek od gardenroute »

Odpovim timto :
novy DJI Tuned Propulsion System, i pro Phantomy (viz manual na webu), je novy set pro vymenu motoru, vrtuli 9x4.3 a regulatoru, vypada to dost dobre, kdo jeste nemenil motory, ma tady prilezitost to vzit i regly a bajecnymi vrtulemi.

DJI tuned propulsion system.jpg

Jinak testy s Vision vrtulemi jiz u rady uzivatelu probehly s temy nejlepsimi vysledky (viz RCgroup - uz jsem o tom psal), zadne zvysene teploty atd... Asi to bude chtit delsi testy, ale netusim, proc by tak melo byt, sam jsem s ruznymi 9kovymi vrtulemi letal dlouho, bez sebemensich potizi, ackoliv tyto jso vyrazne ucinnejsi.
Regly u P. zvladaji i 10" vrtule, jak potvrdi "Dochodca" s jeho expanznimi nastavcy.

Problem zatim zustava s tim uchycenim pro P1.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 02.12.2013 17:48, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz

#1037 Příspěvek od salamander »

Dochodca : perfektne čítanie . Toto isté sa mi stalo pred rokom s vetroňom rozpätie 2m. hmla 3-5 stupňov, skrehnuté prsty , vetroň sa dáko klátil, vrtuľa mala divný zvuk ako ventilátor, inak ju nebolo vôbec počuť.
Zo strachu som ho posadil aby nepadol ako kameň. Celý bol pokrytý námrazou aj vrtuľa , váha ako keby bol s plechu, bolo mi čudné ako mohol takto ešte letieť , v skutočnosti to nebol let len také prevaľovanie . Nie je nad skúsenosť, od teoretizovania spoza stola .

Tie org. vrtule na Phantoma Vision dajú sa vyvažovať ? Mám dojem že ta diera zo závitom na hriadeľ motora je uzavretá , práve mi cestujú od p.Vasilka . Voľačo budem musieť vymyslieť.

Off : Dúfam že pán Řešátko to má otestované či to tie regle zvládnu , už som to tu dával , premeriaval som watmetrom od Pelikána , stroj ukotvený na stole , vrtule čierne makke plastové,
v ATI režime 24 A , 270W . Normálne som mal strach aký rev a vietor to robilo , domnievam sa že počas letu bude spotreba menšia . Vychádzam s vetronárskej praxe .

Páni je tu debata ako predĺžiť let starého Phantoma . Ak bude mať baterku takú istú a schovanú v trupe ako Vision , tie isté vrtule , tá istá váha , skrátka tie isté parametre, vari bude lietať iba 6 min ?
No já neviem, ale , aspoň je debata a máme čo riešiť .

Ešte ani nestihnem čosi napísať a už je tu ďalší príspevok ...
off
Kontaktovat uživatele:

#1038 Příspěvek od off »

salamander píše:Off : Dúfam že pán Řešátko to má otestované či to tie regle zvládnu , už som to tu dával , premeriaval som watmetrom od Pelikána , stroj ukotvený na stole , vrtule čierne makke plastové,
v ATI režime 24 A , 270W . Normálne som mal strach aký rev a vietor to robilo , domnievam sa že počas letu bude spotreba menšia . Vychádzam s vetronárskej praxe .

P. Řešátko před tím spíš varoval, že by to ty regle nemusely utáhnout :-( na druhou stranu, z logiky věci mi vyplývá, že pokud s tím Phantom lítá dýl, musí být průměrný proud menší. Problém budou asi hlavně proudové špičky, pokud by tomu člověk naložil "plný kotel".
salamander

#1039 Příspěvek od salamander »

Počas letu keď sa to pohybuje je spotreba menšia, samozrejme ak stojí a vypáliš tomu má to skokový prudký odber ale hneď to klesá , ak budem mať druhé vrtule tak to pomeriam aj dĺžku letu vo visení a potom to sem hodím .
Ešte ku tým reglérom 18x4 =72 A, keby išli naplno , čo na vetroni mám raz dva , tak to neutiahne baterka , alebo sa nafúkne, lenže mne to bralo len 24A čo je na jeden 8A.
Motorčeky 270W , na jeden vychádza 67,5 W no nič moc , ešte že sú štyri . Mojá Alfa 1500 má 600g motor 70W a len sa tak plazí nahor.
Doma testujem motory a vrtule aby som s toho čo najviac vyžmýkal ale nič nespálil , ale ide to do peňzí .
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1040 Příspěvek od JirkaA »

off píše:
Myslím, že aktivace fail-safe nijak nesouvislela s váhou nebo vrtulemi, ale s tím, že ta Phantom pokrytý ledem ztratil signál.

to je malo pravdepodobne, led je skoro nevodivy, vliv na antenu marginalni, kdyz moc tak 10%
OK2WY
salamander

#1041 Příspěvek od salamander »

Páni váha vás nepustí , škoda že ho pán dochodca nedal hneď na váhu ,boli by sme mali Phantoma zo záťažou čo vlastne unesie , ak bola aj vrtuľa v ľade , test by bol ku ničomu .
V tom ľade určite bola, mám to odskúšané .
Zoolx

#1042 Příspěvek od Zoolx »

1. Vrtule P2 by měly jít namontovat na to novější provedení P1 (s pravým a levým závitem na motorech)

Tak se omlouvám za tvrzení v jednom z předešlých příspěvků... Ano, na originální motory P1 lze dát vrtule z P2, na motory Antigravity! je dát nelze... Teď jsem to zkoušel..

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Marek_Km

#1043 Příspěvek od Marek_Km »

Zoolx píše:Tak se omlouvám za tvrzení v jednom z předešlých příspěvků... Ano, na originální motory P1 lze dát vrtule z P2, na motory Antigravity! je dát nelze... Teď jsem to zkoušel..

Z.

Chápu to správně, že na starého Phantoma s původními motory jdou nasadit ty úžasné 9" vrtule? Mají v otvoru zámek? (dvě plošky)
Zoolx

#1044 Příspěvek od Zoolx »

Ne, zámek tam nemají, v závitu (vložce) vrtule by byl prostor pro nějakou vložku simulující zámek. Nasadil jsem levotočivou i pravotočivou vrtuli na dané motory z P1. Zkusil jsem to vyfotit, zde to je.

[album]3365[/album]

[album]3366[/album]

Laicky předpokládám, že by otáčení mělo jít proti závitu, tedy by se neměly točením povolovat, ale naopak by síla měla přispět k utažení. Nemám to teď jak odzkoušet, to bych musel znovu dát na P1 původní motory. Skoro mne mrzí, že na ty Antigravity! motory ty vrtule nejdou... :?

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
off
Kontaktovat uživatele:

#1045 Příspěvek od off »

Zoolx píše:Laicky předpokládám, že by otáčení mělo jít proti závitu, tedy by se neměly točením povolovat, ale naopak by síla měla přispět k utažení. Nemám to teď jak odzkoušet, to bych musel znovu dát na P1 původní motory. Skoro mne mrzí, že na ty Antigravity! motory ty vrtule nejdou... :?

Z.

Ano, proto se pouzivaji prave a leve zavity podle toho, na kterou stranu se vrtule otaci. Ale POZOR - maji to tak jen ty novejsi P1 - v prodeji cca od srpna. Starsi P1 maji vsechny zavity pravotocive a P2 VRTULE na ne NENI MOZNE POUZIT.
off
Kontaktovat uživatele:

#1046 Příspěvek od off »

Marek_Km píše:Chápu to správně, že na starého Phantoma s původními motory jdou nasadit ty úžasné 9" vrtule? Mají v otvoru zámek? (dvě plošky)

Ano, ale plati to jen pro nejnovejsi P1 - co maji na vrtulich matky s pravym a levymi zavitem (stribrne a cerne). Na uplne puvodni P1 to pouzit NEJDE.
Dale je problem v regulatorech - neni jasne, zda vydrzi vyssi spickovou zatez, zvlast pokud je Phantom "nalozeny".
Naposledy upravil(a) off dne sob 30.11.2013 16:58, celkem upraveno 1 x.
dochodca

#1047 Příspěvek od dochodca »

Diskusia tu naozaj fici, den som tu nebol a plno prispevkov.

Ku tomu mojemu "icingu": Myslim, ze naozaj bol spusteny Failsafe pretoze to pristalo na spravnom mieste. NAZA ho spusta urcite pri
- strate signalu z TX
- znizenom napati baterie
- povel z prijimaca
Ani jeden z tychto pripadov podla mna nebol. Takze bud to bola nahoda to miesto pristatia (pravdu ma Mazak), alebo FailSafe zapol, pretoze NAZA vyhodnotila klesanie aj ked sa snazila udrzat vysku. To moze nastat i pri poskodeni vrtule, alebo chybe kabelaze, alebo chybe motora, atd...
Mozno to v nejakom navode je, ja sebakriticky priznavam, ze navody citam povrchne. Ktory z pripadov to bol neviem, je to asi tak 50 na 50.

Ku tym vrtuliam:
Zoolx - asi mas este staru sadu T-motorov Antigravity. Ja uz mam novu - 2x lavotocive, 2x pravotocive. Tieto sa dodavaju od augusta. S tym utahovanim mas samozrejme pravdu. Ale na dva T- motory by ti tie vrtule s pravotocivym zavitom mali ist.
Gardenroute- ten novy "DJI Tuned Propulsion System E300" ma podla popisu velmi zaujal, doteraz som o nom nevedel. Cely je zaujimavy, ale pisu, ze maju nove algoritmy pre ESC s hladkym chodom, co je perfektne. Uvidime kolko to bude stat. Na gimbale som nastavil Followme rezim, vidiet, ze to troska meni horizont a prispieva to ku realnosti videa.

Ja myslim, ze mensie stupanie vrtul a vacsi priemer je pre stabilne video vyhodnejsie. V kazdom pripade 8" a uz vobec 9"4,8 sa mi nepodarilo zdaleka tak nastavit ako tie 1038 ktore sa mi zdaju idealne.
Pomaly som uz doladil Gain pre NAZA a tu mam vysledok z dneska: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z_jlwS6oFKc[/youtube]
Uz je to skoro ako by ste hore vyniesli stativ. Skoro by som povedal, ze nepotrebujem 3 axis Gimbal. Je treba povedat, ze bolo bezvetrie.
off
Kontaktovat uživatele:

#1048 Příspěvek od off »

dochodca píše:Uz je to skoro ako by ste hore vyniesli stativ. Skoro by som povedal, ze nepotrebujem 3 axis Gimbal. Je treba povedat, ze bolo bezvetrie.

To je pecka :-):-)
Jak presne mas nastaveny gain?
dochodca

#1049 Příspěvek od dochodca »

off píše:To je pecka :-):-)
Jak presne mas nastaveny gain?

190-190 135-125 115-115
salamander

#1050 Příspěvek od salamander »

No nádhera, je to ako priklincované , ostrosť obrazu vynikajúca, pohyb úžasné plynuli .
Nuž, kto vie ten vie.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“