Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Abu »

Gratuluji !!

Zrovna dnes jsem na tebe vzpomnel, kdyz jsem drzel tech svych (pouhych) 3kg nad hlavou a po cvaknuti vypinacem mi ero vytrhlo (pouhych) 1200W pekne z ruky, az jsme se sam divil. Vypada to, ze 7mi clanek A123 se po zimni pauze konecne pekne rozhybal :wink:

Myslim ze odhod Volcana bude vpohode, obema rukama to pujde. Trochu horsi asi bude pak se to naucit hazet sam, ale vrtule s takhle "malym" stoupanim bude bezpecne zabirat uz od nuly.....

EDIT - http://www.letecka.cz/fota/akce2009/tu_ ... _25/05.jpg
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
graup15

Corado-RIP

#107 Příspěvek od graup15 »

Tak jsem si Corado moc neužil.
V pátek odpoledne se rozprsklo z neznámé příčiny o zem.
Mám podezření na UBEC -Turnigy, ale dokázat to nemůžu.
Budiž mu země lehká.
m2
Kontaktovat uživatele:

Re: Corado-RIP

#108 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:V pátek odpoledne se rozprsklo z neznámé příčiny o zem.

:cry:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Abu »

Sakra :cry:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
graup15

#110 Příspěvek od graup15 »

Hm---už jsem objednal rovnou dvě( ať je do zásoby)..
Nejhorší je ta bezmoc, když normálně letím cca 5m nad zemí, přidám plyn a od téchvíle jsem už neřídil...až do země. Pak klasika...na zemi trosky normálně fungovali.
Už UBEC nevěřím. A příště tam jdou přijímačovky.
m2
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od m2 »

to si mal PCM prijímač?
graup15

#112 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:to si mal PCM prijímač?

Ano...SPCM
m2
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:

Ano...SPCM

Ach jaj. No skusim nieco napisat, ak to bolo UBECom, viac na zamyslenie ako fakty, lebo vsetko je to take nejake akesi neurcite s tymto druhom napajania.

Ja na tie spinane zdroje (SPINy) lietam vedomy si problemov, aj osciloskop mam, aj voltmonitor s pamatou na palube, aj mi chalani elektronici vselico popomahali, aby to nakoniec "nejako chodilo". Presne pochopenie spravania sa zatial nemam, ale vieme ovela viac ako pred par rokmi, ked sa na spinane zdoje masovo padalo. PPM prijimace tento typ rusenia nastastie neodmaskuju ani s IPD, takze mam varovanie. I ked pri rychlostiach Lynxa moze byt kazde varovanie tym poslednym ...

Ono to nie je rusenie ako take (v zmysle tych "testov" s osciloskopom a skenerom pasma publikovanych na nete), ale sustava javov (pravdepodobne vsetko prechodovych, nie harmonickych), ktore robia prijimacu problemy a prejavuje sa to akokeby sa sa zvysil sum pozadia popripade prijimac vypadne kompletne. Takze antena nasmerovana na lietadlo a nejaky utlm - napr. v zmysle pana Fressnela alebo interferencia odrazov v kombinacii s odberovou spickou - a uz je zle. Na samotnej vzdialenosti lietadla od vysielaca je to prakticky nezavisle. Zato vlhkost pody ci cast dna maju velky vplyv. Kym lietadlo nema v sebe uhlik, tak prijem funguje celkom dobre. S uhlikovym lietadlom zle-nedobre, akoby sa to rusenie zosilnovalo. Lynxa som "ladil" 50 letov a pouzil som vsetky mozne finty - toroidy, kondiky, antenu s vyssim ziskom aj jej vyvedenie na minimalne tienenie a maximalne pokriveny tvar, a aj tak raz zacas sklbne (ked sa pozabudnem a dostane sa mi Lynx do osi Tx anteny v nevhodnej vyske a vzdialenosti). Jednoducho pracuje na hranici spolahlivosti. Preto som do uhlikateho Lynxa daval PPM prijimac aj pri vymene predosleho (ten nemal IPD a bez toho to nechodilo ani na 30m) a boril sa s odladenim sklbania, aby som ani nahodou nezamaskoval pricinu a nedivil sa potom z fatalneho dosledku.

Do Volcana k SPCM uz iba prijimacovky - SPCM vsetko odmaskuje a clovek nema absolutne ziadne varovanie, ze nieco je na hrane pouzitelnosti, az ked dojde k failsafe alebo resetu prijimaca. A ajtak sa bojim, ze to vypadne...

To co pisem Ti nepomoze, vacsinu asi vies, tak len skor vseobecne na polemiku. Vsetci cumia na maximalnu prudovu a vykonovu zatazitelnost, na el-mag vyzarovanie a na zvlnenie, ale prechodove javy nikto neskuma a IMHO tam je pes zakopany. Po rozhovore s jednym fundovanym odbornikom som dospel k nazoru, ze je jedno ci je to Castle, Jeti alebo Turnigy, ze to koncepcne nemoze fungovat tak, ako "vsetci potichu ocakavaju", lebo to obvodovo nie je zabezpecene. Najhorsie na tom je, ze nic lepsie v obchodoch nie je...
JMalik

#114 Příspěvek od JMalik »

Tady jsou nějaké fotky Surprise 15.
http://kvidicek.rajce.idnes.cz/S/

Snad je z toho zřejmé jak jsem vyřezal ty chladicí otvory, ve výškovce jsem vyměnil plastové šrouby za zapuštěné M4 s vnitřním šestihranem, v křídle jsou origoš M3 na kříž. šroubovák (vyměním je).
m2
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Snad je z toho zřejmé jak jsem vyřezal ty chladicí otvory

Opticky vyzerá ako Optima :wink:

Fííha ... to akože nasávanie sponad medznej vrstvy to je origo výrobca alebo vlastná realizácia? Motorová prepážka je po okrajoch perforovaná?

No hej no, hotliner má byť dvojmetrovka. Nádhera.
qwawsed

Re: Corado-RIP

#116 Příspěvek od qwawsed »

graup15 píše:Tak jsem si Corado moc neužil.

:cry: chjoo
qwawsed

#117 Příspěvek od qwawsed »

JMalik píše:Tady jsou nějaké fotky Surprise 15.

moc pěkný...co ten trámec, nebojíš se?
graup15

#118 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
graup15 píše:

Ano...SPCM

Ach jaj. No skusim nieco napisat, ak to bolo UBECom, viac na zamyslenie ako fakty, lebo vsetko je to take nejake akesi neurcite s tymto druhom napajania.

Ja na tie spinane zdroje (SPINy) lietam vedomy si problemov, aj osciloskop mam, aj voltmonitor s pamatou na palube, aj mi chalani elektronici vselico popomahali, aby to nakoniec "nejako chodilo". Presne pochopenie spravania sa zatial nemam, ale vieme ovela viac ako pred par rokmi, ked sa na spinane zdoje masovo padalo. PPM prijimace tento typ rusenia nastastie neodmaskuju ani s IPD, takze mam varovanie. I ked pri rychlostiach Lynxa moze byt kazde varovanie tym poslednym ...

Ono to nie je rusenie ako take (v zmysle tych "testov" s osciloskopom a skenerom pasma publikovanych na nete), ale sustava javov (pravdepodobne vsetko prechodovych, nie harmonickych), ktore robia prijimacu problemy a prejavuje sa to akokeby sa sa zvysil sum pozadia popripade prijimac vypadne kompletne. Takze antena nasmerovana na lietadlo a nejaky utlm - napr. v zmysle pana Fressnela alebo interferencia odrazov v kombinacii s odberovou spickou - a uz je zle. Na samotnej vzdialenosti lietadla od vysielaca je to prakticky nezavisle. Zato vlhkost pody ci cast dna maju velky vplyv. Kym lietadlo nema v sebe uhlik, tak prijem funguje celkom dobre. S uhlikovym lietadlom zle-nedobre, akoby sa to rusenie zosilnovalo. Lynxa som "ladil" 50 letov a pouzil som vsetky mozne finty - toroidy, kondiky, antenu s vyssim ziskom aj jej vyvedenie na minimalne tienenie a maximalne pokriveny tvar, a aj tak raz zacas sklbne (ked sa pozabudnem a dostane sa mi Lynx do osi Tx anteny v nevhodnej vyske a vzdialenosti). Jednoducho pracuje na hranici spolahlivosti. Preto som do uhlikateho Lynxa daval PPM prijimac aj pri vymene predosleho (ten nemal IPD a bez toho to nechodilo ani na 30m) a boril sa s odladenim sklbania, aby som ani nahodou nezamaskoval pricinu a nedivil sa potom z fatalneho dosledku.

Do Volcana k SPCM uz iba prijimacovky - SPCM vsetko odmaskuje a clovek nema absolutne ziadne varovanie, ze nieco je na hrane pouzitelnosti, az ked dojde k failsafe alebo resetu prijimaca. A ajtak sa bojim, ze to vypadne...

To co pisem Ti nepomoze, vacsinu asi vies, tak len skor vseobecne na polemiku. Vsetci cumia na maximalnu prudovu a vykonovu zatazitelnost, na el-mag vyzarovanie a na zvlnenie, ale prechodove javy nikto neskuma a IMHO tam je pes zakopany. Po rozhovore s jednym fundovanym odbornikom som dospel k nazoru, ze je jedno ci je to Castle, Jeti alebo Turnigy, ze to koncepcne nemoze fungovat tak, ako "vsetci potichu ocakavaju", lebo to obvodovo nie je zabezpecene. Najhorsie na tom je, ze nic lepsie v obchodoch nie je...

Dík..tohle přesně jsem nějak intuitivně tušil.
Je zajímavé a přesně to potvrzuje to co píšeš, že u Martinovo Corada tyhle výpadky, i na krátkou vzdálennost byli již od záletu. Přidával jsem mu jeden kondík 1000 mikro a ustalo to. Jenže mám pocit, po mém pádu, že se problém jen osunul ,ale nevyřešil. Takže resumé je takové, UBEC jde do prdxxx a na palubu jdou 4 čl přijímačovek.
Jo, byla to drahá zkušennost :?
tks
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od tks »

No jejda, vy mě teda děsíte. 8O
Já dávám všude UBECy a v kombinaci s Duplexem to zatím funguje dobře. Ale musím přiznat, že ani zdaleka toho nenalítám tolik jako vy, takže prakticky nic objektivního říct nemůžu. Do strojů okolo 500g prostě přijímačovky (NiXX) nedám, takže budu muset dále doufat, že se to nepos..e a když už, tak že ten pomalolet nikomu nic neudělá.

Je to divné, je to blbé - snad Ti, Dalibore, přežil alespoň pohon a nové Corado zase brzy vzlétne.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
lubak
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od lubak »

graup15 píše:Hm---už jsem objednal rovnou dvě( ať je do zásoby)..
Nejhorší je ta bezmoc, když normálně letím cca 5m nad zemí, přidám plyn a od téchvíle jsem už neřídil...až do země. Pak klasika...na zemi trosky normálně fungovali.
Už UBEC nevěřím. A příště tam jdou přijímačovky.

No to si ma nepotesil - uz mam na ceste dva CC BEC :(
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“