Blade SR

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
off
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od off »

pns píše:tak to jsme mrtvej :)

takze pokud je list "sirsi-hlubsi" mel by se vrtulnik hure dostat ze zeme?

Naopak, měl by na stejný pohyb páky reagovat ostřeji - ale samozřejmě všeho s Mírou. Nebavíme se o nějakých extrémních hloubkách a profilech.
pns

#107 Příspěvek od pns »

takze by mel mit, jako by lepsi akceleraci, ale bude potrebovat vetsi otacky, aby se odlepil od zeme?
Milošek

#108 Příspěvek od Milošek »

off píše:Tu je, omluva za kvalitu jak videa, tak pilotže, ale aspoň něco, že :-)

http://www.youtube.com/watch?v=UCMynu5amgs

Video dobrý.Díky.Ten vrtas se mi líbí.Docela o něm uvažuju.
off
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od off »

pns píše:takze by mel mit, jako by lepsi akceleraci, ale bude potrebovat vetsi otacky, aby se odlepil od zeme?

Proc by měl potrebovat vetsi otacky?
pns

#110 Příspěvek od pns »

no protoze, ikdyz jsem si precetl vsechno mozne o heli, tak nevim jak mu funguje vrtule :) kdyz je mensi a sirsi oproti delsi a tenci, urcite se neco zmeni, jen nevim jak :)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od MartinMartin »

Zdarec, mám pár dotazů na majitele Blade SR mám o tento vrtulník zájem a chtěl bych se zeptat jestly je vrtulník vybaven regulátorem který je schopen držet nastavené otáčky? nebo je to řešeno nějak v setovém rádiu (křivka plynu závyslá na úhlu náběhu) A ještě jsem se chtěl zeptat jestly někdo tento vrťas neprovozuje na DX7 kterou také vlastním ale s vrtulníky nemám moc skušenosti létal jsem jen Blade mSR a Blade CX3 a jinak plošníky tak bych potřeboval pomoc s nastavením na lepším rádiu možná by pomohlo i nastavení na DX6i tak pokud by si dal někdo dal práci a napsal své nastavení určitě se to bude hodit více lidem předem díky. Škoda jen že není verze BNF snad časem si to rozmyslí ale tak dlouho čekat nebudu a ještě jsem se chtěl zeptat na rozdíl oproti Blade CP přijde mi uplně stejná rotorová hlava akorát víc závaží na pádlech. Nebo je snad jiné přepákování pro jemnější chod ptám s z důvodů použitelnosti kovovích dílů právě na Blade CP.
off
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od off »

MartinMartin píše:chtěl bych se zeptat jestly je vrtulník vybaven regulátorem který je schopen držet nastavené otáčky? nebo je to řešeno nějak v setovém rádiu (křivka plynu závyslá na úhlu náběhu)

Křivky jsou zadrátované ve vysílači resp. je tam na 1. plynu lineární průběh na 2. tříbodová křivka 100% - x - 100% kde x = 50-100% + brutální exponenciály na cyklice.

MartinMartin píše:chtěl zeptat na rozdíl oproti Blade CP přijde mi uplně stejná rotorová hlava akorát víc závaží na pádlech.

Ledascos je stajné ale hlava není pokud jsme to porvnívali podle obrázků (v ruce jsem oba neměl). nejlíp je to skouknout podle katalogových čísel dílů třeba na Astře.
Naposledy upravil(a) off dne stř 21.04.2010 22:53, celkem upraveno 1 x.
pachop
Kontaktovat uživatele:

nastavení DX6i

#113 Příspěvek od pachop »

Ahoj, tohle jsem našel někde na webu zatím jsem to nezkoušel, bo jsem blade SR totálně rozsekal :lol:

D/R Expo:
Aile 1 - 70% + 30% expo Aile 0 - 100% + 20% expo
Elev 1 - 70% + 30% expo Elev 0 - 100% + 20% expo
Rudd 1 - 80% + 30% expo Rudd 0 - 100% + 20% expo

Travel Adj - all set to 100%

Sub Trim - All set to 0

Throttle Curve:
Norm Pos -
L - 0%
2 - 45%
3 - 60%
4 - 75% H - 100%

Stunt Pos -
L - 100%
2 - 88.5%
3 - 75%
4 - 88.5%
H - 100%

Pitch Curve:
Norm -
L - 42%
2 - 46%
3 - 50%
4 - 75%
H - 100%

Stunt -
L - 0%
2 - 25%
3 - 50%
4 - 75%
H - 100%

Swash Mix :
Aile +60%
Elev +60%
Pitch -35%

Under the Setup List:

1) In the reverse menu Reverse the Rudd and Pitch settings
2) Under Swash Type - Select CCPM 120

pachop
Blade1

#114 Příspěvek od Blade1 »

off píše:
Blade1 píše:Zdravím zdejší uživatele tohoto fóra. Nedávno jsem dostal k narozeninám vrtulník Blade SR a nemám s létáním vůbec žádné zkušenosti! V návodu jsem se dočetl, že je i pro začátečníky,ale přesto se mi podařilo sním několikrát lehce bacit o zem a poničit některé komponenty(momentálně list rotoru, který potřebuji sehnat). Cvičný kříž jsem si dělal sám dle rady Modeláře na Šestce.

Máte pro mě nějaké dobré rady jak s tímto vrtulníkem začít létat?

Předem děkuji za rady.

Není tak úplně pravda, že je pro úplné začátečníky - i výrobce ji deklaruje jako ideální pokračovací stroj po Blade mSR. Jako úplně první mašinka Tě vyjde dost draho na náhr dílech (třeba teď ty listy). Osobně bych doporučil simulátor a nebo zábavnější variantu - Blade mSR - ve verzi bez vysílačky vyjde rozhodně levněji, než náhradní díly do SRka, vysílačka půjde použít z SR a až to s ním budeš opravdu umět, tak zase vyndej SR z krabice (mezitím se třeba rozplyne čoud ze sopky a Astře přiletí listy z Číny) a budeš si ho moct užívat. Ale je to dost dlouhá cesta ještě...

Děkuji za radu, která mne moc nepotěšila. Pokud si koupím Blade mSR,je potřeba nějaké sladění vysílačky a vrtulníku?Také se chci zeptat jestli je normální, když se odlepuji od země, tak vrtulník letí hrozně na levou stranu, trimrem to sice srovnám,ale když se odlepuje nakloní se na druhou stran a padá na vrtuli(co dělám špatně)!
off
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od off »

Blade1 píše:Pokud si koupím Blade mSR,je potřeba nějaké sladění vysílačky a vrtulníku?

Ano, je potřeba je "spárovat" - viz návod k mSR a k vysílačce.

Blade1 píše:Také se chci zeptat jestli je normální, když se odlepuji od země, tak vrtulník letí hrozně na levou stranu, trimrem to sice srovnám,ale když se odlepuje nakloní se na druhou stran a padá na vrtuli!

Ano je to normální, jednorotorové vrtulníky mají pořád touhu někam uhýbat, a to speciálně nad zemí, kde je pod nima "koule" v podobě vzduchového polštáře. Was ist das "padá na vrtuli"??

Blade1 píše:Co dělám špatně?

Obávám se že špatně hejbeš těma páčkama :-) ale nic si z toho nedělej, určitě je to na dobré cestě, akorát to prostě bude trvat pár hodin než "na to přijdeš". Ostatně nikdo z těch co teď ukazujou 3D kousky nejspíš nezačínalo o moc jinak :-) a třeba mě to zoufalé honění páček vydrželo doteď a furt mě to baví :-)
Blade1

#116 Příspěvek od Blade1 »

Páčkama melu jistě špatně,ale jak je možné, že na tvém i jiném videu vrtulník vzlétne krásně kolmo vzhůru a nikam do strany,mě pokaždé jinak a co ten simulátor, to se koupí nějaký spešl kablík a program?
off
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od off »

Blade1 píše:Páčkama melu jistě špatně,ale jak je možné, že na tvém i jiném videu vrtulník vzlétne krásně kolmo vzhůru a nikam do strany,mě pokaždé jinak

No už jen to, že píšeš, že Ti vzlétá pokaždé jinak, svědčí pro chybu spíš v "human interface" :-)
Ale v každém případě samozřejmě čím pečlivěji ho vyvážíš a vytrimuješ, tak tím míň bude někam utíkat, ale i tak, taková banalita, jako pomalý plynulý a nikam neutíkající start je docela oříšek, i když se to nezdá, viď? A paradoxně člověk se ze začátku bojí a opatrně to zvedá... a tím si ještě nevědomky přidělává problémy... Jednodušší je za to "vzít" a vyhupnout nějaký metr dva. Ale řídit se to musí stejně furt -)

Blade1 píše:co ten simulátor, to se koupí nějaký spešl kablík a program?

Vláken na téma Simulátor jsou tu mraky, ale podle mě nejlepší simulátor pro Entry level piloty je ten Blade mSR. Rozhodně je s ním nejvíc srandy a je skoro nerozbitný. Na trénink 3D figur myslím je ještě času dost :-) Jinak než bastlit nějaké kebely, tak se dá taky koupit jednoúčelová krabice s USB fousem, stojí to cca 600 = z hlediska vrtulníkování nula nula nic a zase, pro naši úroveň to boooooooooooooohatě stačí a až půjdem do 3D, tak budem ladit přesnou simulaci s "ostrou" vysílačkou.
Naposledy upravil(a) off dne pát 23.04.2010 7:25, celkem upraveno 1 x.
Penax

#118 Příspěvek od Penax »

Presne tak.Na Blade MSR se nejlepe naucis kam s kterou packou hybat.Vrtulnicek jde tak precizne vytrimovat,ze opravdu pak stoji na miste.
Pri zacatcich jsem take mel problemy,ale jak je vysse psano u zeme se vrtulnik diky vzduchu pod nim sune stale nekam pryc.Ono staci dobre vytrimovat,niceho jineho se nedotykat nez plynu a sup snim metr nad zem.Jak je vys od zeme je to uplne o necem jinem.Alespon tak to funguje me.
No jak mi bylo zdeleno je Blade MSR takovy vice mene samolet a s opravdovym vrtasem nema mnoho spolecneho.Dost me to poletovani vzalo a koupil T-Rex 450 Pro. Zatim jsem s nim neletel,ale jak to prijde myslim,ze tak jednoduche to nebude a na to,ze s MSR-kem litam po obyvaku a docela ho zvladam,nemohu spolehat.
Zajimalo by me srovnani MSR a SR.Jestli je rizeni a letove vlastnosti alespon trochu podobne.
off
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od off »

Penax píše:Zajimalo by me srovnani MSR a SR.Jestli je rizeni a letove vlastnosti alespon trochu podobne.

Trochu podobné jsou, můj DOJEM (ale nemám to ověřené) je, že ten, kdo zvládnul mSR, by si měl s SR poradit. Největší problém neočekávám v rukách, ale v hlavě (vědomí, že když s SR švihnu, tak jsem dolítal a bude to relativně drahé, zatímco z mSR jsem zvyklý, že ho prostě postavím na nožičky a blbnu dál).
Ale samozřejmě JE to o stupínek výš z hlediska náročnosti (a teď nepočítám věci, které mSR z principu jako čtyřkanál nemůže umět).
Z mé stáje bych viděl zhruba stejné "schůdky" (stoupající náročnost ovládání) mezi mSR - SR - T-REX a GAUI200
Blade1

#120 Příspěvek od Blade1 »

Nedovedu si představit že Bleida zvednu 2metry a podaří se mi vyset!Je jasné ,že to bude mít nedozírné následky :( a vyset budu jááá. Díly dorazí z Ćíny až 2.5!!!! V návodu radí jen pár centimetru nad zemí :(
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“