Pay Pal

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Maestro - Paypal

#106 Příspěvek od Drondys »

Azy píše:no hlavně že mi paní na pobočce říkala že to je mezinárodní karta a všude jí berou :lol: :lol: :lol:

Kartami Maestro vydanými bankami v ČR se dá na Internetu po světě nakupovat viz tento odkaz na článek k tomu, ale PayPal je v těchto změnách dost konzervativní a zatím to pro ČR holt implicitně neumožňuje.

Zkus napsat dotaz přímo na podporu Paypalu jak se k tomu dnes staví a proč ji zatím ještě stále pro ČR nepodporují když lze Maestro kartami z ČR platit po Internetu. Třeba ti na vyžádání tu tvoji Maestro kartu přiřadí ke tvému Paypal účtu i když to implicitně na webu Paypalu přiřadit nejde.

Pokud ti tu tvoji Maestro kartu ani na vyžádání ke tvému Paypal účtu nepřiřadí pak bude holt vhodné buď změnit kartu a nebo si dobíjej svůj Paypal účet jako já pouze rychlým převodem přímo z bankovního účtu viz tento odkaz a v takovém případě nemusíš mít k Paypal účtu přiřazenu žádnou kartu. V pracovní dny v době od 6 do 18 hodin proběhne převod během několika minut. Podmínkou je mít osobní bankovní účet u některé z bank, které jsou pro tento účel podporovány viz tento odkaz.
Xenomorfus

#107 Příspěvek od Xenomorfus »

Co se Maestra tyce, pred lety jsem s nim mel v zahranici problem (ale je fakt, ze uz je to tak 8let), nacez sem zmenil banku a nechal si vystavit embosovanou Mastercard a od te doby i v nejzapadlejsi vesnici par set kilometru severne od polarniho kruhu, zadny problem :-).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Kissman »

jj, s Maestrem si v cizine uzijes... v Italii se nedostanes do banky (dvere na kartu ti neotevrou), nevyberes z bankace atp... To ti pani rekla hodne blbe. Mimoch. v ktery bance ti dali Maestro? Dneska uz se snad v kazdy normalni bance rozdavaji MC a Visa dokonce i bezkontaktni zadarmo.
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Kady

#109 Příspěvek od Kady »

Pokud předem víš, že s kartou budeš chtít platit v zahraničí, v e-shopech, PayPal ...., tak si vždycky radši nech udělat embosovanou platební kartu Visa nebo MasterCard a nebudeš mít "nikdy" problém.
Hitec Aurora 9, Aero Fly Prof.
Katana S 120E, Mini Corado, FunCub, SU 29 EPP (1,2m), Griffin 450
kojak84

#110 Příspěvek od kojak84 »

A neumožňuje ti tvoje banka vytvořit virtuální kartu pro platby na internetu? to by bylo taky řešení.
robotmz

Dá sa zaplatiť cez paypal aby bol použitý aj zostatok na PP?

#111 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.

Dá sa napr. na hobbycity zaplatiť napr. 20 dolárová objednávka cez paypal tak, aby paypal použil "svoj" 5 dolárový zostatok?
Teda z účtu mi strhne 15 dolárov a 5 dolárov čo je na paypale??
Bez nejakej bližšej konzultácie s podporou HK aby mi sumu rozdelili na 2 sumy?

Viem, že kedysi to nešlo a paypal ak bola objednávka väčšia ako bol na ňom zostatok tak ju strhol celú z účtu. Ak bola objednávka v menšej sume, zaplatil to zo svojho zostatku...
Papir
Kontaktovat uživatele:

Re: Dá sa zaplatiť cez paypal aby bol použitý aj zostatok na

#112 Příspěvek od Papir »

robotmz píše:Zdravím.

Dá sa napr. na hobbycity zaplatiť napr. 20 dolárová objednávka cez paypal tak, aby paypal použil "svoj" 5 dolárový zostatok?
Teda z účtu mi strhne 15 dolárov a 5 dolárov čo je na paypale??
Bez nejakej bližšej konzultácie s podporou HK aby mi sumu rozdelili na 2 sumy?

Viem, že kedysi to nešlo a paypal ak bola objednávka väčšia ako bol na ňom zostatok tak ju strhol celú z účtu. Ak bola objednávka v menšej sume, zaplatil to zo svojho zostatku...

Za předpokladu že máš PayPal svázán s účtem (kartou) tak ano. Paypal pošle celou částku a tobě strhne vše co je na PayPalu a zbytek si vezme z účtu. Pokud ale PP nemáš svázán s účtem (kartou) tak bohužel. PP pak nemá kde brát a platbu neprovede.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
robotmz

#113 Příspěvek od robotmz »

Paypal mám zviazaný s účtom.

Z DX mi neprišla jedna baterka do čelovky, tak som si to dal refundovať na paypal a zrejme si ju objednám na HK.

Ak mi paypal nepoužije svoj zostatok, skúsim si ho dať preposlať na svoj účet. Prv to "ževraj" na SK účet nešlo ale údajne to už funguje, tak uvidím.

Díky.

Miro.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Papir »

V CZ a osobní zkušenost je jak jsem popsal. Měl jsem na PP jen část, tak si PP vzal zbytek z účtu. Platba konkrétně taky na HK byla provedena ihned. Předpoklad je, že v SK to bude stejně.
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
olisoft

#115 Příspěvek od olisoft »

Len jedna podmienka je, aby suma na PP ucte bola v rovnakej mene, ako je platena ciastka. Prevod mozes spravit v ich rozhrani.
hosa

Re: Pay Pal

#116 Příspěvek od hosa »

Ahoj, změnil jsem banku z KB na mBank. Dříve bylo dobíjení brnkačka, ale teď, zmatek. Tak jsem zkusmo na základě mého ID z paypalu, poslal 100,- Kč příkazem na jejich banku Unicredit, ale v rámci ČR. Uvidím, zda to dojde. Dobíjí někdo přes mBank? Dík hosa.
Drondys

#117 Příspěvek od Drondys »

hosa píše:Ahoj, změnil jsem banku z KB na mBank. Dříve bylo dobíjení brnkačka, ale teď, zmatek. Tak jsem zkusmo na základě mého ID z paypalu, poslal 100,- Kč příkazem na jejich banku Unicredit, ale v rámci ČR. Uvidím, zda to dojde. Dobíjí někdo přes mBank? Dík hosa.

Dobíjení Paypal účtu se používá spíš pokud nemáš k PayPal účtu přiřazenou platební kartu. Nemám sice mBank, ale dle mého názoru jsi měl počkat na všední den a pak to udělat přes rychlé dobíjení Paypal účtu viz tento odkaz. Já to používám z jiné banky a peníze ve všední den v době cca od 6 do 18 hodin naběhnou přímo na PayPal účet během několika minut tj. velmi rychle. Zatímco při dobíjení převodem bez použití rychlého dobití to trvá mnohem déle a peníze na Paypal účet pak naběhnou až za několik dnů (obvykle zhruba do týdne). Podle popisu by to rychlé dobíjení mělo fungovat i přes mBank.
hosa

#118 Příspěvek od hosa »

Ahoj, odzkouším ve všední den, tak děkuji hosa.
Drondys

#119 Příspěvek od Drondys »

Jen na doplnění ještě upozorním na následující.

Paypal má pro nabíjení Paypal účtu bankovním převodem (rychlím i pomalým způsobem) obecné omezení, a to, že dobíjení je určeno jen pro majitele Paypal účtu. Nelze tímto způsobem posílat peníze z bankovního účtu jehož majitel není totožný s majitelem cílového Paypal účtu.

Základní podmínkou pro úspěšné připsání peněz na cílový PayPal účet při bankovním převodu (pomalým i rychlým způsobem) je, aby byl bankovní účet z něhož se peníze odesílají veden na stejné jméno i příjmení jako cílový Paypal účet jinak Paypal peníze nepřijme a vrátí je, ale při tom vracení mohou nastat i poměrně dlouhé prodlevy třeba i několik týdnů.

Takže nedoporučuji se pokoušet posílat peníze ze svého bankovního účtu na cizí Paypal účet a také nedoporučuji si od někoho jiného nechávat z cizího bankovního účtu posílat peníze na vlastní Paypal účet.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od corsair »

Až Vám dorazí takový to E mail, doporučuji neklikat, jedná se o podvod s přesměrováním na stránku mimo PP s trojským koněm, dorazil mi dnes!

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“