Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
zablabla

#106 Příspěvek od zablabla »

shake13 píše:
arda1 píše:
pkotatko píše:Hmm, jsem pravák a lítám mod 1. Tak proto mi to nejde. Já vůl !! :D :D
Právě jsem zjistil že to celej život dělám špatně -jsem zdrcený a psychicky total na dně .................. :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

Naale toto som ja nemal citat. Zase som sa musel dozvediet ze som inaksi. :o Aj moja mama mi hovorila, ked ma hladila po mojej kockatej hlave, ze som trochu iny ako ostatne deti, ale vraj si z toho nemam nic robit. :x :cry: Mod 1 a pravak. :wink:

Jenom tak pro uklidnění, jsem levák lítám mod 2 a taky mi to nejde. :roll: :roll: :roll: (ale nevzdám to, i kdyby mě to mělo zrujnovat).
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Kenny McCormick

#107 Příspěvek od Kenny McCormick »

mam dotaz pre tych, co PALCUJU
ake packy vam sedia viac, dlhsie, alebo kratsie???

Na T6 mi sedeli dlhsie ale zmenil som vysielac a na nom mi nejak nesedia.
Celkovo mi ten Tx nejak nesedi v rukach. A akoby boli dlhsie drahy kniplov.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
DaveLister

#108 Příspěvek od DaveLister »

Kenny McCormick píše:mam dotaz pre tych, co PALCUJU
ake packy vam sedia viac, dlhsie, alebo kratsie???

Na T6 mi sedeli dlhsie ale zmenil som vysielac a na nom mi nejak nesedia.
Celkovo mi ten Tx nejak nesedi v rukach. A akoby boli dlhsie drahy kniplov.

Ja je mam nejkratsi co to jde, ale podle me je to jenom o zvyku. Kdybych je mel uz zezacatku delsi tak to tak litam a je mi to jedno :)

Zrejme je u tech dvou vysilacu neco jinak a nejsi na to zvkly proto ti to vadi..
buki

#109 Příspěvek od buki »

Ta samá otázka by byla: Jak se vám nejlépe drží volant, když řídíte auto.
Taky je to o ničem. Ale vím, že je zima a člověk se musí nějak zabavit.Já taky čumím do počítače.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Peteer »

Pokaždé když se na letišti kouká někdo na mojí Auroru tak se staršně diví jak s těma obrovskýma páčkama můžu létat - ale mě to vážně vyhovuje, každému sedí něco jiného
http://radiocontrolledshop.ie/accessori ... taba-.html
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od gamer007 »

Mám půjčenou T6EX a tam páky moc zkrátit nejdou, vůbec si na to nemůžu zvyknout a lítá se mi tak blbě. Na DX8 jsem si zkrátil páky co to dalo...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
shrubber
Kontaktovat uživatele:

Re: Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či

#112 Příspěvek od shrubber »

Byl jsem velkým zastáncem prstování a létal jsem tak s klasickým modelem. Ale pod dojmem této debaty jsem si teď jako úplný začátečník zkusil u vrtulníku v simulátoru dát palec zcela kolmo shora na knipl, a je to bomba. Palec nechám tak nějak nervózně kmitat všemi směry a vůbec na něj nemyslím. Koukám na helinu, snažím se jí vsugerovat, aby se nehýbala, a ona víceméně visí. Vyžaduje to pochopitelně mod 2, v jedničce si to vůbec nedovedu představit.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
ST
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od ST »

Já lítám palcovku ( Eclypse7) v modu 1 - letadla, ale palcema mi to moc nejde, takže stejně držím knyply palcem a ukazováčkem. Heliny, které znova zkouším (mCPx) lítám s mode 2 a zřejmě mě to nedělá žádný problém. Ale je fakt, že éra bych v mode 2 nedal.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
zablabla

#114 Příspěvek od zablabla »

ST píše:Já lítám palcovku ( Eclypse7) v modu 1 - letadla, ale palcema mi to moc nejde, takže stejně držím knyply palcem a ukazováčkem. Heliny, které znova zkouším (mCPx) lítám s mode 2 a zřejmě mě to nedělá žádný problém. Ale je fakt, že éra bych v mode 2 nedal.

Já ty houbolety lítám jako relax (prioritu mám heli). Na oba typy mám mode 2. Pravda je, že když jsem s tím modem 2 zkoušel na simu viset na vrtuli, tak jsem se nechytal.

Osobně si ale nedovedu představit, že bych lítal rozdílné mody pro vrtulník a letadlo.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
ST
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od ST »

Nevím, třeba jsem udělal s tim MODE2 pro heli chybu, ale zatím to jde dobře. Když jdu lítat s letadly tak prostě v hlavě přepnu na MODE1. Poprvé když jsem šel lítat s OPTIMOU, která není žádný ořezávátko jsem měl trochu hlodání jak to dopadne. No a normálně v pohodě, žádný kiks.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Kenny McCormick

#116 Příspěvek od Kenny McCormick »

lietam mode2 palcami a nedavno som si vsimol, ze mam aj roznu dlzku pacok. Kym na lavej packe som skratil knipel asi pred 2-3 mesiacmi, lebo som mal problem s celou drahou plynu po obratoch do invertu, na pravu packu som pozabudol :)
Uz som si zvykol, tak nemam dovod to menit.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
paicreat
Bydliště: BA-víkend,TN-týždeň,NZ/TT-prázdniny+volný čas Trvalý pobyt: Šurany

#117 Příspěvek od paicreat »

Tak sa pridám aj ja keď už to tu čítam. Moje prvé skúsenosti s RC som získal úplne náhodne keď som si stiahol FMS "simulátor" čo som našiel na gúgli a bavkal som sa s tým. Ovládanie bolo plyn/smerovka W S/A D výškovka/smerovka na šípkach proste klasika jak arkádové hry čo s dobrou a kvalitnou dávkou fantázie pripomína MOD 2. Prakticky na nič ale základy mi to dalo. Potom ubehlo pár rokov a zatúžil som po heline medzitým som hrával simulátory real lietania na klasickom joyi s kniplom vpravo a plynom a smerovkou vlavo. Kamarát čo mi s tým pomáhal lieta eroplány v MOD 1 a poradil mi nech ho lietam aj ja čiže aj nová heli (Blade CP) bola v MOD 1. V simulátore som začínal na "plejstejšnovom" joyi a neskor som si požičal usb sim transmiter simulátor AFPD a začal sa učiť. Bolo mi to úplne nelogické mať výškovku a plyn inde ale nejak sa to zlomilo a v pohode mi to išlo. Neskor keď som už nemal chuť s.ať sa Bladeom a furt na to niečo čo zhorelo kupovať... som ho dal na skriňu a ďalej iba simulátoroval potom prišla plachtarina škola atď. Čiže RC išlo na pár mesiacov bokom. Neskor som bol dlhšie doma a našiel som na youtube Szabove video s pohladom na páčky. Mal ich presne tak jak som ich vždy chcel mať ja ale okolnosti hrali vtedy viac pre MOD 1. Tak som si povedal že keď dokáže lietať dvojku on musím aj ja :lol: chytil som transmiter otočil ho anténou k sebe nastavil reverzy a poď ho učiť sa dvojku. Bol to boj ale za dva mesiace som si zvykol a teraz po troch rokoch simulátorovania v MOD 2 som zrelý isť na to aj v reáli čo potvrdil gaui 200 s ktorým som spadol len raz na zle nastavené gyro a trex 450 to dúfam len podčiarkne a napíše za to bodku. Teraz si semtam keď nemám normálny joyi zahrám šturmovike fsko alebo condora na MOD 1 lebo sa tam nedajú nastaviť reverzy :lol: a bez velkých problémov len to proste neni ono.. A čo sa týka palcovania a prstovania tak kedy ako keď mám popruh na TX tak prstujem keď nemám palcujem. Proste unisex :lol:
settswat

#118 Příspěvek od settswat »

Ja zasadne prstuju ..... palcema je to nesikovny. A ted ale nemyslim packovani :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“