pkotatko píše:Hmm, jsem pravák a lítám mod 1. Tak proto mi to nejde. Já vůl !!
Právě jsem zjistil že to celej život dělám špatně -jsem zdrcený a psychicky total na dně .................. arda1BOT
Naale toto som ja nemal citat. Zase som sa musel dozvediet ze som inaksi. Aj moja mama mi hovorila, ked ma hladila po mojej kockatej hlave, ze som trochu iny ako ostatne deti, ale vraj si z toho nemam nic robit. Mod 1 a pravak.
Jenom tak pro uklidnění, jsem levák lítám mod 2 a taky mi to nejde. (ale nevzdám to, i kdyby mě to mělo zrujnovat).
Ta samá otázka by byla: Jak se vám nejlépe drží volant, když řídíte auto.
Taky je to o ničem. Ale vím, že je zima a člověk se musí nějak zabavit.Já taky čumím do počítače.
Pokaždé když se na letišti kouká někdo na mojí Auroru tak se staršně diví jak s těma obrovskýma páčkama můžu létat - ale mě to vážně vyhovuje, každému sedí něco jiného
http://radiocontrolledshop.ie/accessori ... taba-.html
Byl jsem velkým zastáncem prstování a létal jsem tak s klasickým modelem. Ale pod dojmem této debaty jsem si teď jako úplný začátečník zkusil u vrtulníku v simulátoru dát palec zcela kolmo shora na knipl, a je to bomba. Palec nechám tak nějak nervózně kmitat všemi směry a vůbec na něj nemyslím. Koukám na helinu, snažím se jí vsugerovat, aby se nehýbala, a ona víceméně visí. Vyžaduje to pochopitelně mod 2, v jedničce si to vůbec nedovedu představit.
ex Modela T4, QB-15 Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Já lítám palcovku ( Eclypse7) v modu 1 - letadla, ale palcema mi to moc nejde, takže stejně držím knyply palcem a ukazováčkem. Heliny, které znova zkouším (mCPx) lítám s mode 2 a zřejmě mě to nedělá žádný problém. Ale je fakt, že éra bych v mode 2 nedal.
ST píše:Já lítám palcovku ( Eclypse7) v modu 1 - letadla, ale palcema mi to moc nejde, takže stejně držím knyply palcem a ukazováčkem. Heliny, které znova zkouším (mCPx) lítám s mode 2 a zřejmě mě to nedělá žádný problém. Ale je fakt, že éra bych v mode 2 nedal.
Já ty houbolety lítám jako relax (prioritu mám heli). Na oba typy mám mode 2. Pravda je, že když jsem s tím modem 2 zkoušel na simu viset na vrtuli, tak jsem se nechytal.
Osobně si ale nedovedu představit, že bych lítal rozdílné mody pro vrtulník a letadlo.
Nevím, třeba jsem udělal s tim MODE2 pro heli chybu, ale zatím to jde dobře. Když jdu lítat s letadly tak prostě v hlavě přepnu na MODE1. Poprvé když jsem šel lítat s OPTIMOU, která není žádný ořezávátko jsem měl trochu hlodání jak to dopadne. No a normálně v pohodě, žádný kiks.
lietam mode2 palcami a nedavno som si vsimol, ze mam aj roznu dlzku pacok. Kym na lavej packe som skratil knipel asi pred 2-3 mesiacmi, lebo som mal problem s celou drahou plynu po obratoch do invertu, na pravu packu som pozabudol Uz som si zvykol, tak nemam dovod to menit.
Tak sa pridám aj ja keď už to tu čítam. Moje prvé skúsenosti s RC som získal úplne náhodne keď som si stiahol FMS "simulátor" čo som našiel na gúgli a bavkal som sa s tým. Ovládanie bolo plyn/smerovka W S/A D výškovka/smerovka na šípkach proste klasika jak arkádové hry čo s dobrou a kvalitnou dávkou fantázie pripomína MOD 2. Prakticky na nič ale základy mi to dalo. Potom ubehlo pár rokov a zatúžil som po heline medzitým som hrával simulátory real lietania na klasickom joyi s kniplom vpravo a plynom a smerovkou vlavo. Kamarát čo mi s tým pomáhal lieta eroplány v MOD 1 a poradil mi nech ho lietam aj ja čiže aj nová heli (Blade CP) bola v MOD 1. V simulátore som začínal na "plejstejšnovom" joyi a neskor som si požičal usb sim transmiter simulátor AFPD a začal sa učiť. Bolo mi to úplne nelogické mať výškovku a plyn inde ale nejak sa to zlomilo a v pohode mi to išlo. Neskor keď som už nemal chuť s.ať sa Bladeom a furt na to niečo čo zhorelo kupovať... som ho dal na skriňu a ďalej iba simulátoroval potom prišla plachtarina škola atď. Čiže RC išlo na pár mesiacov bokom. Neskor som bol dlhšie doma a našiel som na youtube Szabove video s pohladom na páčky. Mal ich presne tak jak som ich vždy chcel mať ja ale okolnosti hrali vtedy viac pre MOD 1. Tak som si povedal že keď dokáže lietať dvojku on musím aj ja chytil som transmiter otočil ho anténou k sebe nastavil reverzy a poď ho učiť sa dvojku. Bol to boj ale za dva mesiace som si zvykol a teraz po troch rokoch simulátorovania v MOD 2 som zrelý isť na to aj v reáli čo potvrdil gaui 200 s ktorým som spadol len raz na zle nastavené gyro a trex 450 to dúfam len podčiarkne a napíše za to bodku. Teraz si semtam keď nemám normálny joyi zahrám šturmovike fsko alebo condora na MOD 1 lebo sa tam nedajú nastaviť reverzy a bez velkých problémov len to proste neni ono.. A čo sa týka palcovania a prstovania tak kedy ako keď mám popruh na TX tak prstujem keď nemám palcujem. Proste unisex